Het is al heel lang geleden dat deeltje een vervolg kreeg, maar het is er weer tijd voor. Ooit toonden we u een hoop nieuwsbronnen die aantoonden dat dieren zo gek nog niet zijn. Professor Den Uyl zei in die context ooit: "Dieren zijn precies als mensen". Dat kunt u allemaal lezen in deeltjes 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 7 van deze blogreeks. Vandaag voegen we enkele curieuze dierenstreken eraan toe.

We beginnen met bijzonderheden uit het rijk van onze hondenbroeders. Die blijken namelijk te kunnen lachen. Doorgaans beperkt het zich tot grijnzen en uitlachen achter uw rug, daarom is er zo weinig over bekend. Het kan ook anders: in Chili leeft een exemplaar die gewoon in het gezicht lacht. Vooral zijn baasje is regelmatig onderwerp van spot.

Hond lacht mens
(lachende hond)

Naast het uitlachen, wat ergerlijk kan zijn, slagen honden er steevast in op onbewaakte momenten ons eten te jatten. Eerder achtte de wetenschap het onwaarschijnlijk, maar nieuw onderzoek kwam met sterk bewijs dat honden ‘Theory of mind’ bezitten, het vermogen om een beeld te vormen van het perspectief van een ander en indirect van zichzelf. Dat zorgt ervoor dat het stelen van voedsel, terwijl u niet toekijkt, hun goed afgaat.
Ander onderzoekt wijst dan weer uit dat de beste vriend des mens ons ook nog eens erg goed bestudeerd om de beste bedeltactiek te kunnen bepalen. De honden scannen mensen om te zien wie het meest genereus is. 'Sociaal luistervinken bij honden' noemen de vorsers het zelf.

Dat honden een niet te onderschatten soort zijn, wordt eens temeer aangetoond door de border collie Chaser. Dat beestje kent maar liefst 1022 woorden en staat daarom te boek als de slimste hond ter wereld. Saignant detail: Samson kende méér woorden, maar hij sprak tijdens studies merendeel verkeerd uit, aldus Studio 100.

High

We maken een tussenstop in het water. Onderzoekers die goed zijn in het observeren van haaien leerden dat deze vissen poetsstations bezoeken. Bijna zoals de carwash in de animatiefilm Shark Tale, inderdaad. In het echte zeeleven zwemmen haaien naar plaatsen waar ze vissen vinden die hun huid ontdoen van troep. De haaien nemen allerlei poses aan opdat de visjes er goed bij kunnen. Gehaaid...

Of walvissen ook hun vel laten poetsen is niet geweten. Het is geen nieuws dat het grootste zoogdier ter wereld behoorlijk intelligent is. Net zoals dolfijnen. Hoe slim ze precies zijn zal de toekomst stapje voor stapje aantonen. Van walvismannetjes is bijvoorbeeld bekend geworden dat ze elk jaar een nieuw lied voor hun wijfjes componeren. We hebben geen informatie over wie het hoogst in de walvis-top 30 staat, maar we gokken op Moby. Noem ons maar Ishmael.

Top Duck

Van het water naar de lucht, want ook uit het vogelrijk hebben we nieuwe inzichten te melden. Ook weer zoiets dat duidelijk maakt dat dieren en mensen niet zó erg veel uit elkaar liggen. Van pasgeboren baby's is bekend dat ze zelfs tijdens hun slaap nieuwe dingen leren. Vogelwetenschappers zijn er nu uit dat dit ook het geval is bij zangvogels. Tijdens hun slaapjes leren ze nieuwe nummers om later te twitteren.
Wij als mensen zullen het onderscheid nauwelijks merken, maar bij onze gevederde smaakvolle vrienden is het een ware beestenboel. Hoewel vogels erg georkestreerd te werk gaan, ze botsen immers zelden of misschien wel nooit tegen elkaar op, laten Schotse onderzoekers weten dat elk van hen een eigen persoonlijkheid heeft. Als u ooit uw vogel het befaamde bloemenduet hoort kwetteren, dan kunt u het beestje misschien Darwin noemen?

Apekop

U heeft misschien weet van de wolf en de geit die als vrienden naast elkaar leefden. Het haalde de pers, omdat het blijkbaar een grote uitzondering op de regel is. Ruzie maken, elkaar opeten, is immers de norm in de natuur. Althans, zoals de mens die ervaart. Uiteindelijk zijn we ook slechts een ontwikkelde aap, en daarmee is het bruggetje gelegd naar leuke vondsten omtrent onze harige broeders. Blijkt namelijk dat apen zelf hun eigen poppen maken om mee te spelen. Als u zich ooit afvroeg waar de link tussen aap en mens is, en waarom de huidige aap zich niet meer ontwikkelt tot mens: misschien doen ze dat wel en zien we het niet.
Wat te denken van de apen in Guinee die de vallen van stropers ontmantelen? De dieren leren en anticiperen. Dat was ook al duidelijk in de vorige deeltjes van deze reeks. En als u het daar niet mee eens bent, dan kunnen we nog altijd de Japanse kungfu-beer op uw bestaan wijzen.

Gerard: En per diersoort heb je dan weer net zulke karakterverschillen als bij mensen.
'Don't forget rule number 6'
Op --0 9:09:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL: Kánonnen! Dat wist ik helemaal niet, deze dierenreeks op GW! Moeje rechtsboven es kijken! Niet alleen de overige 7 delen, maar ook nog andere thema's. Lekker man, alsof we alle tijd van de wereld hebben...

Had ik nou tóch maar zo'n iTablet-ding. Vakantieleesvoer. Sterker nog, was er nu een shopknopbutton, met een vet percentage voor 3.14po en compadres... Kopu-kopu-kopu!

Gerard:

En per diersoort heb je dan weer net zulke karakterverschillen als bij mensen.


Laat mij uw goede reactie iets verfijnen. Voeg ergens toe: > tussen de individuele leden <

Volgens de klassieken is een bonobo een dier, en d'n stekelbaars en hond eveneens. Zet jezelf erbij en bekijk de onderlinge verschillen.

De grens tussen mens en dier is geen Chinese Muur of Afsluitdijk denk ik. Eerder een vaag, op punten uitgestrekt onbestemd landschap.

!!! A-f*cking-MEN !!!

R - enthousiast - R
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op --0 10:08:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Dank voor verfijning. Ik kort van stof vandaag.
'Don't forget rule number 6'
Op --0 11:26:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Filmpje van de lachende hond:

No shit, Sherlock
Op --0 15:21:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Kat:
Pieter:

Filmpje van de lachende hond:Prachtig mooi, intelligent hondekid, maar zo spijtig, dat leven als kettinghond. :''(
Op --0 20:56:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:
Kat:

Pieter:

Filmpje van de lachende hond:Prachtig mooi, intelligent hondekid, maar zo spijtig, dat leven als kettinghond. :''(

Vind ik ook, dat hoort niet.

Maar mijn eigen hondje kan ook lachen hoor, maar alleen als er wat te vreten te bedelen valt.
Net nog ff een potje gevoetbald met mijn hond en ik pas hem de bal, hij stopt de bal met zijn pootjes en geloof het of niet, hij schopt de bal of ik moet hem dan met mijn voeten proberen af te pakken.
Dat beest kan serieus voetballen en is voor het baasje ook leuk.

Nog ff en krijg ik een riem om mijn nek en laat mijn hond mij elke avond uit

Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op --0 21:12:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Kat:

Pieter:

Filmpje van de lachende hond:Prachtig mooi, intelligent hondekid, maar zo spijtig, dat leven als kettinghond. :''(

Volgens het onderschrift bij de film is het een heel lange ketting en zit er nog een grote ruimte achter de hond waar de hond zich uit kan leven.
Dat het dier aan een ketting zit komt doordat het zich nogal snel laat verleiden tot speelse achtervolgingen.

as for the chain, shibas are sometime notorious for running away if they see/smell something of interest, they are somewhat hard to train as an off-leash dog because they have an independent nature and like doing things their own way

btw the chain doesnt even look short, the dogs got a whole back area, its just pulled it to the limit because of all the attention its getting

(bericht gewijzigd op 6-7-2011 23:06:32)
No shit, Sherlock
Op --0 22:42:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach:
Pieter:

(...)
Dat het dier aan een ketting zit komt doordat het zich nogal snel laat verleiden tot speelse achtervolgingen.

*lol*
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op --0 23:01:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
dennis.nl: Wat dachten jullie van Karpervissen???
De meeste mensen zeggen daar heb je die luie vissers weer.
Maar om een grote karper te vangen +35pond is zowat een complete studie nodig als deze al vaker gevangen is.
Is het bijv. druk aan de waterkant dan is er aardig wat hengeldruk waardoor de vis bijna niet meer bijt. Vissen mijden bepaalde systemen en er is in onderzoek ook al aangetoond dat de grotere vissen zich zelfs van de haak kunnen ontdoen zonder dat je ziet dat je een aanbeet hebt gehad. Sommige karpers mijden bijvoorbeeld lood wat glimt. Denk maar aan gelakt lood bijv.
Lengtes van onderlijnen kunnen ook heel bepalend zijn, het voer wat je gebruikt en ik kan hier echt wel een paar A4tjes mee volschrijven met wat een karper allemaal doet om niet gevangen te worden.
Maar kom je met iets vernieuwends dan kan je een heel bestand vangen in korte tijd. Vroeger ving je gemakkelijk een 10 a 20 karpers op een dag. Tegenwoordig zitten we wel een week aan de waterkant soms zonder maar iets te vangen. De vis kent het klappen van de zweep en het beste middel om nog te vangen is voedselnijd zien te creeren maar dan krijg je d andere vissers weer achter je aan omdat je dan het water kapot voert(jaloezie).
Op --0 3:39:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
dennis.nl:

Tegenwoordig zitten we wel een week aan de waterkant soms zonder maar iets te vangen.

Ach gossie... moeten we nu medelijden met je hebben? Dierenbeul
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op --0 8:38:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach:
dennis.nl:

Wat dachten jullie van Karpervissen???
De meeste mensen zeggen daar heb je die luie vissers weer.
Maar om een grote karper te vangen +35pond is zowat een complete studie nodig als deze al vaker gevangen is.
Is het bijv. druk aan de waterkant dan is er aardig wat hengeldruk waardoor de vis bijna niet meer bijt. Vissen mijden bepaalde systemen en er is in onderzoek ook al aangetoond dat de grotere vissen zich zelfs van de haak kunnen ontdoen zonder dat je ziet dat je een aanbeet hebt gehad. Sommige karpers mijden bijvoorbeeld lood wat glimt. Denk maar aan gelakt lood bijv.
Lengtes van onderlijnen kunnen ook heel bepalend zijn, het voer wat je gebruikt en ik kan hier echt wel een paar A4tjes mee volschrijven met wat een karper allemaal doet om niet gevangen te worden.
Maar kom je met iets vernieuwends dan kan je een heel bestand vangen in korte tijd. Vroeger ving je gemakkelijk een 10 a 20 karpers op een dag. Tegenwoordig zitten we wel een week aan de waterkant soms zonder maar iets te vangen. De vis kent het klappen van de zweep en het beste middel om nog te vangen is voedselnijd zien te creeren maar dan krijg je d andere vissers weer achter je aan omdat je dan het water kapot voert(jaloezie).

Waarom zou je een vis vangen die je niet opeet?
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op --0 18:00:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
dennis.nl:

ik kan hier echt wel een paar A4tjes mee volschrijven met wat een karper allemaal doet om niet gevangen te worden.


Stout hè? Van die karpers.

(bericht gewijzigd op 7-7-2011 18:26:43)
Op --0 18:24:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
freddy-: vervelend, he. Iemand die niet in het plaatje past.
Op --0 0:53:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Boudicca: weet ie gelijk hoe er over sommige zaken gedacht en geschreven wordt.
(bericht gewijzigd op 8-7-2011 10:44:06)
Warrior queen of the Iceni
Op --0 10:43:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
freddy-: tut, tut...
(bericht gewijzigd op 8-7-2011 11:35:29)
Op --0 11:27:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
freddy-:

vervelend, he. Iemand die niet in het plaatje past.


Niet in het plaatje past? Wat bazel je..?
Wat heeft dat er nou mee te maken?

Ik heb het gewoon niet zo op dierenbeulen.

Je opmerking raakt weer eens kant noch wel Freddeped
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op --0 15:20:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
freddy-:

vervelend, he. Iemand die niet in het plaatje past.

Geen idee waar je het over hebt. Het stadium van plaatjesboeken ben ik al voorbij.
Op --0 18:29:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Casus: volgens mij zijn socrates en ccrider siamese tweeling. 4 handen op 1 buik.

dieren passen zich gewoon aan zover ze kunnen dat is evolutie. maar ze denken niet eeh dat is een haak van een vishengel die weer door de mens gehanteerd wordt. ze zien gewoon dat is pijn en geen enkel levend wezen wil pijn, tenzij je masochist bent. ofzo
Op --0 18:46:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo:
Haha. SoCCrides uit Siam
You don't know what you've got until it's gone...
Op --0 20:13:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider: you are so jealous
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op --0 20:17:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
Casus:

volgens mij zijn socrates en ccrider siamese tweeling. 4 handen op 1 buik.

dieren passen zich gewoon aan zover ze kunnen dat is evolutie. maar ze denken niet eeh dat is een haak van een vishengel die weer door de mens gehanteerd wordt. ze zien gewoon dat is pijn en geen enkel levend wezen wil pijn, tenzij je masochist bent. ofzo

Tja, je bent geloof ik een beetje allergisch voor CCRider en voor mij. Bovendien heb een beetje rare neiging om mensen in hokjes te stoppen. CCRider en ik hebben in ieder geval gemeen dat we dierenleed verschrikkelijk vinden. Maar volgens mij vind jij dat ook casus, als ik je goed begrijp.
Van mijn kant wil ik er overigens nog het volgende aan toe voegen. Het hele "interessante" verhaal van Dennis vind ik raar, het hoort op een vissersforum, niet hier. Een quasi wetenschappelijke verhandeling over het zinloos tergen van dieren, buh! Als je het nou voor je eten doet, oké. Maar beesten vangen met een haak, beschadigd en wel terugzetten, en het dan nog "sport" noemen ook. Bah!

(bericht gewijzigd op 8-7-2011 21:42:01)
Op --0 21:15:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Socrates:
Een quasi wetenschappelijke verhandeling over het zinloos tergen van dieren, buh! Als je het nou voor je eten doet, oké. Maar beesten vangen met een haak, beschadigd en wel terugzetten, en het dan nog "sport" noemen ook. Bah!

Socrates, ik mag hopen dat je een flinke bierbuik hebt, want er komen nog een paar handen bij
Dit wilde ik vanmiddag al zeggen maar had de kracht niet om het zo mooi te formuleren.
Is it electrickery?
Op --0 21:21:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Deze is wel interessant, over PETA:Andere 2 deeltjes via youtube.
United as one. Divided by zero.
Op --0 21:25:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider: Idd een BULLSHIT filmpje.
Gemaakt door mensen met schuldgevoel, om zich beter te voelen over de misdaden die ze plegen tegen dieren
Maakt me echt aan t

My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op --0 21:36:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
Emie :

Socrates:
Een quasi wetenschappelijke verhandeling over het zinloos tergen van dieren, buh! Als je het nou voor je eten doet, oké. Maar beesten vangen met een haak, beschadigd en wel terugzetten, en het dan nog "sport" noemen ook. Bah!

Socrates, ik mag hopen dat je een flinke bierbuik hebt, want er komen nog een paar handen bij
Dit wilde ik vanmiddag al zeggen maar had de kracht niet om het zo mooi te formuleren.

Ruimte zat
Op --0 21:39:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
Emie :


Socrates, ik mag hopen dat je een flinke bierbuik hebt, want er komen nog een paar handen bijGezellig
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op --0 21:58:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
CCRider:

Emie :


Socrates, ik mag hopen dat je een flinke bierbuik hebt, want er komen nog een paar handen bijGezellig

Kan ik er ook nog bij, meiden?
No shit, Sherlock
Op --0 22:02:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
Pieter:

CCRider:

Emie :


Socrates, ik mag hopen dat je een flinke bierbuik hebt, want er komen nog een paar handen bijGezellig

Kan ik er ook nog bij, meiden?

Tuurlijk!!!111!!!
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op --0 22:05:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
CCRider:

Pieter:

CCRider:

Emie :


Socrates, ik mag hopen dat je een flinke bierbuik hebt, want er komen nog een paar handen bijGezellig

Kan ik er ook nog bij, meiden?

Tuurlijk!!!111!!!

Yeah!!!111!!!
No shit, Sherlock
Op --0 22:07:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo:
Pieter:

CCRider:

Emie :


Socrates, ik mag hopen dat je een flinke bierbuik hebt, want er komen nog een paar handen bijGezellig

Kan ik er ook nog bij, meiden?

Moet je wel eerst wat aan je onderschrift doen.
Trouwens, CC ook zie ik net.
You don't know what you've got until it's gone...
Op --0 22:08:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider: Nee hoor ik niet.
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op --0 22:14:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Veteo:

Pieter:

CCRider:

Emie :


Socrates, ik mag hopen dat je een flinke bierbuik hebt, want er komen nog een paar handen bijGezellig

Kan ik er ook nog bij, meiden?

Moet je wel eerst wat aan je onderschrift doen.
Trouwens, CC ook zie ik net.

Het verste brood komt van de warme bakker om de hoek

Maar wat klopt er dan niet aan/met mijn onderschrift?
(bericht gewijzigd op 8-7-2011 22:16:54)
No shit, Sherlock
Op --0 22:15:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo: Scherp en snedig en toch geen mes.
You don't know what you've got until it's gone...
Op --0 22:16:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
Pieter:

CCRider:

Pieter:

CCRider:

Emie :


Socrates, ik mag hopen dat je een flinke bierbuik hebt, want er komen nog een paar handen bijGezellig

Kan ik er ook nog bij, meiden?

Tuurlijk!!!111!!!

Yeah!!!111!!!

Dat wordt dus ècht gezellOg!!!111!!!
Op --0 22:23:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo: Mag ik er ook bij? Ik beloof jullie niet onnodig te laten lijden.
You don't know what you've got until it's gone...
Op --0 22:30:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
Veteo:

Mag ik er ook bij? Ik beloof jullie niet onnodig te laten lijden.


Wel nodig lijden???///???
Op --0 22:32:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo: Ik ben net die andere 7 delen van dierenmanieren aan het lezen.
Mooie artikelen, ik kende ze nog niet. Hulde 'Tim'.
You don't know what you've got until it's gone...
Op --0 22:43:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2015Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden