Soms maakt een mens nogal wat mee. Waren we onlangs in België, voor het draaien van een reportage voor GW en voor een nieuwe docu waar we achter de schermen stilletjes mee bezig zijn, worden we in ons beroep belemmerd door de lokale hermandad die zonder reden noch directe aanleiding agressief dreigt onze camera aan gruzelementen te slaan. Om hem vervolgens in beslag te nemen zonder enige vorm van proces-verbaal of een woordje normale uitleg. Wat volgde was een lange avond en nacht in een West-Vlaams politiebureau. Met een politiekorps, of althans een aanvoerder, die gerust een cursusje woedebeheersing en sociale tactieken kan gebruiken. Om maar te zwijgen van de zaken die ons op het eerste wettelijke zicht nogal krom lijken. We nemen u even mee naar afgelopen vrijdagavond 22 juni in Roeselare. Evenement: 'Het Vat van Rodenbach', een feestelijke gebeurtenis die we graag in detail met u hadden gedeeld. Doen we nu ook, maar de initiële insteek was ietsje positiever dan het relaas dat we nu dienen te melden...

Inschenken%20aan%20het%20Vat%20van%20Rodenbach
Het 5.000 liter volle Vat van Rodenbach

'Het Vat van Rodenbach' luidt naar aloude traditie de start in voor een periode van koopjes en aanbiedingen waarbij alle winkeliers extra veel moeite doen om het volk te vermaecken. Volle terrasjes, veel ambiance en vooral veel drank. Vooral bij de schooljeugd. Als 't om nuttigen van alcoholische sappen gaat, dan zijn ze in België sowieso iets bourgondischer georiënteerd dan Nederland, dus het vloeit er aldaar iets rijkelijker. Daar hoor je niemand over klagen, en terecht. Omdat wij dat wisten (we zijn namelijk zelf opgetrokken uit Vlaamse klei) trokken we er naartoe met twee doelen. Enerzijds een docu waarover we nog niets willen noch kunnen zeggen, en anderzijds een reportage voor GW. De insteek was gebaseerd op het In Vino Veritas-principe, en draaide rond de centrale vraag hoe de gemiddelde Vlaming eigenlijk écht over de gemiddelde Nederlander dacht. En dat dan uitgestippeld naarmate het drankgebruik de avond vorderde. Wij weten namelijk dat er een wereld schuilt achter het bekende, en hadden dat graag als amusante spiegel voorgehouden. 

We waren er met drie man. Omdat het er erg gezellig was, besloten we in plaats van de standaard reportage om een lokale persoon in te schakelen, en hem de rondvraag met microfoon te laten doen. Het was iemand die we niet kenden. Extra leuk voor't sfeertje, zo leek ons. Fijne extra: op die manier konden twee onzer personen lekker pintelieren en hoefde maar eentje echt te werken, want onze nieuwe interviewer had ook een hulpvaardige vriend bij. Men zou denken dat arbeit frei macht, maar in België geschiedde het dat weekend anders. Heer Rozenwater die moest werken kreeg die avond de Vlaamse politie over zich heen, waardoor het werken uiteindelijk onmogelijk bleek. 

Wachten%20bij%20het%20Vat%20van%20Rodenbach
Wachten bij het Vat van Rodenbach

Even wat achtergronduitleg. Het Vat is een grote houten ton die gevuld is met 5.000 liter heerlijk schuimend bier. Het vocht wordt jaarlijks gratis weggegeven door de gemeente. Men koopt een glazen kruik van een aantal euro's en vervolgens kan er de hele avond naar believen geconsumeerd worden. Of toch tot het vat leeg is, wat zo'n drie a vier uur na aanvang is. Daarna trekt men zich terug in de vele omliggende cafés en kost het drinken het normale lokale tarief. Niet dat zoiets een grote barriere opwerpt, want feest is nu eenmaal feest, ook als het een paar euro's kost. Een groot deel van de vele aanwezigen is vroeg of laat ladderzat, maar tenzij bij overlastgevers is de politie daarin redelijk coulant en flexibel. Laat ons zeggen dat het regeltje over openbare dronkenschap in het wetboek die avond en nacht even overplakt is. We hebben er dan ook geen twijfel over dat menig BOB strontzat in de auto klauterde en nog een dodenrit naar huis maakte. De reden waarom we geen twijfel hebben is omdat we enkele van die gevallen met eigen ogen hebben gezien. 

Inschenken%20aan%20het%20Vat%20van%20Rodenbach
Inschenken aan het Vat van Rodenbach

Drinken%20aan%20het%20Vat%20van%20Rodenbach
Niet iedereen in uniform was politie-agent

Zoals het altijd in donkere hoekjes bij Bourgondische braspartijen betaamt hoort er wat ambras bij. Mensen die niet altijd even goed in balans zijn drinken ook wel eens teveel, en dan kan dat slecht vallen. Vooral bij de omgeving. Onze eerste dronken, agressieve en met klodders bloed besmeurde persoon, inclusief politie-interventie, registreerden we nog vóór het Vat van Rodenbach open ging. Een terras werd op stelten gezet door twee heren die elkaar niet zo lief vonden en daarom met de blote vuist schreeuwend op elkaars gezicht tikten. Het zou geen uitzondering blijken, en gelukkig was daar de politie van Roeselare om de orde te handhaven. Met inpraten bedaarden ze doorgaans de agressievelingen. Anderen werden meegenomen naar het bureau. En daar begint feitelijk ons aandeel in dit verhaal.

Op een bepaald moment, vroeg in de avond, begeven we ons met de camera aan de zijkant van de Grote Markt in Roeselare. Daar hebben we een mooi overzicht op het publiek en op het grote Vat van Rodenbach. Terwijl ik hurk en met mijn camera aan het prutsen ben, focus en dat soort dingen, hoor ik via de audioset in mijn oortjes dat de Vlaamse eendagsreporter ergens iets opmerkt. Op dat moment zat ik met mijn rug bijna naar de markt. U snapt, als iemand hoort 'daar gebeurt wat', dan kijkt hij om en gaat hij zoeken. Daar hoeft men nog geen cameraman of journalist voor te zijn. Ons opnameapparaat draaide nog niet, maar ik keerde me dus om en het eerste in mijn blikveld is een agent die op me afstapt en op een agressieve onprettige manier beveelt te stoppen met filmen. Of anders zou hij de camera aan stukken slaan. Terwijl hij tegen me schreeuwde vlogen de spetters spuug in mijn gezicht. Ook al niet prettig. Ik zei hem dat stoppen met filmen moeilijk zou zijn, want ik was nog niet eens begonnen. 'Kijk maar,' en draaide de camera met lcd-display naar hem toe. 

De wetsdienaar in kwestie deed geeneens moeite om ons verhaal te verifiëren en eist vervolgens, duidelijk in een vlijmscherpe halfdove staat van agressie, dat we ál het beeldmateriaal meteen moeten wissen. Ter plekke. Dus letterlijk alles wat we de hele avond al hebben opgenomen. Het spreekt vanzelf dat we aan zoiets niet kunnen voldoen. Zelfs niet al werd het ons vriendelijk gevraagd.
Aangezien we op de Grote Markt van Roeselare stonden leek het ons een goed idee om de agent erop te wijzen dat we op openbaar gebied stonden, en niets verkeerd deden. We mochten er filmen. We liepen ook niet in zijn vaarwater, want hij was diegene die ons opzocht ipv omgekeerd. De agent zei dat je in België niet zomaar op de openbare weg mocht filmen, en dat ik mijn brutale mond moest houden. We waren zeker niet brutaal, noch overdreven assertief. Je bent immers niet geneigd erg grootmondig te zijn tegen een agressieve agent die je met wijd opengesperde ogen en hete stoom uit zijn stierlijk briesende neus toebrult. Zeker niet als hij met veel en vloeibaar volume in de stem dreigt je dierbaarste spullen, en while he's at it misschien ook jezelf, aan gort te slaan. Het heerschap leek overigens best veel op de strenge scheidsrechter Collina, maar dan met uniform en kepie op. Het werd al na enkele zinnen duidelijk: ieder woord van ons leek olie op het vuur gooien, zelfs al strooiden we met spreekwoordelijk zand en verleenden we volledige medewerking waar mogelijk en schappelijk. Het was wachten op het moment dat de agent voldoende hersencellen gerangschikt had om te besluiten dat hij zijn machtsvertoon ook kon uitbreiden door mijn camera simpelweg af te pakken. En ja hoor, het bevel volgde na enkele seconden: meteen alle camerapullen overhandigen of anders werd het ter plekke vernietigd. Een ernstig dreigement waaraan we niet anders konden dan voldoen. Hij meende het. 

Op bevel van de agent ben ik hem gevolgd naar het politiebureau. Onderweg vroeg ik wat de klacht precies was, maar aangezien hij ons negeerde nemen we aan dat hij daar nog over moest nadenken. Wist hij zelf wel wat er net was gebeurd? Op mijn vraag of ik mocht weten wat zijn naam was, of eventuele gegevens waardoor ik wist wie me aanhield, gaf hij ook al geen antwoord. Ik dacht dat een agent verplicht was om dat te delen, maar dat blijkt ook al buiten de Belgische wetgeving gerekend. De man stapte stevig door. Was dit eigenlijk wel een aanhouding? Ik had sowieso geen andere keuze dan meegaan. De Vlaamse gelegenheidsreporter en een vriend van hem wandelden met me mee. Ze leken meer opgewonden te zijn dan ik, en vertelden me ondertussen dat ze die agent hardhandig bezig gezien hadden met zijn arrestant. En dat zoiets wel vaker in Roeselare City schijnt te gebeuren, zo'n ongepast optreden van de politie. Mij viel ook al op dat de stijl niet bepaald 'de politie uw vriend' in zich droeg, en ook ik zag de agressieve agent ruwer dan nodig omgaan met mens en voorwerp. Waarschijnlijk vermoedde de flik dat ik zijn ruwe gedrag aan het filmen was (niet dus) en was hij bang dat het zou uitlekken naar het buitenland. 
Onderweg naar het bureau nam de agent uit Roeselare de camera zo onhandig vast dat de (dure) oortjes eraf vielen en hij erop trapte. Stuk. En een rubbertje van de viewlens weg. Dat ligt vermoedelijk nog ergens daar op straat. Later bleek dat de cassette die erin zat ook vastgelopen was, en dus onbruikbaar werd. We moeten nog checken of het cassettestation zelf wel ok is, maar daar zou zomaar ook iets aan kunnen zijn. Gerief vernield alsof het normaal is. Fijne manier om een Nederlandse cameraploeg te verwelkomen... 


Een saillant detail, dat toch excellent past in ons initiële onderzoek: ze wisten niet dat ik zelf West-Vlaming was. Pas veel later op het politiebureau begon ik naar de Vlaamse taal om te schakelen, omdat het blijkbaar toch veel uitmaakte. Omdat ik al 15 jaar in Nederland woon, praat en denk ik van nature gewoon Nederlands zonder er erg in te hebben. Doorgaans nog met een Hollands accent. Een Nederlander hoort het verschil, maar een Vlaming haalt me qua taal niet uit een Oranje rij. Eén van de agenten vertelde me later ook dat ze ons al even hadden gezien en dachten dat we een volledig Nederlandse ploeg waren. Later twijfelden ze weer omdat we die lokale reporter gebruikten, maar hoe dan ook was ik voor hun 'nen Ollander'. Kortom, ze dreven op foute aannames. Ze hadden ook even onze handjes kunnen komen schudden, als het allemaal zo belangrijk was om te weten.

In het bureau aangekomen moesten we wachten in de receptie. Met een automatische schuifdeur verwijderd van de omringende cafés, en met een grote dikke glazen deur onmogelijk gemaakt om het gebouw daadwerkelijk te betreden. We stonden buiten zonder onze spullen, en toch ook weer binnen. Hoe dan ook, we stonden in het ongewisse, en hadden er net een zeer onprettige wandeling op zitten. Daar stonden we, zonder bewijs dat er iets gebeurd was en zonder uitzicht op het terugkrijgen onze eigendommen. De hele planning weg. Voorbereiding, script, reserveringen, gemaakte betalingen, extra kosten, en ook nog eens alles voor niets. Tenzij dan deze openbare klaagzang. Maar goed... Misschien konden we nog filmen, dus we gaven niet meteen de moed op. Een snel terugkrijgen van de camera kon ons toelaten om dit nog recht te zetten, dus daar hoopten we nog op. Vriendelijk en doortastend blijven. Maar vooral ten allen tijde beleefd blijven. Het was inmiddels duidelijk dat ze me met evenveel gemak een nachtje in de cel konden laten doorbrengen. Niet dat dat zó erg is, maar 't is toch niet mijn idee van een gezellige tijd.

Alleen met een pasje kun je echt in het politiebureau van Roeselare binnen, en aanmelden voor gasten gaat via een klein loket aan de linkerkant. Daar staat een telefoon waarmee je met iemand in het bureau kunt bellen als het loket niet bemand is, zoals die avond het geval was. 't Was blijkbaar erg rustig in de stad. Diverse keren heb ik via die telefoon gevraagd of er al iets meer bekend was, en wanneer ik onze camera kon terugkrijgen. In het begin legden we uit dat we een reportage moesten draaien, en we verder gewoon wilden meewerken. Je moet ergens je verhaal kwijt, dus dan maar in een telefoon. Ik probeerde uit te leggen dat er ook voor een docu gefilmd werd, en dat het ook ter promotie van de stad zou zijn. Dat er ook nog eens een samenwerking was met een lokale hoteleigenaar, maar niets maakte een verschil. Soms werd de hoorn er zelfs op gegooid, of werd ik met nare opmerkingen geschoffeerd. Andere keren werd een logische opmerking ("is dit écht hoe je wil dat Roeselare en diens politie in Nederland in de media komt?") beantwoord met 'ben je ons aan het bedreigen?'.
De heren waren niet vatbaar voor argumenten. Toch diegene die de beslissingen nam niet. Terwijl je zou denken dat de verantwoordelijke persoon de meest intelligente van de bende is, leek bij de politie in Roeselare die nacht eerder een omgekeerde geniocratie in zwang te zijn.

Bij momenten geloofden we dat ze met z'n allen zich lagen te bescheuren door ons zo aan het lijntje te houden. Na vele uren posten voor het politiebureau kreeg ik uiteindelijk te horen dat ik 's ochtends om 5u de camera mocht komen ophalen. Dat was zijn uitspraak, en daar moesten we het mee doen. Mijn vraag of ik voor mijn opdrachtgever een bewijsje kon krijgen dat de camera in beslag was genomen vonden ze arrogant en ongepast. Ik moest het maar zien uit te leggen waarom ik zonder bruikbaar materiaal thuiskwam. Aangezien het inmiddels al diep in de nacht was, en 5u zou betekenen dat ik diezelfde dag doodmoe met de auto terug naar Nederland zou moeten rijden, wat letterlijk levensgevaarlijk is, vroeg ik of de camera ook een paar uurtjes later kon opgehaald worden. Er werd me verteld dat dat misschien niet mogelijk was. Ik moest om stipt 5u daar staan, want anders kon ik misschien pech hebben. 'Tant pis', zoals een andere agent aan me omschreef. Ergens ging door mijn hoofd dat rond dat tijdstip hun shift afloopt en ze op die manier misschien nog even een amusant momentje wilden meemaken. Dat er leedvermaak en enige pesterij in het spel zat, dat was me na die vele uren op het politiebureau érg duidelijk. De paar agenten die wél welwillend waren, want die zaten er gelukkig ook tussen, vertelden me onder vier ogen dat ze niets konden doen. Hij scheen één of andere hoge jongen in het korps te zijn. Hadden we niet achter hem gezocht. Dit leek eerder een beginnende agent op steroïden, met een totaal gebrek aan onderzoekszin en een geamputeerd rechtvaardigheidsgevoel. Het leek er zelfs een beetje op dat de andere agenten er niets van durfden te zeggen. Zou ik nog begrijpen ook, want die vent kan mensen bang maken. In combinatie met een redelijk onschendbaar uniform is dat een gevaarlijke combinatie. Laat ons hopen dat hij zijn dienstwapen nooit mee naar huis neemt. En nee, dat is geen grapje.

Nog steeds op het politiestation. De uren tikten weg en het Vat was al leeg. Het bleef maar duren, en we kwamen nergens. Iedere normale vraag leek te worden bestraft, en dat ook nog eens zonder antwoord. Vragen stellen mocht niet en werd als zeer vervelend ervaren. Soms, als ik na een half uur wachten nog eens informeerde, nam men niet eens de telefoon op. Toen ik na uren wachten moest plassen kregen ik als antwoord dat ik maar op café moest gaan. Zelfs daarvoor mocht ik het gebouw niet binnen. 
Uiteindelijk schreef ik een kort briefje en schoof dat onder het loketraam. Bij terugkomst van de korte plaspauze was het reeds verdwenen. Het loket werd dus aandachtig bekeken, wat evenveel betekent als dat ik actief werd genegeerd. Op mijn briefje stond overigens dat ik het goed vond dat ze hun best deden om de orde te bewaren, maar dat ik persoonlijk de huidige gang bepaald not done vind. Ik had om zijn minst recht op wat uitleg en een normale behandeling. Alsof ik een crimineel was, zo ging het eraan toe. 

Heel eventjes leek er verandering in de zaak te komen. Tijdens onze korte filmronde op de Grote Markt in Roeselare hadden we gemerkt dat een professionele fotograaf ook actief was. Die fotograaf was blijkbaar een goede vriend van de politie, want op een bepaald moment komt hij het politiebureau binnengewandeld. Hij had ons eerder ook al met de camera gezien en vroeg geïnteresseerd wat er aan de hand was. Na kort het verhaal te schetsen ging hij het gebouw binnen met de woorden dat hij zou kijken of hij kon helpen. Raar genoeg, na uren tegen een muur van onbegrip te hebben gekeken, gingen de grote glazen deur na een minuut of tien open. Daar stond de fotograaf samen met twee agenten. Ze hadden de beelden bekeken en kwamen er niet helemaal uit. Er moesten meer beelden zijn. Dat klopte, want ze zochten op de cassette, in plaats van op de flashdisc. Ik moest mijn andere discs ook nog tonen. Het leek erop dat, door dat te doen, de kous bijna af was. Ik vroeg me natuurlijk stevig af of het in België wel wettelijk is om zomaar een camera af te pakken en de beelden zonder toestemming noch officiële aanhouding te bekijken. Privacy enzo. Aangezien meewerken me het verstandigst leek besloot ik daarover te zwijgen. Ik toonde ze de paar opnames en gaf ze ter controle de lege disks die we nog bij ons hadden. 

De%20fotograaf%20%28FV%3F%29%20bij%20het%20Vat%20van%20Rodenbach
Fotograaf X bij het Vat van Rodenbach

Wat precies de rol van de (verder erg vriendelijke en behulpzame) fotograaf is, en waarom hij van de politie ook aan mijn spullen mocht zitten, is erg onduidelijk. Tenzij hij zelf bij de politie zit, is het raar om een burger te betrekken als je de eigenaar van de spullen niet eens zijn verhaal hebt laten doen. Dat klopt ergens niet. En nog steeds geen proces-verbaal of iets dat naar iets officieels riekt. Zelfs al had de fotograaf in kwestie niet aan onze goederen gezeten, dan nog is het opmerkelijk dat een burger een dergelijke doorbraak en een eerste communicatie kan forceren. Dat is vriendjespolitiek en zeker geen 'iedereen gelijk voor de wet'. 

Het ironische is dat we er waren om te weten hoe Vlamingen over Nederlanders dachten. Rond middernacht, zo schatten we, bleek dat men dacht dat onze ploeg volledig uit Hollanders bestond, wat verklaarde waarom men iedere normale vraag beschouwde als brutaal en arrogant. Zonder enige twijfel kreeg ik, als West-Vlaming, de Dutch treatment, en dat werd later zelfs nog bevestigd. De agent had geen tijd (of zin) om te denken, dus er werd constant uit de parate vooroordelen geput. Ik was een brutale Nederlander die zijn waffel moest houden. Pas later, toen ik met de fotograaf erbij eindelijk kort gehoord werd, ontspande de sfeer een beetje. Maar dan nog bleef de camera in beslag genomen. De agent die agressief onze camera had afgepikt bleef op zijn strepen staan. De enige reden die hij daarbij gaf is 'ons gedrag'. Ons gedrag was nergens buitensporig. Verre van. Het was zelfs erg gematigd gezien de omstandigheden en het spelletje dat gespeeld werd. Wel hebben we dus geweigerd om al ons materiaal te wissen. 
Later in het bureau, toen de agressieveling mijn paspoort wou, heb ik tevens geweigerd om dat te overhandigen. Ik wou het natuurlijk wel tonen, maar legde uit dat het in het heersende klimaat érg onverstandig van mij zou zijn om mijn paspoort helemaal uit handen te geven aan een onbereikbaar iemand achter een glazen wand. 

Uren lang waren de agenten 'de zaak aan het onderzoeken', zo werd me aan de lokettelefoon verteld. Blijkbaar bestond deze zaak uit érg complexe materie. Quantumfysica misdaadbestrijding. Er moest érg veel zijn dat we zelf niet wisten of konden behappen. Of mogelijk was hun ontbrekende puzzelstukje niets meer of minder dan onze verklaring, want hoewel ze druk Sherlock Holmes aan het spelen waren, zijn ze totdat onze vriend de fotograaf kwam op geen enkel moment bij ons verhaal komen halen. Ze wisten dat wij tijdens hun diepgravend werk onze reportage misten. En de opnames voor onze docu. En de samenwerking met de locale ondernemers. Ze belemmerden ons werk en broodwinning, en leken daar zelfs genoegen uit te putten. Wat dat betreft, die agressieve hoofdagent die valsig grijnsde tijdens het regelmatig langskomen aan de andere kant van het glas zei ons qua blik ook meer dan genoeg. Om één of andere reden moesten we ergens voor boeten. 

Enfin, een paar uurtjes later, rond 9u ging ik opnieuw naar het politiebureau. Hij kon me wat met zijn 5u-machtsspelletje. Aan het loket zat een grijzige man. Erg vriendelijk, erg gedienstig en vooral zoals ik me de politie in Roeselare het liefst herinner: zachtaardig en menselijk. Iemand die luistert naar het verhaal en gericht schakelt. De camera stond reeds klaar aan het loket. Er plakte een briefje aan. Daarop een korte tekst. In dat verslagje stond te kennen dat we 'het bureau op stelten hebben gezet', wat zo ongeveer hetzelfde is als de Baraque de Fraiture een stuk van de Andes noemen. Ook stond in het begin van datzelfde verslag dat we duidelijk gevraagd werden om onze camera uit te schakelen en dat we dat weigerden, wat een regelrechte leugen is. Wat kun je doen als een agent staalhard liegt en zijn macht misbruikt om zijn foute gedrag te verdoezelen? Het is woord tegen woord, en als burger trek je vermoedelijk aan het kortste eind. Er stond nog meer in dat verslagje, maar we kregen het te kort onder ogen. We kregen geen kopie mee, dat mag blijkbaar niet, maar wel een melding- en interventienummer dat we inmiddels al hebben doorgegeven aan een lokale inspectie-dienst. Daar deden we ons verhaal, maar het was zo ongebruikelijk dat ze het graag op de mail hadden gekregen. Logisch natuurlijk, want het is een hele vertelling met diverse nuances. Het document dat de politie onder ogen krijgt is dit artikel. Kwestie van geen werk dubbel doen en meteen erg duidelijk zijn over wat de heersende sentimenten en verlangens zijn. Het zal dus ook gelezen worden door de agent in kwestie (hoi, gemenerik) en er zal terecht verlangd worden om tekst en uitleg te leveren aldaar. Wij zijn ook erg benieuwd of de schade betaald zal worden door de Vlaamse belastingbetaler, of rechtstreeks uit de pocket van de handelende agent. Als we maar een adresje hebben om de factuur naartoe te sturen. Wordt dus nog vervolgd. 

De%20agent%20in%20kwestie%20bij%20het%20Vat%20van%20Rodenbach
De agent in kwestie. Het enige shot.

Ook wel nuttig: inmiddels hebben we al ons (verder onbruikbaar) materiaal bekeken. Om te weten of we misschien toch per ongeluk iets gefilmd hebben dat het daglicht niet kon verdragen. Dat bleek niet zo te zijn. Op slechts één shot loopt de agent in kwestie even in beeld, en dan nog onherkenbaar vanop de rug. Al het drama was nergens voor nodig, en dankzij de onkunde en gebrek aan situatie-inzicht van de man, jaagde hij ons dus nodeloos op kosten. Om van al het ongemak en de innerlijke frustratie maar te zwijgen. Het is immers niet prettig om zo'n bevoegde bullebak in je vaarwater te hebben. En dan is er nog de wrange nasmaak. Hoe noem je het als iemand van je eigen volk je vol agressie en minachting, met een dosis machtsmisbruik, als een ongewenste buitenstaander behandelt? Terwijl je daar net bent om je thuisbasis wat in het buitenland te promoten. Is dat alleen maar stijlloos, of gaat het nog iets verder? Het voelt alleszins een beetje als verraad. We hopen dan ook dat de burgemeester van Roeselare ons epistel onder ogen krijgt (wat zo zal zijn) en er conclusies uit trekt. En anders bekijkt hij even de beschikbare beelden, want in Roeselare hangen er voldoende camera's. Die zijn er niet alleen om de burgers in de gaten te houden. Dan zal hij zelf zien dat er geen enkele reden was om de camera af te nemen. Net zoals er geen reden was om hem vervolgens uren in bewaring te houden. En, misschien nog het meest belangrijke: er was geen enkele reden voor de agent om agressie en minachting te vertonen. Ongepast agressieve agenten moet je niet op straat willen...

Als afsluiter, want we mogen hem niet vergeten, willen we nog meegeven dat we in onze geplande reportage een mooie plaats hadden gereserveerd aan Ignace Defever. Iemand die ons na aan het hart ligt, en tevens eigenaar van Hotel De Bonte Os in Roeselare. Daar hadden we een mooie suite, met de afspraak hem te vermelden in onze video. We hadden daar al een grappig scriptje voor op de plank, iets met een timewarp, maar dat ligt nu in de prullenbak. Anyway, hij omschrijft zijn zaak als de Fawlty Towers van Vlaanderen en dat klopt aardig. Het Towers-gedeelte alleszins, want het is één van de weinig gebouwen met zo'n mooie uitkijk over de stad. Het mist de foeterende eigenaar, al is Ignace zelf ook best een aparte knakker. U stapt er letterlijk in een andere wereld. Zijn wereld, en die is uniek. Daarom leek zijn stek ons gepast om eens op GW langs te komen. Misschien gebeurt dat in de toekomst ook nog wel, want geloof ons: bij momenten kun je in Roeselare zo'n ontsnapping naar een anders lijkende dimensie gerust gebruiken. Onze excuses aan Ignace dat we door de gebeurde zaken niet konden leveren wat afgesproken was. Onze excuses aan alle goeien bij Stad Roeselare, want we hadden de plaats graag mooier aan ons publiek laten zien. Nu wordt dat allemaal onderbelicht, omdat één ongeleide man anders besloot. Iemand die de boel niet scherp zag en te weinig ballen had om dat ook toe te geven. We hebben geen idee hoeveel en welke wetten zijn overtreden, maar we voelen aan ons water dat hier dingen niet kloppen. Er ligt slechts één woord voortdurend op de lippen: bah! De eerste keer dat Rodenbach zo'n vies smaakje kreeg...

Update: vervolg hier.
CCRider: Ik hou van Belgie maar t blijft een bananenrepubliek..

Belachelijk, te gek voor woorden..
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 25-06-2012 13:10:26 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo: Jammer dat het zo moet lopen. Inderdaad geen goede reclame voor de vlaamse gastvrijheid. Eigenlijk te bizar dit verhaal. Ik weet wel dat ik als "hollander" zowiezo extra op mijn hoede ben als ik in Vlaanderen ben. Jammer dat die haat blijkbaar zo diep zit.
Op 25-06-2012 13:19:28 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Niet enkel aan de burgemeester sturen, maar vooral ook aan de oppositie!! (Verkiezingen in oktober, alle munitie is welkom.)
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 25-06-2012 13:19:46 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ioannes: Ik denk erover om Belgie te boycotten, wie doet er mee? Dus niet meer op vakantie, en de Hedwigpolder niet inpolderen, en niet naar Brussel luisteren..
Op 25-06-2012 13:21:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
B.A. Rabas: "...Hoe noem je het als iemand van je eigen volk je vol agressie en minachting, met een dosis machtsmisbruik, als een ongewenste buitenstaander behandelt? Terwijl je daar net bent om je thuisbasis wat in het buitenland te promoten..."

Blijkbaar vind je het wel normaal als dit bij een ongewenste buitenstaander was gebeurd? Dat we een nederlander zo behandelen, nou ja, had hij maar geen nederlander moeten zijn. Dat ik als vlaming zo behandeld wordt kan niet door de beugel....Tja
Ik denk, dus ik ben
Op 25-06-2012 13:25:24 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
B.A. Rabas:

Blijkbaar vind je het wel normaal als dit bij een ongewenste buitenstaander was gebeurd? Dat we een nederlander zo behandelen, nou ja, had hij maar geen nederlander moeten zijn. Dat ik als vlaming zo behandeld wordt kan niet door de beugel....Tja

Uh. Dat is je eigen aanname en conclusie. Dit gaat over hetgeen op dat moment gebeurde. Los daarvan zijn Vlamingen rechtser dan Nederlanders. Ik persoonlijk niet, toch al vele jaren niet meer, maar in het algemeen wel. Niet voor niets heeft het Vlaams Belang er zo'n voedingsbodem. Er ligt in Vlaanderen op vele plaatsen daadwerkelijk een verschil tussen inlanders en outlanders. Ik kan wel doen alsof dat niet zo is, maar het is gewoon zo. Waarbij ik lang niet beweer dat het 100% van de bevolking is, maar wel dat het in grotere mate aanwezig is dan in multicultureel Nederland.

Voorbeeldje: in Roeselare is er café de Gezelle. Dat is een café speciaal voor leden van het Vlaams Belang en sympathisanten. Je kant er natuurlijk ook gewoon een pint gaan drinken, maar eigenlijk is het café helemaal rechts politiek georienteerd, naar een Iers en Keltisch strijdersvoorbeeld. Tralies voor de ruiten, en nationalistische leuzes op het raam. Zo zijn er enkele verspreid over Vlaanderen. In Nederland weet ik ze niet zitten, stamcafés waar extreem-rechts gezellig komt pintelieren en ideeen verspreiden tijdens het kaarten. Hier heeft extreem-rechts veel minder voedingsbodem. Hoewel dat ook lijkt te veranderen, maar dat is een ander verhaal. Ik wil maar zeggen dat de volksaard op dit gebied anders is.
United as one. Divided by zero.
Op 25-06-2012 13:26:54 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dicit:
Ioannes:
Ik denk erover om Belgie te boycotten, wie doet er mee? Dus niet meer op vakantie, en de Hedwigpolder niet inpolderen, en niet naar Brussel luisteren..

Gaat wat ver. Dat er een haat/liefde verhouding tussen Belgen en Nederlanders bestaat wil toch niet zeggen dat het allemaal slechte mensen zijn. In elke stad, dorp of straat is er wel een minkukel.
Nooit te oud om nog meer te leren.
Op 25-06-2012 13:32:41 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
B.A. Rabas:
3.14po:
B.A. Rabas:

Blijkbaar vind je het wel normaal als dit bij een ongewenste buitenstaander was gebeurd? Dat we een nederlander zo behandelen, nou ja, had hij maar geen nederlander moeten zijn. Dat ik als vlaming zo behandeld wordt kan niet door de beugel....Tja

Uh. Dat is je eigen aanname en conclusie. Dit gaat over hetgeen op dat moment gebeurde. Los daarvan zijn Vlamingen rechtser dan Nederlanders. Ik persoonlijk niet, toch al vele jaren niet meer, maar in het algemeen wel. Niet voor niets heeft het Vlaams Belang er zo'n voedingsbodem. Er ligt in Vlaanderen op vele plaatsen daadwerkelijk een verschil tussen inlanders en outlanders. Ik kan wel doen alsof dat niet zo is, maar het is gewoon zo. Waarbij ik lang niet beweer dat het 100% van de bevolking is, maar wel dat het in grotere mate aanwezig is dan in multicultureel Nederland.

Ik kreeg een beetje de indruk van selectieve verontwaardiging. Doordat het jou nu overkwam wordt er een heel circus van gemaakt, terwijl het dus waarschijnlijk schering en inslag is.
Ik denk, dus ik ben
Op 25-06-2012 13:36:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
FV: Ik ben 'fotograaf (FV)' die de foto's heeft genomen bij ons webartikel over de Batjes van vrijdagavond, op de website van Krant van West-Vlaanderen. Maar voor alle duidelijkheid : ik ben NIET de fotograaf die bij de politie langsging en er een en ander in een stroomversnelling bracht.

Die persoon ken ik niet en het gaat ook niet om een andere fotograaf van Krant van West-Vlaanderen.
Op 25-06-2012 14:02:23 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
B.A. Rabas:

Ik kreeg een beetje de indruk van selectieve verontwaardiging. Doordat het jou nu overkwam wordt er een heel circus van gemaakt, terwijl het dus waarschijnlijk schering en inslag is.

Nee, de verontwaardiging was niet selectief. Als ik iets voel is het nog meest van al boosheid en schaamte. Dat is het enige selectieve misschien, want dat heeft toch met afkomst te maken. Ik wist dus niet dat dit vaker gebeurde en dat het gedrag zo kon zijn, als je't net op het verkeerde moment treft. Dan heb ik het puur over de brute manier van optreden. Ik heb het ook maar van horen zeggen, maar aangezien ik daar al bijna 15 jaar weg ben, heb ik nog voor grote delen een oud beeld in mijn hoofd. En dat is ietsje vrediger.

Schering en inslag... Dat is waarschijnlijk overdreven, maar die avond hoorde ik dat het wel vaker schijnt te gebeuren, dit soort zaken. De behandeling is dan nog agressiever, want mij hebben ze met geen vinger aangeraakt. Was de camera niet afgegeven, dan was de matrak uitgehaald. Geen twijfel over. Dat was het sfeertje. Dat is verontwaardiging over de politie. Althans, over die éne gast die daar blijkbaar ook verantwoordelijkheid draagt. De politie dus.
United as one. Divided by zero.
Op 25-06-2012 14:04:14 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
FV:
Ik ben 'fotograaf (FV)' die de foto's heeft genomen bij ons webartikel over de Batjes van vrijdagavond, op de website van Krant van West-Vlaanderen. Maar voor alle duidelijkheid : ik ben NIET de fotograaf die bij de politie langsging en er een en ander in een stroomversnelling bracht.

Die persoon ken ik niet en het gaat ook niet om een andere fotograaf van Krant van West-Vlaanderen.

Thx. Dat verklaart waarom googlen niets opleverde.
Ik heb de tekst inmiddels aangepast zodat hij op dat punt ook in orde is.
United as one. Divided by zero.
Op 25-06-2012 14:04:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ioannes:
Dicit:

Gaat wat ver. Dat er een haat/liefde verhouding tussen Belgen en Nederlanders bestaat wil toch niet zeggen dat het allemaal slechte mensen zijn. In elke stad, dorp of straat is er wel een minkukel.

Dat zal ze leren om met Vlamingen te spotten, jawel, ik heb ook vlaamse voorouders, weliswaar generaties terug. Maar allez, het gaat hier om misbruik van gezag en dat in een tijd dat het niet meer gepast is. Wat ik niet kan bevatten is dat de schrijver een typische Belgische/Vlaamse achternaam heeft en dat er geen lichtje gaat branden van is dit geen Belg. Bovendien, met je opmerking van in elke stad etc geef je aan dat je dit gedrag blijkbaar goedkeurt, in elk dorp minkukels in het buitenland minkukels, dus Tim is een minkukel. Dat stel je dus eigenlijk.

(bericht gewijzigd op 25/6/2012 14:18)
Op 25-06-2012 14:12:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Ioannes:
Tim is een minkukel. Dat stel je dus eigenlijk.

Mag ik hem meteen gelijk geven om een discussie te sparen?
United as one. Divided by zero.
Op 25-06-2012 14:21:12 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yiha: Vlaanderen kan nog wat leren van Nederland. Vooral de openheid en directheid apprecieer ik enorm als Belg bij Nederlanders.
Op 25-06-2012 14:30:17 | Kudos: 4 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ioannes:
Op 25-06-2012 14:30:17 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dirk Teur: Wat een idioterie. Wel een zeer "vermaeckelijck" stuk geworden Chapeau
Op 25-06-2012 14:31:12 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dicit:
3.14po:
Ioannes:
Tim is een minkukel. Dat stel je dus eigenlijk.

Mag ik hem meteen gelijk geven om een discussie te sparen?

Nooit te oud om nog meer te leren.
Op 25-06-2012 14:35:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach: Complimenten voor dit best spannende artikel waarin je je frustratie op nette wijze weet te verwoorden. (Had ook niks anders verwacht.)

Hoop op een deel 2, met daarin de reactie van de burgemeester.
Wie weet welke beerput je hebt open getrokken...

@FV: Welkom hier. Goed dat je reageert!
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 25-06-2012 15:36:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Dat zo'n man politieagent mag zijn.
Is it electrickery?
Op 25-06-2012 16:11:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Emie :
Dat zo'n man politieagent mag zijn.

Je hebt klootzakken in alle beroepen. En sommige agenten kunnen niet omgaan met macht.
Daarentegen ken ik een agent die ook als ME'er wordt ingezet en dat is de liefste man ter wereld.
No shit, Sherlock
Op 25-06-2012 17:05:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
dennisol76: Treurig zoiets als dit, ga je je best doen om wat leuks neer te zetten, en dan krijg je dit.
Maar 'haat' ik 'haat' geen enkele belg en zou ook echt niet weten waarom dat nou wel zou moeten, en andersom idem dito waar komt die haat vandaan dan? nu niet met voetbal of dingen van honderden jaren geleden aankomen.
Ben voor me werk veel in België geweest aan de Vlaamse kant, en ook die anderen kant, maar daar zit wel een duidelijk verschil tussen deze 2.
Maar dit is echt te gek voor woorden, belachelijk.

Groet en was best wel benieuwd geweest naar de docu.
(bericht gewijzigd op 25/6/2012 17:22)
Zij veroordelen wat ze niet begrijpen
Op 25-06-2012 17:21:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Ik ga nu eerst die lap tekst effe lezen maar die politiepet in de eerste foto met die weedplantjes er op,Dragen ze die daar echt!?
Gewoon te grappig,zal wel kruidjeroermij(n)niet moeten voorstellen ofzo maar ik zie er allemaal wietbladeren in

Edit:
Gelezen en stuur die agent alsjeblieft met vakantie ofzo.
De man is zwaar overspannen of heeft gewoon kortsluiting tussen zijn oren.
Ander werk is ook wel aan te raden voor die meneer.
(bericht gewijzigd op 25/6/2012 17:51)
Stroom moet vloeien.
Op 25-06-2012 17:38:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Pieter:
Emie :
Dat zo'n man politieagent mag zijn.

Je hebt klootzakken in alle beroepen. En sommige agenten kunnen niet omgaan met macht.
Daarentegen ken ik een agent die ook als ME'er wordt ingezet en dat is de liefste man ter wereld.

Oja, dat geloof ik meteen. Ik had het over deze ene.
Is it electrickery?
Op 25-06-2012 18:06:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: Wat een gedoe allemaal!
Zou die agent stijf van de speed hebben gestaan?
Cannot kill the Battery!!!
Op 25-06-2012 18:13:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Mss is wat je niet mocht filmen ondertussen al op YT te vinden? Inclusief betreffende flik.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 25-06-2012 18:17:40 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hoff: dommige arrogantie ongetwijfeld evenredig aan de omvang van hun minderwaardigheid complex en omgekeerd evenredig aan de lengte van het geslachtsorgaantje van onze bromsnor.
Ik zou het tot de hoogste boom opspelen..
Op 25-06-2012 19:28:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo: Het verhaal vergoedt ruimschoots de gemiste beelden wat mij betreft.
Vanaf hier gezien prachtig allemaal.
En je voornemen om vooroordeel zichtbaar te maken; Duidelijk goed gelukt.

Ik ken een paar chauffeurs die het bloed van die Belgische juten wel kunnen drinken. Die jongens worden helemaal paranoïde van de reistijdenwetcontroles.
Pas had er een geluk; Hij had één minuut te kort gepauzeerd, door het 'likken van zijn schoenen' bleef het bij een waarschuwing.
Een andere keer had hij de vrachtwagen 10 meter verreden in zijn pauze. De boete is dan gelijk enorm.
Ze zijn bevoegd, in België, om je een maand terug nog te beboeten op basis van de tachograafgegevens. En dat doen ze met veel plezier.

Er zijn natuurlijk wel 'goeie'. Jammer dat de eikels de wet achter zich hebben.
You don't know what you've got until it's gone...
Op 25-06-2012 20:01:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
LDJ: Jullie moeten asap klacht indienen bij het Comité P dat de Belgische politiediensten controleert, zoals vermeld in volgende link:
http://www.comitep.be/NL/index.asp?ID=Complaint

Wat in Roeselare is gebeurd is m.i. totaal onaanvaardbaar en moet (op een hoger niveau) worden gesignaleerd via de klacht.
Op 25-06-2012 20:04:49 | Kudos: 7 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Safan: Oke dit is totaal verkeerd, je kan nog altijd klacht indienen via het comité p.
Wel jammer dat je al de Belgen over dezelfde kam scheert, zelf als was je zelf een belg.
Nu in NL zijn ze ook niet bepaald taktvol tegen een Belg die een terrasje wil doen al MEERMAALS meegemaakt.
Op 25-06-2012 21:44:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Safan:
Ioannes:
Ik denk erover om Belgie te boycotten, wie doet er mee? Dus niet meer op vakantie, en de Hedwigpolder niet inpolderen, en niet naar Brussel luisteren..


Niet te hard roepen misschien willen we dat wel ...
Op 25-06-2012 21:46:58 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
Safan:
Ioannes:
Ik denk erover om Belgie te boycotten, wie doet er mee? Dus niet meer op vakantie, en de Hedwigpolder niet inpolderen, en niet naar Brussel luisteren..


Niet te hard roepen misschien willen we dat wel ...

Vóór!!!111!!!

Vooral die Hedwigepolder!
Op 25-06-2012 21:55:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates: Complimenten overigens voor de manier van schrijven!
Bij de scene op de markt met de briesende agent kreeg ik rechtstreeks beelden door van Suske&Wiske. Daar komen ook van die types in voor!

Op 25-06-2012 22:26:27 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tetrisfan: Grappig en goed gevonden Lambik die zich druk kan maken. Even op de kaart gekeken, waar Roeselare ligt, bijna tegen de Franse grens aan. Het verhaal doet me denken aan de Franse gendarmerie. Kunnen ook wat bijleren omtrent omgangsvormen.
Op 25-06-2012 22:51:31 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lifetime: Ik heb veel Belgische vrienden en niks mis mee! Elk land heeft ze zonder verstand. Echter een baan aan de macht, wordt er iemand met verstand verwacht!
Live kost Time
Op 26-06-2012 7:46:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeBoodschapper: Ik kookte al tijdens het lezen, nu kook ik helemaal.
Bah bah bah. De rØTz@k'3N!!!
(bericht gewijzigd op 27/6/2012 8:19)
Al dat er is, is er ook niet wel.
Op 26-06-2012 8:47:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL:
3.14po:
Voorbeeldje: in Roeselare is er café de Gezelle. Dat is een café speciaal voor leden van het Vlaams Belang en sympathisanten. Je kant er natuurlijk ook gewoon een pint gaan drinken, maar eigenlijk is het café helemaal rechts politiek georienteerd, naar een Iers en Keltisch strijdersvoorbeeld. Tralies voor de ruiten, en nationalistische leuzes op het raam. Zo zijn er enkele verspreid over Vlaanderen. In Nederland weet ik ze niet zitten, stamcafés waar extreem-rechts gezellig komt pintelieren en ideeen verspreiden tijdens het kaarten. Hier heeft extreem-rechts veel minder voedingsbodem. Hoewel dat ook lijkt te veranderen, maar dat is een ander verhaal. Ik wil maar zeggen dat de volksaard op dit gebied anders is.

3.14po en 'echte' Vlamingen onder ons - ff voor mijn begrip:

Vlaams Belang kennen de meeste Nederlanders wel. Bij gemeenteraadsverkiezingen in de Antwerpen was die partij altijd goed voor ruim eenderde van de zetels, doch stond ernaast vanwege dat cordon sanitaire.

Sinds midjaren 2000 is er de partij Nieuw-Vlaamse Alliantie bekend van Bart de Wever http://nl.wikipedia.org/wiki/Bart_De_Wever
Tot op vandaag denk ik dat dat een soort Vlaams Belang-light is.

Veel Vlamingen hebben een momentum in hun geschiedenis dat zij bepalend achten voor hun/jullie identiteit:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Guldensporenslag
Hoewel je (regionaal-)nationalisme niet 1op1 kan vergelijken met politiek rechts en extreem-rechts, komen veel Gulden Sporenslagenthousiastelingen uit die hoek.

Rechts-extremisme in Nederland heeft feitelijk gezien maar 1 thema voor het grote publiek: de antiIslamkaart. In Vlaanderen is dat natuurlijk ook, en er is zoiets als bewustwording van de Vlaamse identiteit.

Dat pintelieren in die Vlaamse cafés waar je het over hebt, dat gaat toch vooral over 'de Vlaamse zaak' en niet zozeer over andere rechtse thema's?

En verder: als dit nog een justitieel staartje krijgt, en we kunnen iets, dan horen we het wel he?

RR
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op 26-06-2012 10:26:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
NewDayNL:

Dat pintelieren in die Vlaamse cafés waar je het over hebt, dat gaat toch vooral over 'de Vlaamse zaak' en niet zozeer over andere rechtse thema's?

Beiden. Het onderscheid wordt gemaakt door de mate van tolerantie waarmee het onderwerp wordt benaderd, denk ik.
NewDayNL:

En verder: als dit nog een justitieel staartje krijgt, en we kunnen iets, dan horen we het wel he?
RR

Ik neem aan van wel, ja. Maar dat zal wel nog eventjes duren, vermoed ik.
United as one. Divided by zero.
Op 26-06-2012 10:35:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL:
3.14po:
NewDayNL:

Dat pintelieren in die Vlaamse cafés waar je het over hebt, dat gaat toch vooral over 'de Vlaamse zaak' en niet zozeer over andere rechtse thema's?

Beiden. Het onderscheid wordt gemaakt door de mate van tolerantie waarmee het onderwerp wordt benaderd, denk ik.

Oke. Zie ik het volgende goed? Was dat Vlaams bewustzijn niet aan de orde geweest, dan was die voedingsbodem er niet. Dan waren Vlamingen net zo rechts als de rest van Noord-West Europa.

3.14po:
NewDayNL:

En verder: als dit nog een justitieel staartje krijgt, en we kunnen iets, dan horen we het wel he?
RR

Ik neem aan van wel, ja. Maar dat zal wel nog eventjes duren, vermoed ik.

Een mooi sfeerbeschrijvend blog staat er nu. Jou kennende en krijgt dit een staart, dan geef je de tegenpartij ruimte voor wederhoor. Moesten wij iets doen, dan horen we het wel.

RR
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op 26-06-2012 10:56:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
NewDayNL:

Oke. Zie ik het volgende goed? Was dat Vlaams bewustzijn niet aan de orde geweest, dan was die voedingsbodem er niet. Dan waren Vlamingen net zo rechts als de rest van Noord-West Europa.

Kan, ik ben geen specialist ter zake. Het zou mij niets verbazen als de vroegere strijd en het klasseverschil met de Fransen (dat nu allemaal verkapt met de Walen doorgaat) er ook mee te maken heeft. Of misschien gewoon een lange geschiedenis van onderdrukking.
United as one. Divided by zero.
Op 26-06-2012 11:12:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
NewDayNL:

Een mooi sfeerbeschrijvend blog staat er nu. Jou kennende en krijgt dit een staart, dan geef je de tegenpartij ruimte voor wederhoor.

Ik vermoed dat ik wel weet wat het antwoord zal zijn, moest ik vragen om een verklaring af te leggen. Ik weet het niet zeker, maar in België is dat vermoedelijk niet gebruikelijk.
United as one. Divided by zero.
Op 26-06-2012 11:15:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Daniël: Wat een epistel.

Maar toch, wat je zaait zal je oogsten.
Op 26-06-2012 14:16:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hippie: Ach ja, in Rotterdam word je gelijk in uwe kloten geschopt als je even niet meewerkt, 1312
Nvdr: Het mag gerust een toontje lager.
Op 26-06-2012 15:18:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...: Zelf 3 jaar gewerkt in Belgie tot grote tevredenheid. Ging ook niet zoveel stappen in dronken omgevingen.

Gewoon een gevalletje pech, verkeerde agenten op een verkeerd moment.

Voor de rest vind ik het in Belgie allemaal wat minder strikt, wat heel bevrijdend is, maar ook dit soort situaties opleverd.
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 26-06-2012 15:48:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hetero Sapiens: Edit: tikje ongenuanceerd.
(bericht gewijzigd op 27/6/2012 14:27)
De vingers van de handschoen denken dat ze los van de anderen staan. De handschoen weet beter.
Op 26-06-2012 16:42:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
angel: Gewoon een keer afleggen van zijn werk naar huis en em dan op een avond met een knuppel even goed bewerken,Trekt ie zijn pistool dan em zonder genade doodslaan(want dat is natuurlijk pure zelfverdediging)Dan leren ze dat soort fratsen wel af want ik vind dat dit soort mensen met deze mentaliteit geen recht op leven hebben,Gewoon zonder pardon een keer afstraffen en rechtzetten,Kijken of ze dan ook zitten te gniffelen op t werk,Dacht et niet want dit soort honden horen in een asiel thuis!!!
Op 26-06-2012 18:56:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo: Dan maar een ontopic clipje:

Op 26-06-2012 19:16:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hetero Sapiens:
Samblo:
Dan maar een ontopic clipje:

Haha, ik twijfelde of ik 'weer is de smeris' of 'je beste vriend' zou plaatsen. Blij dat jij het alsnog gedaan hebt.
De vingers van de handschoen denken dat ze los van de anderen staan. De handschoen weet beter.
Op 26-06-2012 19:20:43 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
angel:
Gewoon een keer afleggen van zijn werk naar huis en em dan op een avond met een knuppel even goed bewerken,Trekt ie zijn pistool dan em zonder genade doodslaan(want dat is natuurlijk pure zelfverdediging)Dan leren ze dat soort fratsen wel af want ik vind dat dit soort mensen met deze mentaliteit geen recht op leven hebben,Gewoon zonder pardon een keer afstraffen en rechtzetten,Kijken of ze dan ook zitten te gniffelen op t werk,Dacht et niet want dit soort honden horen in een asiel thuis!!!

Dat vind ik niet zo gewoon, eigenlijk. Ben zelf meer voorstander van 'de pen is sterker dan het zwaard' in plaats van als oplossing dezelfde emotiegebaseerde agressie te vertonen.
United as one. Divided by zero.
Op 26-06-2012 19:21:49 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BeyondPerceptio:
DeBoodschapper:
Ik kookte al tijdens het lezen, nu kook ik helemaal.
Bah bah bah. De v#!73 v!3z3 rØTz@k'3N!!!


Ik niet. Ik ging pas koken na het lezen. Broccoli, geloof ik
Op 26-06-2012 20:26:41 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach:
Hippie:
Ach ja, in Rotterdam word je gelijk in uwe kloten geschopt als je even niet meewerkt, 1312

1312, niet fatsoenlijk. In mijn ogen een ongepaste reactie die niet op GW thuishoort. Hiermee doe je de goedwillende agent (die ook beschreven wordt) tekort.
http://nl.wikipedia.org/wiki/A.C.A.B.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 26-06-2012 20:51:32 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
Meneer Glimlach:
Hippie:
Ach ja, in Rotterdam word je gelijk in uwe kloten geschopt als je even niet meewerkt, 1312

1312, niet fatsoenlijk. In mijn ogen een ongepaste reactie die niet op GW thuishoort. Hiermee doe je de goedwillende agent (die ook beschreven wordt) tekort.
http://nl.wikipedia.org/wiki/A.C.A.B.

Dank je Mister Glimlach, ik had geen idee wat hij bedoelde met dat telefoonnummer.
En inderdaad ongepast.
(bericht gewijzigd op 26/6/2012 21:2)
Op 26-06-2012 21:01:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo:
Meneer Glimlach:
Hippie:
Ach ja, in Rotterdam word je gelijk in uwe kloten geschopt als je even niet meewerkt, 1312

1312, niet fatsoenlijk. In mijn ogen een ongepaste reactie die niet op GW thuishoort. Hiermee doe je de goedwillende agent (die ook beschreven wordt) tekort.
http://nl.wikipedia.org/wiki/A.C.A.B.

Och in Nederland zal er ook wel een 'slechte' agent bestaan,
net zoals er in Vlaanderen 1 is die (soms) vriendelijk is.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 26-06-2012 21:11:54 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Meneer Glimlach:
Hippie:
Ach ja, in Rotterdam word je gelijk in uwe kloten geschopt als je even niet meewerkt, 1312

1312, niet fatsoenlijk. In mijn ogen een ongepaste reactie die niet op GW thuishoort. Hiermee doe je de goedwillende agent (die ook beschreven wordt) tekort.
http://nl.wikipedia.org/wiki/A.C.A.B.

Moet altijd wel lachen als mensen zo overdreven reageren op een cijfercombinatie. Roomser dan de paus dat soort lui. En daarbij: iedereen die zijn lichaam en ziel in dienst stelt van een bevel is bevel structuur is in feite een misdadiger, dan valt het woord bastaard wat in feite niets anders betekent dan een kind geboren uit een buitenechtelijke relatie nog best wel mee. In ander topic ook zo'n naieveling die een ME-er de liefste man ter wereld noemt. Zal best dat zo iemand lief is voor zijn buren, maar als zijn baas hem het bevel geeft diezelfde buren in elkaar te slaan zullen de meeste van die gasten dat met alle plezier doen.
(bericht gewijzigd op 26/6/2012 21:14)
Op 26-06-2012 21:14:18 | Kudos: -1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Hmm, ik wist ook niet wat die cijfercombinatie betekende. Slaat eigenlijk nergens op, en inderdaad onnodig. Dit is geen topic tegen de politie, en daar mag het ook zeker niet in uitmonden. Dat zou zwaar unfair zijn voor minstens de andere mensen van dat korps die zich niet herkennen in dergelijk gedrag.

Ik wil graag geloven dat er nog veel agenten uit menselijk idealisme hun werk doen. Ik ken ook zo'n agent(e) van dichtbij. Geen makkelijk werk. Zeker niet. Maar goed. Zo zijn er veel beroepen die niet makkelijk zijn, dus daar zit nergens een reden tot agressie in.
United as one. Divided by zero.
Op 26-06-2012 21:18:23 | Kudos: 4 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
Samblo:
Meneer Glimlach:
Hippie:
Ach ja, in Rotterdam word je gelijk in uwe kloten geschopt als je even niet meewerkt, 1312

1312, niet fatsoenlijk. In mijn ogen een ongepaste reactie die niet op GW thuishoort. Hiermee doe je de goedwillende agent (die ook beschreven wordt) tekort.
http://nl.wikipedia.org/wiki/A.C.A.B.

Moet altijd wel lachen als mensen zo overdreven reageren op een cijfercombinatie. Roomser dan de paus dat soort lui. En daarbij: iedereen die zijn lichaam en ziel in dienst stelt van een bevel is bevel structuur is in feite een misdadiger, dan valt het woord bastaard wat in feite niets anders betekent dan een kind geboren uit een buitenechtelijke relatie nog best wel mee. In ander topic ook zo'n naieveling die een ME-er de liefste man ter wereld noemt. Zal best dat zo iemand lief is voor zijn buren, maar als zijn baas hem het bevel geeft diezelfde buren in elkaar te slaan zullen de meeste van die gasten dat met alle plezier doen.

Beetje over de top Samblo.
Op 26-06-2012 21:19:02 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach:
Samblo:

Moet altijd wel lachen als mensen zo overdreven reageren op een cijfercombinatie. Roomser dan de paus dat soort lui. (...)

Vind je dit zelf een fatsoenlijke reactie?
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 26-06-2012 21:24:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Samblo:

Moet altijd wel lachen als mensen zo overdreven reageren op een cijfercombinatie. Roomser dan de paus dat soort lui.

Niet mee eens. Als zoiets bedoeld is als belediging, dan is het gewoon een belediging. 't Is alleen wel eentje waarvan je moet weten wat het betekent, maar dan nog. Er is al een moderatorwaarschuwing bij geplaatst, want die ging wat mij betreft ook over het randje. Het is simpelweg een onnodige uitspraak die slechts met 1 doel geplaatst werd. Niets roomser dan de paus dus.
United as one. Divided by zero.
Op 26-06-2012 21:33:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Meneer Glimlach:
Samblo:

Moet altijd wel lachen als mensen zo overdreven reageren op een cijfercombinatie. Roomser dan de paus dat soort lui. (...)

Vind je dit zelf een fatsoenlijke reactie?

Tja heb er iets dubbels mee. Ik ben tegen geweld en dus ook tegen geweld tegen de politie. En natuurlijk klopt het dat er ook goedwillende idealistische agenten zijn en het klopt ook dat de politie belangrijke taken uitvoert. Blijft overeind staan dat de geschiedenis uitgewezen heeft dat mensen met uniformen (leger/politie) de meeste schade aan anderen toe hebben gebracht. Filosofisch gezien vind ik het verwerpelijk je eigen zelfbeschikkingsrecht, je vrije wil en je persoonlijke morele code op te offeren voor een kadaverdiscipline. Helaas is het zo dat het "befehl is befehl" niet in onbruik is geraakt sinds WOII, sterker nog, het is weer helemaal bon-ton geworden. Wat dat betreft zie ik weinig verschil tussen een gestoorde moslim-terrorist of iemand die werk kiest waarbij het de bedoeling is rucksichtlos bevelen van hogerhand op te volgen. Beide offeren hun menselijke waardigheid op voor een abstractie.

Politie en leger zijn de uitvoerende macht van het geweldsmonopolie van de staat en het enge is dat een overgrote meerderheid van de politieagenten en soldaten ook hun bevelen zullen uitvoeren wanneer de staat plotseling niet het beste met hun burgers voor blijkt te hebben. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat het aantal mensen met een anti-sociale persoonlijkheidstoornis onder agenten procentueel beduidend hoger ligt dan het landelijk gemiddelde. Geen toeval zou ik zo denken.

Tot slot: natuurlijk is ieder individu een verhaal apart en wat dat betreft is een uitspraak als ACAB inderdaad onhoudbaar. Zelf zie ik die letters of cijfers meer als een soort kattekwaad in geen verhouding staande tot de vele misdaden tegen de menselijkheid die de geuniformeerden in de geschiedenis hebben begaan.
Op 26-06-2012 21:44:59 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach:
Samblo:
Meneer Glimlach:
Samblo:

Moet altijd wel lachen als mensen zo overdreven reageren op een cijfercombinatie. Roomser dan de paus dat soort lui. (...)

Vind je dit zelf een fatsoenlijke reactie?

Tja heb er iets dubbels mee. Ik ben tegen geweld en dus ook tegen geweld tegen de politie. En natuurlijk klopt het dat er ook goedwillende idealistische agenten zijn en het klopt ook dat de politie belangrijke taken uitvoert. Blijft overeind staan dat de geschiedenis uitgewezen heeft dat mensen met uniformen (leger/politie) de meeste schade aan anderen toe hebben gebracht. Filosofisch gezien vind ik het verwerpelijk je eigen zelfbeschikkingsrecht, je vrije wil en je persoonlijke morele code op te offeren voor een kadaverdiscipline. Helaas is het zo dat het "befehl is befehl" niet in onbruik is geraakt sinds WOII, sterker nog, het is weer helemaal bon-ton geworden. Wat dat betreft zie ik weinig verschil tussen een gestoorde moslim-terrorist of iemand die werk kiest waarbij het de bedoeling is rucksichtlos bevelen van hogerhand op te volgen. Beide offeren hun menselijke waardigheid op voor een abstractie.

Politie en leger zijn de uitvoerende macht van het geweldsmonopolie van de staat en het enge is dat een overgrote meerderheid van de politieagenten en soldaten ook hun bevelen zullen uitvoeren wanneer de staat plotseling niet het beste met hun burgers voor blijkt te hebben. (...)
Tot slot: natuurlijk is ieder individu een verhaal apart en wat dat betreft is een uitspraak als ACAB inderdaad onhoudbaar. Zelf zie ik die letters of cijfers meer als een soort kattekwaad in geen verhouding staande tot de vele misdaden tegen de menselijkheid die de geuniformeerden in de geschiedenis hebben begaan.

Die nuance verduidelijkt je standpunt, maar ik viel meer over je opmerking die op mij vrij denigrerend overkwam.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 26-06-2012 21:47:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Meneer Glimlach:

Die nuance verduidelijkt je standpunt, maar ik viel meer over je opmerking die op mij vrij denigrerend overkwam.


Ja die roomser dan de paus kan inderdaad denigrerend overkomen. Was niet zo bedoeld. Ik heb alle respect voor jou dus bij deze distantieer ik mij van die uitspraak.
Op 26-06-2012 21:51:11 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach:
Samblo:
Meneer Glimlach:

Die nuance verduidelijkt je standpunt, maar ik viel meer over je opmerking die op mij vrij denigrerend overkwam.


Ja die roomser dan de paus kan inderdaad denigrerend overkomen. Was niet zo bedoeld. Ik heb alle respect voor jou dus bij deze distantieer ik mij van die uitspraak.

Fijn. Dan is dat de wereld uit.
Ik vond het al zo vreemd.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 26-06-2012 21:52:15 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
grappenmaker:
Meneer Glimlach:
Samblo:
Meneer Glimlach:

Die nuance verduidelijkt je standpunt, maar ik viel meer over je opmerking die op mij vrij denigrerend overkwam.


Ja die roomser dan de paus kan inderdaad denigrerend overkomen. Was niet zo bedoeld. Ik heb alle respect voor jou dus bij deze distantieer ik mij van die uitspraak.

Fijn. Dan is dat de wereld uit.
Ik vond het al zo vreemd.

Wat lief..
7.83
Op 26-06-2012 22:07:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach:
grappenmaker:
Meneer Glimlach:
Samblo:
Meneer Glimlach:

Die nuance verduidelijkt je standpunt, maar ik viel meer over je opmerking die op mij vrij denigrerend overkwam.


Ja die roomser dan de paus kan inderdaad denigrerend overkomen. Was niet zo bedoeld. Ik heb alle respect voor jou dus bij deze distantieer ik mij van die uitspraak.

Fijn. Dan is dat de wereld uit.
Ik vond het al zo vreemd.

Wat lief..

Zo doe je dat dus.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 26-06-2012 22:14:00 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Wouter M.: ben zelf van roeselare en ik schaam me echt wel voor deze hele toestand. niet om te veralgemenen, maar toch is er in het algemeen altijd die dorpsmentaliteit, dat kortzichtige sfeertje dat er blijft hangen. en dan heb je inderdaad maar één opgefokte pipo nodig om met zo'n verhaal naar huis te komen. is ook wel de reden waarom ik al jaren naar gent verhuisd ben.
Op 27-06-2012 1:26:57 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates: Hallo Wouter! Welkom.
Je weet niet half hoe gelijk je hebt met "één opgefokte Pipo"!
Op 27-06-2012 8:15:36 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeBoodschapper:
BeyondPerceptio:
DeBoodschapper:
Ik kookte al tijdens het lezen, nu kook ik helemaal.
Bah bah bah. De rØTz@k'3N!!!


Ik niet. Ik ging pas koken na het lezen. Broccoli, geloof ik


Owke je bent er dus niet zeker van dat het daadwerkelijk broccoli was, mmm interessant.
Al dat er is, is er ook niet wel.
Op 27-06-2012 8:19:03 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Socrates:
Hallo Wouter! Welkom.
Je weet niet half hoe gelijk je hebt met "één opgefokte Pipo"!

United as one. Divided by zero.
Op 27-06-2012 9:27:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Wouter M.:
ben zelf van roeselare en ik schaam me echt wel voor deze hele toestand. niet om te veralgemenen, maar toch is er in het algemeen altijd die dorpsmentaliteit, dat kortzichtige sfeertje dat er blijft hangen. en dan heb je inderdaad maar één opgefokte pipo nodig om met zo'n verhaal naar huis te komen. is ook wel de reden waarom ik al jaren naar gent verhuisd ben.

Als ik ooit terug naar België verhuis, wat op termijn een reële mogelijkheid is, dan zou het ook Gent worden. Heerlijke stad waar ik graag kom. En prima voor West-Vlamingen om zich toch thuis te voelen.
United as one. Divided by zero.
Op 27-06-2012 9:32:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hetero Sapiens:
3.14po:

Als ik ooit terug naar België verhuis, wat op termijn een reële mogelijkheid is, dan zou het ook Gent worden. Heerlijke stad waar ik graag kom. En prima voor West-Vlamingen om zich toch thuis te voelen.

Even ter informatie van een stomme Hollander, waarin verschillen West-Vlamingen van de overige Vlamingen?
De vingers van de handschoen denken dat ze los van de anderen staan. De handschoen weet beter.
Op 27-06-2012 9:35:43 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Hetero Sapiens:
3.14po:

Als ik ooit terug naar België verhuis, wat op termijn een reële mogelijkheid is, dan zou het ook Gent worden. Heerlijke stad waar ik graag kom. En prima voor West-Vlamingen om zich toch thuis te voelen.

Even ter informatie van een stomme Hollander, waarin verschillen West-Vlamingen van de overige Vlamingen?

Poeh... Het is altijd moeilijk om de vinger daar op te leggen. Ik praat sowieso puur vanuit eigen kleine wereld-perceptie, en ik ben daar al lang weg. Maar zoals't in mijn hoofd zit worden West-Vlamingen in Belgie regelmatig gezien als 'boerkes'. Boeren dus. Zie ik op tv nog steeds. Van het onverstaanbare en niet bijster slimme soort. WVL'ingen staan ook te boek als harde werkers. Er lijkt ook een soort collectief minderwaardigheidscomplex te heersen, wat vermoedelijk komt door de lange onderdanigheid aan de adellijke Fransen. Voor de duidelijkheid, ik heb het over perceptie, en niet over feit. Mijn ervaringen zijn dat dat men in WVL nog minder dan elders in Vlaanderen over emoties praat, of emoties kan geleiden. Het één hoort een beetje bij het ander. Dat was voor mij alleszins een grote om aan te passen toen ik naar Nederland kwam. Net zoals ik moest leren om 'nee' te zeggen, ipv 'ja' zeggen en 'nee' denken. West-Vlamingen, diegene die ik ken, zijn niet zo open, en zijn bang om confronterende dingen te zeggen.
De cultuur waarin ik ben opgegroeid was er eentje van (subtiele en minder subtiele) onderdrukking. Een cultuur van 'zwijgen en eten', 'zwijgen en doorwerken', geheimen groot en klein, etc... Een cultuur waarin het niet altijd gewenst is om je mond open te doen als je het ergens niet mee eens bent. Een cultuur waarin de mond opendoen sowieso niet zo evident is.

Maar 't is erg moeilijk om dit in een paar zinnen te beantwoorden. Je zou zo een boek kunnen schrijven over de volksaard van de West-Vlaming, en al zeker over verschillen en herkomst.

United as one. Divided by zero.
Op 27-06-2012 9:56:10 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hetero Sapiens: Dank je, dat was nog eens een duidelijk antwoord.

Ben nu toevallig 'De helaasheid der dingen' van Dimitri Verhulst weer eens aan het lezen. Doet het me erg aan denken. Al herken ik daar als Hollandse dorpeling ook veel van.
De vingers van de handschoen denken dat ze los van de anderen staan. De handschoen weet beter.
Op 27-06-2012 10:08:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Hetero Sapiens:
Dank je, dat was nog eens een duidelijk antwoord.

Ben nu toevallig 'De helaasheid der dingen' van Dimitri Verhulst weer eens aan het lezen. Doet het me erg aan denken. Al herken ik daar als Hollandse dorpeling ook veel van.

Ja, de mens is overal in grote lijnen hetzelfde. Vooral als hij veel hersencellen kapot heeft gedronken.

("Godverdomse dagen op een godverdomse bol" al gelezen? Ook een ontzettend goed boek van hem.)
United as one. Divided by zero.
Op 27-06-2012 10:12:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hetero Sapiens:
3.14po:
Hetero Sapiens:
Dank je, dat was nog eens een duidelijk antwoord.

Ben nu toevallig 'De helaasheid der dingen' van Dimitri Verhulst weer eens aan het lezen. Doet het me erg aan denken. Al herken ik daar als Hollandse dorpeling ook veel van.

Ja, de mens is overal in grote lijnen hetzelfde. Vooral als hij veel hersencellen kapot heeft gedronken.

("Godverdomse dagen op een godverdomse bol" al gelezen? Ook een ontzettend goed boek van hem.)

Ja, ben ik helemaal weg van.
@Iedereen: ga dat lezen.
De vingers van de handschoen denken dat ze los van de anderen staan. De handschoen weet beter.
Op 27-06-2012 10:13:46 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeBoodschapper:
3.14po:
Hetero Sapiens:
3.14po:

Als ik ooit terug naar België verhuis, wat op termijn een reële mogelijkheid is, dan zou het ook Gent worden. Heerlijke stad waar ik graag kom. En prima voor West-Vlamingen om zich toch thuis te voelen.

Even ter informatie van een stomme Hollander, waarin verschillen West-Vlamingen van de overige Vlamingen?

Poeh... Het is altijd moeilijk om de vinger daar op te leggen. kniproflol wat een mooi filmpje
Al dat er is, is er ook niet wel.
Op 27-06-2012 10:37:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL:
Meneer Glimlach:
grappenmaker:
Meneer Glimlach:
Samblo:
Meneer Glimlach:

Die nuance verduidelijkt je standpunt, maar ik viel meer over je opmerking die op mij vrij denigrerend overkwam.


Ja die roomser dan de paus kan inderdaad denigrerend overkomen. Was niet zo bedoeld. Ik heb alle respect voor jou dus bij deze distantieer ik mij van die uitspraak.

Fijn. Dan is dat de wereld uit.
Ik vond het al zo vreemd.

Wat lief..

Zo doe je dat dus.

Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op 27-06-2012 11:15:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hippie: sorry, maar vindt de reacties op mijn reactie nogal wat overtrokken, de term die ik gebruikte is niet meer dan een krachtterm die als je veel aan nieuwsgaring doet of een andere ,mening over dingen hebt dan de massa (helaas) erg in de buurt van de waarheid komt.
Intimidatie van fotografen en camera mensen is de gewoonste zaak van de wereld geworden bij de politie en (passief en actief) geweld wordt daarbij niet geschuwd.
Daarnaast verdedig je politiemensen die zogenaamd wel goed bezig zijn terwijl deze de bully's hun gang laten gaan en b.v. niet naar interne zaken stappen, daarmee keuren ze dus het geweld dat die personen gebruikt dus indirect goed, ook in dit hierboven beschreven geval. Dus hoe aardig zijn die "aardige" agenten dus helemaal...
Op 27-06-2012 11:26:37 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Hippie:
sorry, maar vindt de reacties op mijn reactie nogal wat overtrokken, de term die ik gebruikte is niet meer dan een krachtterm die als je veel aan nieuwsgaring doet of een andere ,mening over dingen hebt dan de massa (helaas) erg in de buurt van de waarheid komt.
Intimidatie van fotografen en camera mensen is de gewoonste zaak van de wereld geworden bij de politie en (passief en actief) geweld wordt daarbij niet geschuwd.
Daarnaast verdedig je politiemensen die zogenaamd wel goed bezig zijn terwijl deze de bully's hun gang laten gaan en b.v. niet naar interne zaken stappen, daarmee keuren ze dus het geweld dat die personen gebruikt dus indirect goed, ook in dit hierboven beschreven geval. Dus hoe aardig zijn die "aardige" agenten dus helemaal...

Mjah, je kan niet van iedereen verlangen dat ze de kracht of mogelijkheid hebben om meerderen aan te pakken. Je kan het wel willen, maar zo werkt het niet in de praktijk. Er is altijd zoiets als sociale interactie en het is bekend dat bullebakken zich vaak goed ankeren in de groepsdynamiek. In die mate dat er tegenin gaan een dure les kan zijn. Los daarvan is iedereen bezorgd voor zijn eigen baan en positie, wat ook een reden is om je overste niet zomaar aan te pakken. Hoe meer je te verliezen hebt, hoe minder snel men geneigd is dit aan te pakken. De mensheid bestaat niet uit een meerderheid van krachtige individuen, helaas. Moest dat wel zo zijn, dan had dat soort volk sowieso geen positie verworven.

Kijk, met betrekking tot je cijfercombinatie: schelden is schelden. Beledigen is beledigen. De intentie bepaalt. En hoe dan ook is dat soort gedrag onwenselijk. Wat schiet je ermee op? Het is een gigantisch zwaktebod om die toer op te gaan. Ik snap de frustratie die er achter schuilt, maar dan nog zijn er betere manieren om ermee om te gaan, lijkt me. En je ziet zelf ook wat één zo'n opmerking doet. Komt zelden iets goeds uit.
United as one. Divided by zero.
Op 27-06-2012 11:38:45 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hippie: Hmm, dus de sterkste/agressiefste bepaald het beleid bij de politie/gezag/groep?
Dan is het nog erger gesteld met de hedendaagse mentaliteit dan ik dacht, dit is toch meer dan een verwerpelijk systeem waarin je een voedingsbodem kweekt voor machtsmisbruik en fascisme.
Zo van laat het allemaal begaan want het zou mij wel een problemen kunnen opleveren. Is het een betere manier om alles maar te tolereren en over je heen te laten gaan?
Daarbij is de classificatie beledigen ook zwaar naar beneden bijgesteld en is (zoals je in het artikel ook stelt) assertief gedrag al een belediging voor menig wetsdienaar.
Maar ieder zijn eigen manier om met onrecht om te gaan, de ene accepteert het, de ander verzet zich.

Op 27-06-2012 11:56:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Hippie:

Hmm, dus de sterkste/agressiefste bepaald het beleid bij de politie/gezag/groep?

Zo zwart-wit heb ik het niet geplaatst. Ik zeg wel dat het geen ongewoon sociaal mechanisme is. Het begint al op het schoolpleintje.

Hippie:

Maar ieder zijn eigen manier om met onrecht om te gaan, de ene accepteert het, de ander verzet zich.

Beledigen is geen verzet. Het geeft de ander eerder meer woede en (slag)kracht.
United as one. Divided by zero.
Op 27-06-2012 12:14:13 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hippie: Tja, maar op het schoolplein draag je geen pistool en handboeien.
Provocatie is een methode van verzet.
Door b.v. zo'n bully te beledigen kun je zo iemand over de streep trekken en zich laten vervallen in zichtbaar ontoelaatbaar gedrag waarop dan weer maatregelen en correcties kunnen plaatsvinden.
In het artikel is de agent met zijn foute gedrag weggekomen, had hij er op losgeslagen door hem b.v. verbaal negatief te prikkelen, had het tot een internationaal incident kunnen leiden waarover in alle kranten geschreven was.
Op 27-06-2012 12:20:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Hippie:
Tja, maar op het schoolplein draag je geen pistool en handboeien.
Provocatie is een methode van verzet.
Door b.v. zo'n bully te beledigen kun je zo iemand over de streep trekken en zich laten vervallen in zichtbaar ontoelaatbaar gedrag waarop dan weer maatregelen en correcties kunnen plaatsvinden.
In het artikel is de agent met zijn foute gedrag weggekomen, had hij er op losgeslagen door hem b.v. verbaal negatief te prikkelen, had het tot een internationaal incident kunnen leiden waarover in alle kranten geschreven was.


Dat is waar. Ik hoop echter dat het met minder heisa opgelost kan worden. Een internationaal incident zou overigens ook niet plots de wereld vullen met roze agenten die schieten met bloemetjes. Het probleem is een héél stuk fundamenteler, vermoed ik. Het begint bij opvoeding en onderwijs, en dan gaan we algauw in idealisme vervallen.

Een simpel voorbeeld: ik heb 'een probleem' met misplaatste autoriteit omdat ik door mijn opvoeders, opleiders en omgeving op diverse manieren onderdrukt werd. Als tegenreactie/compensatie kan ik in mijn volwassen leven dergelijk gedrag moeilijk laten gaan (zoals in dit artikel). Iemand die echter niet kiest voor de tegenreactie gaat niet compenseren, maar wel kopieren en projecteren. Was ik in België gebleven, dan had ik ook véél meer (fout) gedrag gekopieerd. Was ik in Vlaanderen gebleven, dan was ik misschien zelf wel zo'n agent die zijn innerlijke onvrede uitte om de omgeving.

Ik pleit ervoor om jongeren al vroeg sociale dynamiek te leren, en bekend te maken met de onzichtbaarheden, de onvanzelfsprekende vanzelfsprekendheden van onze maatschappij. Ik ben me echter goed bewust dat zoiets érg utopisch is. Toch is dat de opvoeding die ik mijn kind probeer te geven. Wat betekent dat ook haar gedrag gebaseerd zal zijn op de onderdrukking van vorige generaties. And so on... Actie reactie, en dat geldt ook voor de agent in de kwestie. Uiteindelijk draait het altijd om (innerlijke) ontwikkeling.
United as one. Divided by zero.
Op 27-06-2012 12:37:53 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
Volgens mij zien Belgen ons zoals wij Duitsers zien.
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 27-06-2012 13:59:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
CCRider:

Volgens mij zien Belgen ons zoals wij Duitsers zien.

Zolang ze ons maar niet zien zoals de Grieken Duitsers zien, valt het dus nog mee!
Op 27-06-2012 14:05:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hetero Sapiens:
Socrates:
CCRider:

Volgens mij zien Belgen ons zoals wij Duitsers zien.

Zolang ze ons maar niet zien zoals de Grieken Duitsers zien, valt het dus nog mee!

Of zoals de Turken de Grieken zien of zoals de Syriërs de Turken zien of zoals...
Het lijkt 'De odyssee van Asterix' wel.
De vingers van de handschoen denken dat ze los van de anderen staan. De handschoen weet beter.
Op 27-06-2012 14:07:21 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Ben net gebeld door de West-Vlaamse krant. 't Komt naar alle waarschijnlijkheid in hun volgende editie. Er zou worden doorverwezen naar GW voor het volledige artikel. Ben erg benieuwd naar hoe het verhaal samengevat kan worden, want ik slaagde er niet echt in.
United as one. Divided by zero.
Op 27-06-2012 14:21:49 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
CCRider:

Volgens mij zien Belgen ons zoals wij Duitsers zien.

Dat sentiment kan ik dan weer niet begrijpen. Ik snap er wel iets van, de oorlogen enzo, maar dat heeft België ook gehad zonder dergelijke anti-Duitse gevolgen. Ik heb dus niet het idee dat te doorgronden. Kun je dat eens proberen onder woorden brengen, hoe de Nederlander zoal denkt over den Duits?
United as one. Divided by zero.
Op 27-06-2012 14:23:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
3.14po:
CCRider:

Volgens mij zien Belgen ons zoals wij Duitsers zien.

Dat sentiment kan ik dan weer niet begrijpen. Ik snap er wel iets van, de oorlogen enzo, maar dat heeft België ook gehad zonder dergelijke anti-Duitse gevolgen. Ik heb dus niet het idee dat te doorgronden. Kun je dat eens proberen onder woorden brengen, hoe de Nederlander zoal denkt over den Duits?

Ze winnen (bijna) altijd met voetbal?
we vliegen er weer eens lekker in
Op 27-06-2012 14:28:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hetero Sapiens:
3.14po:
CCRider:

Volgens mij zien Belgen ons zoals wij Duitsers zien.

Dat sentiment kan ik dan weer niet begrijpen. Ik snap er wel iets van, de oorlogen enzo, maar dat heeft België ook gehad zonder dergelijke anti-Duitse gevolgen. Ik heb dus niet het idee dat te doorgronden. Kun je dat eens proberen onder woorden brengen, hoe de Nederlander zoal denkt over den Duits?

Het punt is dat Duitsland onze grote broer is waarvan we het nooit, op geen enkel vlak, kunnen winnen.

Geen volk lijkt zo op ons als de Duitsers, zelfs de Vlamingen niet. Daarom zijn we gedwongen ons steeds met hen te vergelijken. Maar zij zijn veel groter, veel sterker, veel rijker, veel alles.

Wij zijn het kleine broertje dat bewonderend naar zijn grote broer opkijkt, maar diep vanbinnen ook jaloers is dat hij altijd de beste is. Wij zouden ook wel eens een keer het lievelingetje van papa en mama willen zijn.

Dit verklaart ook de krankzinnige euforie nadat we in '88 ten koste van Duitsland naar de finale gingen, nu mochten zíj een keer niet meedoen.
De vingers van de handschoen denken dat ze los van de anderen staan. De handschoen weet beter.
Op 27-06-2012 14:32:50 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
avondwandelaar:
3.14po:
CCRider:

Volgens mij zien Belgen ons zoals wij Duitsers zien.

Dat sentiment kan ik dan weer niet begrijpen. Ik snap er wel iets van, de oorlogen enzo, maar dat heeft België ook gehad zonder dergelijke anti-Duitse gevolgen. Ik heb dus niet het idee dat te doorgronden. Kun je dat eens proberen onder woorden brengen, hoe de Nederlander zoal denkt over den Duits?

Ze winnen (bijna) altijd met voetbal?

Ik wil gerust geloven dat het zich uit in het voetbal (dat is bij België-Nederland ook zo, waarbij menig Belg gelijkspel reeds als winst ziet simpelweg omdat Oranje niet wist te winnen), maar niet dat het de reden is.
United as one. Divided by zero.
Op 27-06-2012 14:33:46 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Hetero Sapiens:
3.14po:
CCRider:

Volgens mij zien Belgen ons zoals wij Duitsers zien.

Dat sentiment kan ik dan weer niet begrijpen. Ik snap er wel iets van, de oorlogen enzo, maar dat heeft België ook gehad zonder dergelijke anti-Duitse gevolgen. Ik heb dus niet het idee dat te doorgronden. Kun je dat eens proberen onder woorden brengen, hoe de Nederlander zoal denkt over den Duits?

Het punt is dat Duitsland onze grote broer is waarvan we het nooit, op geen enkel vlak, kunnen winnen.

Geen volk lijkt zo op ons als de Duitsers, zelfs de Vlamingen niet. Daarom zijn we gedwongen ons steeds met hen te vergelijken. Maar zij zijn veel groter, veel sterker, veel rijker, veel alles.

Wij zijn het kleine broertje dat bewonderend naar zijn grote broer opkijkt, maar diep vanbinnen ook jaloers is dat hij altijd de beste is. Wij zouden ook wel eens een keer het lievelingetje van papa en mama willen zijn.

Dit verklaart ook de krankzinnige euforie nadat we in '88 ten koste van Duitsland naar de finale gingen, nu mochten zíj een keer niet meedoen.

Hmm... Als ik het zo hoor, dan zijn er idd veel raakvlakken. Mooi omschreven. Het is hetzelfde, maar anders.
United as one. Divided by zero.
Op 27-06-2012 14:34:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
3.14po:
CCRider:

Volgens mij zien Belgen ons zoals wij Duitsers zien.

Dat sentiment kan ik dan weer niet begrijpen. Ik snap er wel iets van, de oorlogen enzo, maar dat heeft België ook gehad zonder dergelijke anti-Duitse gevolgen. Ik heb dus niet het idee dat te doorgronden. Kun je dat eens proberen onder woorden brengen, hoe de Nederlander zoal denkt over den Duits?

Zoals 'wij' naar Duitsers kijken: altijd een grote bek, altijd haantje de voorste, nemen de boel (het strand enzo) gelijk over. Té aanwezig.
Ik kan me best voorstellen dat Belgen zo naar Nederlanders kijken. 'We' hebben wel iets arrogants en zijn vaak erg aanwezig.
Is it electrickery?
Op 27-06-2012 14:36:56 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hetero Sapiens: Als Nederland het 'Duitsland' van Vlaanderen is, is Wallonië dan ook het 'Vlaanderen' van Vlaanderen?

Oftewel, kijken Vlamingen naar Walen zoals Nederlanders naar Vlamingen kijken?
De vingers van de handschoen denken dat ze los van de anderen staan. De handschoen weet beter.
Op 27-06-2012 14:41:18 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hetero Sapiens: En kijken Walen dan weer naar Vlamingen zoals Vlamingen naar Nederlanders kijken?
De vingers van de handschoen denken dat ze los van de anderen staan. De handschoen weet beter.
Op 27-06-2012 14:42:03 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Emie :

Zoals 'wij' naar Duitsers kijken: altijd een grote bek, altijd haantje de voorste, nemen de boel (het strand enzo) gelijk over. Té aanwezig.
Ik kan me best voorstellen dat Belgen zo naar Nederlanders kijken. 'We' hebben wel iets arrogants en zijn vaak erg aanwezig.

Dat beeld speelt er, ja. Ik keek gisteren (zoals regelmatig) Vlaamse televisie. Openbare omroep, het populairste zomerprogramma: Villa Vanthilt. Ook nu weer werd smalend gedaan over Nederlanders. Vooral dan het te aanwezig en luide aspect, zoals jij omschrijft. Het was door een (overigens erg leuke) comedian, Raf Coppens genaamd. Helaas staat net dat stuk dan weer niet op de programma-website: http://www.een.be/mediatheek/tag/40
United as one. Divided by zero.
Op 27-06-2012 14:44:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Hetero Sapiens:
Als Nederland het 'Duitsland' van Vlaanderen is, is Wallonië dan ook het 'Vlaanderen' van Vlaanderen?

Oftewel, kijken Vlamingen naar Walen zoals Nederlanders naar Vlamingen kijken?

Nee, dat is een heel ander verhaal en daar zit meer politiek dan volkssentiment tussen, denk ik.
United as one. Divided by zero.
Op 27-06-2012 14:45:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider: pffff Duitsland is echt mijn grote broer niet.

En met voetbal heeft het zeker niets te maken, want daar geef ik geen moer om.

Mijn opa en oma ( vooral mijn oma ) hebben echt geleden in de oorlog. Mijn oma vertelde mij die verhalen. ( die vertelde ze alleen aan mij, nooit aan iemand anders ) daardoor was ik al vroeg bezig met de tweede wereldoorlog en wist/weet ik er ook alles van.

Toch is het bij mij dubbel, want mijn oma was Duits. Joods/Duits. Dus dat maakt mij van Duitse bloed. ( haha )
En Duits of vooral Nederlands met een Duits accent vind ik nog steeds erg leuk om te horen, omdat het me aan mijn oma doet denken.
( en ok, ook omdat ik altijd van mijn oma met haar naar Schlagerfestival moest kijken )

Mijn opa die kon Duitsers echt niet uitstaan ( ook al was hij er dan met 1 getrouwd ) Maar zowel hij als mijn oma zijn ook gevangen geweest in de oorlog, dwangarbeid, gewond tijdens bombardementen, naasten verloren, hongerwinter etc etc. Dus ik begrijp echt wel waar dat vandaan komt. Vooral als dat luidruchtige volk na enkele jaren al komt doen alsof er niets aan de hand was.
( Ze woonden in Noordwijk aan zee en dat wordt elke zomer overspoeld met moff.. euh Duitsers die een zimmer mit fruhstuck zoeken. )

Maar goed, ik vind ze als groep ( De Duitsers ) meestal gewoon irritant en luidruchtig. Het zijn eigenlijk net Amsterdammers.
Maar individueel kunnen ze best wel ok zijn. Soms.

My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 27-06-2012 15:57:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
Hetero Sapiens:
3.14po:
CCRider:

Volgens mij zien Belgen ons zoals wij Duitsers zien.

Dat sentiment kan ik dan weer niet begrijpen. Ik snap er wel iets van, de oorlogen enzo, maar dat heeft België ook gehad zonder dergelijke anti-Duitse gevolgen. Ik heb dus niet het idee dat te doorgronden. Kun je dat eens proberen onder woorden brengen, hoe de Nederlander zoal denkt over den Duits?

Het punt is dat Duitsland onze grote broer is waarvan we het nooit, op geen enkel vlak, kunnen winnen.

Geen volk lijkt zo op ons als de Duitsers, zelfs de Vlamingen niet. Daarom zijn we gedwongen ons steeds met hen te vergelijken. Maar zij zijn veel groter, veel sterker, veel rijker, veel alles.

Wij zijn het kleine broertje dat bewonderend naar zijn grote broer opkijkt, maar diep vanbinnen ook jaloers is dat hij altijd de beste is. Wij zouden ook wel eens een keer het lievelingetje van papa en mama willen zijn.

Dit verklaart ook de krankzinnige euforie nadat we in '88 ten koste van Duitsland naar de finale gingen, nu mochten zíj een keer niet meedoen.

Dit klopt helemaal niet. Ik, en geen enkele andere Nederlander die ik ken, denkt zo over Duitsland.
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 27-06-2012 15:59:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hetero Sapiens: Ik heb het idee dat de laatste jaren de Nederlanders een veel grotere bek en minder fatsoen hebben dan de Duitsers.

Daarom vind ik ze juist zo leuk.
De vingers van de handschoen denken dat ze los van de anderen staan. De handschoen weet beter.
Op 27-06-2012 15:59:54 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hetero Sapiens:
CCRider:

Dit klopt helemaal niet. Ik, en geen enkele andere Nederlander die ik ken, denkt zo over Duitsland.

Grappig, ik ken eigenlijk niemand die er anders over denkt.
De vingers van de handschoen denken dat ze los van de anderen staan. De handschoen weet beter.
Op 27-06-2012 16:00:57 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
Hetero Sapiens:
CCRider:

Dit klopt helemaal niet. Ik, en geen enkele andere Nederlander die ik ken, denkt zo over Duitsland.

Grappig, ik ken eigenlijk niemand die er anders over denkt.

Grappig, ik wel!
Op 27-06-2012 16:05:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
Hetero Sapiens:
CCRider:

Dit klopt helemaal niet. Ik, en geen enkele andere Nederlander die ik ken, denkt zo over Duitsland.

Grappig, ik ken eigenlijk niemand die er anders over denkt.

Mijn opa zou zich omdraaien in zijn urn als hij die tekst van jou zou lezen.
(bericht gewijzigd op 27/6/2012 16:23)
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 27-06-2012 16:19:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
Hetero Sapiens:
Ik heb het idee dat de laatste jaren de Nederlanders een veel grotere bek en minder fatsoen hebben dan de Duitsers.

Daarom vind ik ze juist zo leuk.

Wie, de Nederlanders of de Duitsers?
we vliegen er weer eens lekker in
Op 27-06-2012 16:31:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hetero Sapiens:
avondwandelaar:
Hetero Sapiens:
Ik heb het idee dat de laatste jaren de Nederlanders een veel grotere bek en minder fatsoen hebben dan de Duitsers.

Daarom vind ik ze juist zo leuk.

Wie, de Nederlanders of de Duitsers?

De Duitsers natuurlijk.

CCRider:
Mijn opa zou zich omdraaien in zijn urn als hij die tekst van jou zou lezen.

Dat is het em juist. Op een enkeling na is iedereen met oorloggerelateerde anti-Duitse gevoelens allang dood.
De vingers van de handschoen denken dat ze los van de anderen staan. De handschoen weet beter.
Op 27-06-2012 16:51:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dicit:
HS:
Dat is het em juist. Op een enkeling na is iedereen met oorloggerelateerde anti-Duitse gevoelens allang dood.

Veel ouders en grootouders hebben het er bij hun (klein)kinderen ingepompt dat de Duitsers niet deugen.
Nooit te oud om nog meer te leren.
Op 27-06-2012 17:00:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hetero Sapiens:
Dicit:
HS:
Dat is het em juist. Op een enkeling na is iedereen met oorloggerelateerde anti-Duitse gevoelens allang dood.

Veel ouders en grootouders hebben het er bij hun (klein)kinderen ingepompt dat de Duitsers niet deugen.

Toen ik klein was (ben nu 35) was dat ook normaal, ik ben ook op die manier opgevoed. Bij mij op school kreeg je ook geen problemen wanneer je uit anti-Duitse gevoelens niets aan je Duits deed. Dat werd begrepen.

Toch ken ik persoonlijk niemand, inclusief de generatie van mijn ouders en grootouders, die er nu nog zo over denkt.
De vingers van de handschoen denken dat ze los van de anderen staan. De handschoen weet beter.
Op 27-06-2012 17:12:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
Dicit:
HS:
Dat is het em juist. Op een enkeling na is iedereen met oorloggerelateerde anti-Duitse gevoelens allang dood.

Veel ouders en grootouders hebben het er bij hun (klein)kinderen ingepompt dat de Duitsers niet deugen.
Mijn moeder kent eigenlijk twee soorten Duitsers. Als ze het heeft over de oorlog dan zijn het altijd 'de Moffen' en als ze hier vlak over de grens gaat winkelen dan zijn het Duitsers, vriendelijke behulpzame beleefde mensen, en het is voor een aantal zaken ook nog eens goedkoop om er te winkelen.
Volgens mij hebben een hoop mensen die last hebben van anti-Duitse sentimenten nooit iets te maken (gehad) met Duitsers. Het is gewoon een houding die ze aannemen.
we vliegen er weer eens lekker in
Op 27-06-2012 17:12:16 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hetero Sapiens:
avondwandelaar:
Dicit:
HS:
Dat is het em juist. Op een enkeling na is iedereen met oorloggerelateerde anti-Duitse gevoelens allang dood.

Veel ouders en grootouders hebben het er bij hun (klein)kinderen ingepompt dat de Duitsers niet deugen.
Mijn moeder kent eigenlijk twee soorten Duitsers. Als ze het heeft over de oorlog dan zijn het altijd 'de Moffen' en als ze hier vlak over de grens gaat winkelen dan zijn het Duitsers, vriendelijke behulpzame beleefde mensen, en het is voor een aantal zaken ook nog eens goedkoop om er te winkelen.
Volgens mij hebben een hoop mensen die last hebben van anti-Duitse sentimenten nooit iets te maken (gehad) met Duitsers. Het is gewoon een houding die ze aannemen.

Dat zou goed kunnen. Net zoiets als dat extreem rechts het populairst is in streken waar voornamelijk autochtonen wonen.
De vingers van de handschoen denken dat ze los van de anderen staan. De handschoen weet beter.
Op 27-06-2012 17:17:15 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach:
NewDayNL:
Meneer Glimlach:
grappenmaker:
Meneer Glimlach:
Samblo:
Meneer Glimlach:

Die nuance verduidelijkt je standpunt, maar ik viel meer over je opmerking die op mij vrij denigrerend overkwam.


Ja die roomser dan de paus kan inderdaad denigrerend overkomen. Was niet zo bedoeld. Ik heb alle respect voor jou dus bij deze distantieer ik mij van die uitspraak.

Fijn. Dan is dat de wereld uit.
Ik vond het al zo vreemd.

Wat lief..

Zo doe je dat dus.


?
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 27-06-2012 17:23:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dicit:
avondwandelaar:
Dicit:
HS:
Dat is het em juist. Op een enkeling na is iedereen met oorloggerelateerde anti-Duitse gevoelens allang dood.

Veel ouders en grootouders hebben het er bij hun (klein)kinderen ingepompt dat de Duitsers niet deugen.
Mijn moeder kent eigenlijk twee soorten Duitsers. Als ze het heeft over de oorlog dan zijn het altijd 'de Moffen' en als ze hier vlak over de grens gaat winkelen dan zijn het Duitsers, vriendelijke behulpzame beleefde mensen, en het is voor een aantal zaken ook nog eens goedkoop om er te winkelen.
Volgens mij hebben een hoop mensen die last hebben van anti-Duitse sentimenten nooit iets te maken (gehad) met Duitsers. Het is gewoon een houding die ze aannemen.

Ik ben het met je eens. Mijn vader is in WO2 gedetineerd geweest door de Duitsers en heeft onder dwang arbeid moeten verrichten in Keulen en daar baseer je dan je gevoelens op. De huidige generatie heeft weinig meegekregen van deze zaken en dat is maar goed ook. Je moet niet steeds die "fiets"er bij halen. Normaal met je buren omgaan daar hebben we allemaal iets aan.
Het zelfde vind ik in de omgang met onze zuiderburen, leven en laten leven.
Nooit te oud om nog meer te leren.
Op 27-06-2012 17:26:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach: Aardig dat hier net aangesneden wordt dat binnen Nederland er ook een spanningsveld zit tussen "Amsterdammers" (of misschien überhaupt wel stedelingen) en "de rest" (die dan kan bestaan uit "Rotterdammers" of "plattelanders" .

Die spanning tussen Amsterdam en Rotterdam uit zich nu vooral in het voetbal (net als Ne-Du), maar komt voort uit de ontwikkeling van de Rotterdamse haven ten koste van de Amsterdamse.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 27-06-2012 17:38:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hetero Sapiens: Zonder ze heb je geen we. En ze moeten slecht zijn, anders zijn we niet goed.

Als dat echt zo onoverkomelijk is, ben ik blij dat mensen dat kwijt kunnen in iets als voetbal.
De vingers van de handschoen denken dat ze los van de anderen staan. De handschoen weet beter.
Op 27-06-2012 17:44:09 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dicit:
Hetero Sapiens:
Zonder ze heb je geen we. En ze moeten slecht zijn, anders zijn we niet goed.

Als dat echt zo onoverkomelijk is, ben ik blij dat mensen dat kwijt kunnen in iets als voetbal.

Het gaat heel ver terug. Voetbal is oorlog. Stammenstrijd.
Nooit te oud om nog meer te leren.
Op 27-06-2012 18:14:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Dicit:
Hetero Sapiens:
Zonder ze heb je geen we. En ze moeten slecht zijn, anders zijn we niet goed.

Als dat echt zo onoverkomelijk is, ben ik blij dat mensen dat kwijt kunnen in iets als voetbal.

Het gaat heel ver terug. Voetbal is oorlog. Stammenstrijd.

Volgens mij was dat Rinus M. die dit misverstand in de wereld heeft geholpen. Ik kan me tenminste geen uitspraken van buitenlandse trainers voor de geest halen die iets dergelijks hebben geroepen. Maar nou ben ik niet heel erg geïnteresseerd in foebel, dus ik kan iets gemist hebben.

Edit. Eigenlijk moet het zijn: 'Foebel is een spelletje'. Maar als je dat roept, word je uitgelachen. Foebel is varkenshandel. Oftewel bigbizniz.
(bericht gewijzigd op 27/6/2012 18:19)
No shit, Sherlock
Op 27-06-2012 18:17:56 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dicit:
Pieter:
Dicit:
Hetero Sapiens:
Zonder ze heb je geen we. En ze moeten slecht zijn, anders zijn we niet goed.

Als dat echt zo onoverkomelijk is, ben ik blij dat mensen dat kwijt kunnen in iets als voetbal.

Het gaat heel ver terug. Voetbal is oorlog. Stammenstrijd.

Volgens mij was dat Rinus M. die dit misverstand in de wereld heeft geholpen. Ik kan me tenminste geen uitspraken van buitenlandse trainers voor de geest halen die iets dergelijks hebben geroepen. Maar nou ben ik niet heel erg geïnteresseerd in foebel, dus ik kan iets gemist hebben.

Edit. Eigenlijk moet het zijn: 'Foebel is een spelletje'. Maar als je dat roept, word je uitgelachen. Foebel is varkenshandel. Oftewel bigbizniz.

Wat HS al zei. Wij tegen zij. Dorp tegen dorp, land tegen land. Het afzetten tegen een andere gemeenschap daar is men goed in. De sport verbroederd niet maar is een compensatie. Net zoals die Belgische "agent" dacht met een Ollander te maken te hebben.
Nooit te oud om nog meer te leren.
Op 27-06-2012 18:25:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Meneer Glimlach:
Aardig dat hier net aangesneden wordt dat binnen Nederland er ook een spanningsveld zit tussen "Amsterdammers" (of misschien überhaupt wel stedelingen) en "de rest" (die dan kan bestaan uit "Rotterdammers" of "plattelanders" .

Die spanning tussen Amsterdam en Rotterdam uit zich nu vooral in het voetbal (net als Ne-Du), maar komt voort uit de ontwikkeling van de Rotterdamse haven ten koste van de Amsterdamse.

Ik dacht dat het door Gerard Cox kwam.
Is it electrickery?
Op 27-06-2012 18:30:31 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Dicit:
Pieter:
Dicit:
Hetero Sapiens:
Zonder ze heb je geen we. En ze moeten slecht zijn, anders zijn we niet goed.

Als dat echt zo onoverkomelijk is, ben ik blij dat mensen dat kwijt kunnen in iets als voetbal.

Het gaat heel ver terug. Voetbal is oorlog. Stammenstrijd.

Volgens mij was dat Rinus M. die dit misverstand in de wereld heeft geholpen. Ik kan me tenminste geen uitspraken van buitenlandse trainers voor de geest halen die iets dergelijks hebben geroepen. Maar nou ben ik niet heel erg geïnteresseerd in foebel, dus ik kan iets gemist hebben.

Edit. Eigenlijk moet het zijn: 'Foebel is een spelletje'. Maar als je dat roept, word je uitgelachen. Foebel is varkenshandel. Oftewel bigbizniz.

Wat HS al zei. Wij tegen zij. Dorp tegen dorp, land tegen land. Het afzetten tegen een andere gemeenschap daar is men goed in. De sport verbroederd niet maar is een compensatie. Net zoals die Belgische "agent" dacht met een Ollander te maken te hebben.

Ik heb begrepen uit de verhalen van NL-reizigers dat d'n Belg extra alert is op NL-overtreders. Het zal inderdaad ergens vandaan moeten zijn gekomen.
No shit, Sherlock
Op 27-06-2012 18:30:46 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gas: in 1961 was ik als 3-jarige verdwaald op het strand van Noordwijk aan Zee.
Jarenlang heb ik gedacht dat ik teruggevonden was door een Engelsman; ik geloofde dat gewoon; ik kon die blonde vent niet verstaan maar hij was vriendelijk en had me afgeleverd bij de strandwacht zodat ik weer veilig terug naar mn ouders gebracht kon worden.
Pas jaren later vertelden mijn ouders me dat ik gevonden was door een Duitser maar ze konden het niet over hun tong krijgen om mij dat toen te vertellen.
Voor hen waren Duitsers vooral die mensen die mn vader hadden afgevoerd naar Duitsland en de familie van mn moeder aan gort heeft gebombardeerd.
Vooral mijn vader haatte het 'ordnung muss sein'-gehalte van Duitsers, het 'diese ist unsere kuil' op het strand. Het 'bij ons ist alles grösser und besser' gedoe van Duitsers.
En dat is nooit echt over gegaan; als dementerende schuilde hij voor de bommen en ander ongerief die hij nog altijd zag vallen en vliegen onder de tafels van het verpleeghuis.

Wat de verschillen tussen Vlaanderen en Nederland betreft moet er denk ik onderscheid gemaakt worden tussen het Nederland boven en onder de rivieren.
Ik woon zelf in de Kempen en vlg mij zijn er meer culturele verschillen met de mensen van boven de rivieren dan met Vlamingen. Meestal worden we ook voor Belgen aangezien als we ons boven de rivieren begeven terwijl we toch echt geen dialect spreken. Wel hebben we die wat vlaams aandoende tongval en uiteraard de zachte G.
Op 27-06-2012 18:55:47 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach:
Emie :
Meneer Glimlach:
Aardig dat hier net aangesneden wordt dat binnen Nederland er ook een spanningsveld zit tussen "Amsterdammers" (of misschien überhaupt wel stedelingen) en "de rest" (die dan kan bestaan uit "Rotterdammers" of "plattelanders" .

Die spanning tussen Amsterdam en Rotterdam uit zich nu vooral in het voetbal (net als Ne-Du), maar komt voort uit de ontwikkeling van de Rotterdamse haven ten koste van de Amsterdamse.

Ik dacht dat het door Gerard Cox kwam.

Gerard Cox is al jaren een Hoekschewaardert en woont niet ver bij me vandaan. Een nep-Rotterdammert, dat is 'ie!
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 27-06-2012 19:30:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach:
Pieter:
Dicit:
Pieter:
Dicit:
Hetero Sapiens:
Zonder ze heb je geen we. En ze moeten slecht zijn, anders zijn we niet goed.

Als dat echt zo onoverkomelijk is, ben ik blij dat mensen dat kwijt kunnen in iets als voetbal.

Het gaat heel ver terug. Voetbal is oorlog. Stammenstrijd.

Volgens mij was dat Rinus M. die dit misverstand in de wereld heeft geholpen. Ik kan me tenminste geen uitspraken van buitenlandse trainers voor de geest halen die iets dergelijks hebben geroepen. Maar nou ben ik niet heel erg geïnteresseerd in foebel, dus ik kan iets gemist hebben.

Edit. Eigenlijk moet het zijn: 'Foebel is een spelletje'. Maar als je dat roept, word je uitgelachen. Foebel is varkenshandel. Oftewel bigbizniz.

Wat HS al zei. Wij tegen zij. Dorp tegen dorp, land tegen land. Het afzetten tegen een andere gemeenschap daar is men goed in. De sport verbroederd niet maar is een compensatie. Net zoals die Belgische "agent" dacht met een Ollander te maken te hebben.

Ik heb begrepen uit de verhalen van NL-reizigers dat d'n Belg extra alert is op NL-overtreders. Het zal inderdaad ergens vandaan moeten zijn gekomen.

Vermoedelijk dacht de Belgische agent dat door over het Vat te berichten in de toekomst drommen Nederlanders hun gratis bier op komen drinken.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 27-06-2012 19:31:40 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL:
Meneer Glimlach:
NewDayNL:
Meneer Glimlach:
grappenmaker:
Meneer Glimlach:
Samblo:
Meneer Glimlach:

Die nuance verduidelijkt je standpunt, maar ik viel meer over je opmerking die op mij vrij denigrerend overkwam.


Ja die roomser dan de paus kan inderdaad denigrerend overkomen. Was niet zo bedoeld. Ik heb alle respect voor jou dus bij deze distantieer ik mij van die uitspraak.

Fijn. Dan is dat de wereld uit.
Ik vond het al zo vreemd.

Wat lief..

Zo doe je dat dus.


?

http://knowyourmeme.com/search?utf8=%E2%9C%93&q=chang

edit: deze is beter:
http://knowyourmeme.com/memes/senor-changs-ha-gay

maar goed, onzin dus

Grt,

RR
(bericht gewijzigd op 27/6/2012 19:45)
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op 27-06-2012 19:43:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach:
NewDayNL:
Meneer Glimlach:
NewDayNL:
Meneer Glimlach:
grappenmaker:
Meneer Glimlach:
Samblo:
Meneer Glimlach:

Die nuance verduidelijkt je standpunt, maar ik viel meer over je opmerking die op mij vrij denigrerend overkwam.


Ja die roomser dan de paus kan inderdaad denigrerend overkomen. Was niet zo bedoeld. Ik heb alle respect voor jou dus bij deze distantieer ik mij van die uitspraak.

Fijn. Dan is dat de wereld uit.
Ik vond het al zo vreemd.

Wat lief..

Zo doe je dat dus.


?

http://knowyourmeme.com/search?utf8=%E2%9C%93&q=chang

edit: deze is beter:
http://knowyourmeme.com/memes/senor-changs-ha-gay

maar goed, onzin dus

Grt,

RR

Ik zie nog steeds het verband niet.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 27-06-2012 19:59:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Net gehoord dat ons verhaal voorpaginanieuws is in de grootste krant van West-Vlaanderen, de Weekbode. Dat is wel mooi, dat men het daar ook niet zomaar over zijn kant laat gaan.
United as one. Divided by zero.
Op 28-06-2012 16:43:26 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
3.14po:
Net gehoord dat ons verhaal voorpaginanieuws is in de grootste krant van West-Vlaanderen, de Weekbode. Dat is wel mooi, dat men het daar ook niet zomaar over zijn kant laat gaan.

Nog even en je kunt zulke streken als projecten gaan uithalen
Word je een soort vakantieman die ten strijde trekt tegen de Vlaamse dorpen-ego's.
No shit, Sherlock
Op 28-06-2012 17:10:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Pieter:
3.14po:
Net gehoord dat ons verhaal voorpaginanieuws is in de grootste krant van West-Vlaanderen, de Weekbode. Dat is wel mooi, dat men het daar ook niet zomaar over zijn kant laat gaan.

Nog even en je kunt zulke streken als projecten gaan uithalen
Word je een soort vakantieman die ten strijde trekt tegen de Vlaamse dorpen-ego's.

Neuh.
United as one. Divided by zero.
Op 28-06-2012 17:14:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL:
Meneer Glimlach:

Ik zie nog steeds het verband niet.

Glimlach, eh... het spijt me.

Het verband is er eigenlijk ook niet. Deze internetmeme wordt gebruikt/gepost/gebruld/gedingest als een heteroman lief en aardig doet tegen een vrouw, een andere kerel, een diertje of een groep. Met name jij en grappenmaker waren op die manier in de weer.

Zelf krijg ik tamelijk naar m'n hoofd geslingerd hier thuis - vanwege m'n favoriete poesje - waardoor ik in dit geval duidelijk last had van decorumverlies. http://nl.wikipedia.org/wiki/Decorum

Mea culpae, ik zal voortaan twee keer nadenken over zo'n post.

RR
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op 30-06-2012 17:33:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rob: Misschien is deze link al eerder geplaatst .
Heb geen zin om alle antwoorden door te spitten.

http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/06/29/zeg-dat-je-een-makaak-bent-ik-sla-harder-politiegeweld-moet-op-politieke-agenda

Op 01-07-2012 8:36:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo:
rob:
Misschien is deze link al eerder geplaatst .
Heb geen zin om alle antwoorden door te spitten.

http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/06/29/zeg-dat-je-een-makaak-bent-ik-sla-harder-politiegeweld-moet-op-politieke-agenda


Indrukwekkend verslag. Dank je, rob.
Er moet meer (stiekem) gefilmd worden, zichtbaarheid voor iedereen werkt het best tegen zoiets.
You don't know what you've got until it's gone...
Op 01-07-2012 12:50:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Veteo:
rob:
Misschien is deze link al eerder geplaatst .
Heb geen zin om alle antwoorden door te spitten.

http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/06/29/zeg-dat-je-een-makaak-bent-ik-sla-harder-politiegeweld-moet-op-politieke-agenda


Indrukwekkend verslag. Dank je, rob.
Er moet meer (stiekem) gefilmd worden, zichtbaarheid voor iedereen werkt het best tegen zoiets.

Als ze nu eens gewoon alle feeds vrijgeven die in de steden hangen? We worden dagelijks tig keer (zonder toestemming) gefilmd, dus eigenlijk is het verre van raar om die video-feeds niet alleen voor overheidsdiensten inzichtelijk te maken. Zou al een hoop schelen.
United as one. Divided by zero.
Op 01-07-2012 12:57:01 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Plakband:
B.A. Rabas:
"...Hoe noem je het als iemand van je eigen volk je vol agressie en minachting, met een dosis machtsmisbruik, als een ongewenste buitenstaander behandelt? Terwijl je daar net bent om je thuisbasis wat in het buitenland te promoten..."

Blijkbaar vind je het wel normaal als dit bij een ongewenste buitenstaander was gebeurd? Dat we een nederlander zo behandelen, nou ja, had hij maar geen nederlander moeten zijn. Dat ik als vlaming zo behandeld wordt kan niet door de beugel....Tja


en als Nederlanders in 1 ding wel heer en meester lijken dan is het het immer rijkelijk laten gutsen van azijn, geen slak zonder gezouten rug in dit land.

Wat een ongelooflijke idioot die smeris. Ik heb medelijden met die arme inwoners van Roeselare omdat een ernstig facistoïde smeris met een duidelijk minderwaardigheidscomplex - omgezet in pure onredelijke agressie - daar voor een groot deel in het korps de scepter lijkt te zwaaien. Met alle bange collega's vandien. Die man heeft beslist al een hoop slachtoffers gemaakt.
Zou hij stiekem foto's van de door terreur vertrokken gezichten van zijn slachtoffers nemen om later op de avond daarmee de hand aan zichzelf te slaan? Want zo'n type sadist lijkt het me bij uitstek.

p.s.
Dat hotel spreekt erg aan. Maar hoe kun je in godsnaam als Nederlander veilig in dat stadje vertoeven?
(bericht gewijzigd op 6/7/2012 18:36)
ech?
Op 06-07-2012 18:33:11 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo:
Plakband:
B.A. Rabas:
"...Hoe noem je het als iemand van je eigen volk je vol agressie en minachting, met een dosis machtsmisbruik, als een ongewenste buitenstaander behandelt? Terwijl je daar net bent om je thuisbasis wat in het buitenland te promoten..."

Blijkbaar vind je het wel normaal als dit bij een ongewenste buitenstaander was gebeurd? Dat we een nederlander zo behandelen, nou ja, had hij maar geen nederlander moeten zijn. Dat ik als vlaming zo behandeld wordt kan niet door de beugel....Tja


en als Nederlanders in 1 ding wel heer en meester lijken dan is het het immer rijkelijk laten gutsen van azijn, geen slak zonder gezouten rug in dit land.

Wat een ongelooflijke idioot die smeris. Ik heb medelijden met die arme inwoners van Roeselare omdat een ernstig facistoïde smeris met een duidelijk minderwaardigheidscomplex - omgezet in pure onredelijke agressie - daar voor een groot deel in het korps de scepter lijkt te zwaaien. Met alle bange collega's vandien. Die man heeft beslist al een hoop slachtoffers gemaakt.
Zou hij stiekem foto's van de door terreur vertrokken gezichten van zijn slachtoffers nemen om later op de avond daarmee de hand aan zichzelf te slaan? Want zo'n type sadist lijkt het me bij uitstek.

p.s.
Dat hotel spreekt erg aan. Maar hoe kun je in godsnaam als Nederlander veilig in dat stadje vertoeven?


Vermomd als Belg? (pak friet, pilsje, en zwijgen)
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 06-07-2012 19:23:45 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nabuco0: Als Belg uit de omgeving van Roeselare voel ik me werkelijk beschaamd . Maar maak aub niet de fout deze idiote agent als represantant van "De Westvlaming" voor te stellen.
De Westvlaamse mensen zijn in zo weinig verschillend van Nederlanders of Belgen dat juist het kleine verschil de oorzaak is van het uitvergroten van het kleine verschil. Het uitvergroten is noodzakelijk om de minimale verschillen te kunnen aantonen.
Als we nu eens fier waren op onze diversiteit in eigenheid zonder uit het oog te verliezen hoe gelijk we wel zijn. Persoonlijk houd ik erg veel van lokale eigenheden van de mensen. Weg met de Eenheidsworst, leve het verschil. Weg met de stupiditeit van de vermeende superioriteit,leve de menselijkheid.


(bericht gewijzigd op 21/8/2012 8:54)
Op 20-08-2012 14:21:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Viking81:
Samblo:
Jammer dat het zo moet lopen. Inderdaad geen goede reclame voor de vlaamse gastvrijheid. Eigenlijk te bizar dit verhaal. Ik weet wel dat ik als "hollander" zowiezo extra op mijn hoede ben als ik in Vlaanderen ben. Jammer dat die haat blijkbaar zo diep zit.


Zo diep zal die haat toch niet zitten, je moet eens in een zuidelijke stad als Breda rondlopen, daar lopen soms meer Belgen dan Nederlanders. Waarom zou je trouwens als Nederlander extra op je hoede moeten zijn? Een vlaming voelt zich soms meer verbonden met een Nederlander dan met zijn eigen landgenoten in het zuiden.
Op 22-08-2012 22:45:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Viking81:
Samblo:
Jammer dat het zo moet lopen. Inderdaad geen goede reclame voor de vlaamse gastvrijheid. Eigenlijk te bizar dit verhaal. Ik weet wel dat ik als "hollander" zowiezo extra op mijn hoede ben als ik in Vlaanderen ben. Jammer dat die haat blijkbaar zo diep zit.


Zo diep zal die haat toch niet zitten, je moet eens in een zuidelijke stad als Breda rondlopen, daar lopen soms meer Belgen dan Nederlanders. Waarom zou je trouwens als Nederlander extra op je hoede moeten zijn? Een vlaming voelt zich soms meer verbonden met een Nederlander dan met zijn eigen landgenoten in het zuiden.

Het is gelukkig ook niet zo dat ik me bedreigt of onwelkom voel. Voel me prima thuis in Vlaanderen eerlijk gezegd, maar elke Vlaming zal eerlijk toegeven dat er rivaliteit is, zoals de Ieren Schotten en Welsh ten opzichte van de Engelsen en wij ten opzichte van de Duitsers. Dat zijn sentimenten waar je wel degelijk rekening moet houden. Wat bij ons vrij normaal is, is daaruit ronduit onbeschoft. Het is wat dat betreft ook een beetje het kat en hond verhaal. Miscommunicatie. Met name dronken mensen en politie zijn in Vlaanderen eerder geneigd om een Hollander de armen te breken (vraag Hans de Booij maar) dan een Vlaming.
Op 23-08-2012 1:59:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Vlaamse uitleg:
als een bus met Ollanders verongelukt is dat een ramp.
als die Ollanders dat overleven is het een catastrofe.

(niet jaloers of gekwetst zijn, wordt ook naar wens met andere nationaliteiten verteld)
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 23-08-2012 9:39:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Samblo:
Met name dronken mensen en politie zijn in Vlaanderen eerder geneigd om een Hollander de armen te breken (vraag Hans de Booij maar) dan een Vlaming.

Wat is er dan met Hans de Booij gebeurd?
United as one. Divided by zero.
Op 23-08-2012 9:45:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
3.14po:
Samblo:
Met name dronken mensen en politie zijn in Vlaanderen eerder geneigd om een Hollander de armen te breken (vraag Hans de Booij maar) dan een Vlaming.

Wat is er dan met Hans de Booij gebeurd?

In 1991 ging hij met zijn domme dronken kop tegen een muur pissen. Walgelijk, niet goed te praten, maar om nu de volgende ochtend met een gebroken sleutelbeen in een isoleercel wakker te worden is wel weer een beetje overdreven. Hans is door de rechter in het gelijk gesteld, maar werd alsnog het land uit gezet: http://www.radio1.be/programmas/passato/wildplassen-met-hans-booy
Op 23-08-2012 11:52:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
hugo:
Vlaamse uitleg:
als een bus met Ollanders verongelukt is dat een ramp.
als die Ollanders dat overleven is het een catastrofe.

(niet jaloers of gekwetst zijn, wordt ook naar wens met andere nationaliteiten verteld)

Op 23-08-2012 12:18:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
Samblo:
3.14po:
Samblo:
Met name dronken mensen en politie zijn in Vlaanderen eerder geneigd om een Hollander de armen te breken (vraag Hans de Booij maar) dan een Vlaming.

Wat is er dan met Hans de Booij gebeurd?

In 1991 ging hij met zijn domme dronken kop tegen een muur pissen. Walgelijk, niet goed te praten, maar om nu de volgende ochtend met een gebroken sleutelbeen in een isoleercel wakker te worden is wel weer een beetje overdreven. Hans is door de rechter in het gelijk gesteld, maar werd alsnog het land uit gezet: http://www.radio1.be/programmas/passato/wildplassen-met-hans-booy

Als hij nou zo dronken was, hoe kan hij dan weten of de politie dat heeft gedaan? Kan het zijn dat hij met zijn dronken kop zelf zoiets heeft veroorzaakt?
Vooral dat "wakker worden in een isoleercel" geeft mij een beetje de indruk dat hij niet meer weet wat er is voorgevallen.
Op 23-08-2012 12:21:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Socrates:
Samblo:
3.14po:
Samblo:
Met name dronken mensen en politie zijn in Vlaanderen eerder geneigd om een Hollander de armen te breken (vraag Hans de Booij maar) dan een Vlaming.

Wat is er dan met Hans de Booij gebeurd?

In 1991 ging hij met zijn domme dronken kop tegen een muur pissen. Walgelijk, niet goed te praten, maar om nu de volgende ochtend met een gebroken sleutelbeen in een isoleercel wakker te worden is wel weer een beetje overdreven. Hans is door de rechter in het gelijk gesteld, maar werd alsnog het land uit gezet: http://www.radio1.be/programmas/passato/wildplassen-met-hans-booy

Als hij nou zo dronken was, hoe kan hij dan weten of de politie dat heeft gedaan? Kan het zijn dat hij met zijn dronken kop zelf zoiets heeft veroorzaakt?
Vooral dat "wakker worden in een isoleercel" geeft mij een beetje de indruk dat hij niet meer weet wat er is voorgevallen.

Kan wezen, maar als de rechter hem in het gelijk stelt dat hier sprake was van mishandeling door de politie zal er toch wel iets van bewijsvoering naar voren gebracht moeten zijn.

edit: voor de duidelijkheid: ik heb allesbehalve een hekel aan Vlamingen ben graag in Vlaanderen en het zal best dat de Booij toen een onhandelbare dronkenlap was. Echter ook onhandelbare dronkenlappen hebben recht op medische verzorging bij gebroken ledematen. De zaak is al heel lang geleden gebeurd en ik weet de details niet. Ik neem aan dat er getuigenverklaringen waren.
(bericht gewijzigd op 23/8/2012 12:34)
Op 23-08-2012 12:25:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates: Zou kunnen, ik zou de uitspraak van de rechter moeten zien om daar iets zinnigs over te kunnen zeggen. Ik riep maar een mogelijkheid, omdat mensen die zich misdragen vaak geneigd zijn met een wijzend vingertje naar de politie ...
Maar wie de breuk ook heeft veroorzaakt, er had adequaat op gereageerd moeten worden, dat is zo.
Maar goed. Ik ben zelf erg graag in Antwerpen, en als ik zie hoe de Nederlanders daar soms "gezellig" zitten te zijn, snap ik dat Belgen daar minder graag komen in het hoogseizoen.
(bericht gewijzigd op 23/8/2012 13:5)
Op 23-08-2012 13:05:03 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Socrates:
Zou kunnen, ik zou de uitspraak van de rechter moeten zien om daar iets zinnigs over te kunnen zeggen. Ik riep maar een mogelijkheid, omdat mensen die zich misdragen vaak geneigd zijn met een wijzend vingertje naar de politie ...
Maar wie de breuk ook heeft veroorzaakt, er had adequaat op gereageerd moeten worden, dat is zo.
Maar goed. Ik ben zelf erg graag in Antwerpen, en als ik zie hoe de Nederlanders daar soms "gezellig" zitten te zijn, snap ik dat Belgen daar minder graag komen in het hoogseizoen.

Ja, klopt dat veel Nederlanders het er zelf naar maken met hun grote bek. In eerder topic schreef je dat het leek alsof wij soms verschillende talen spreken. Hier zie ik ook alweer het verschil van invalshoek. Ik heb te vaak met eigen ogen gezien hoe de politie grof misbruik maakt van hun geweldsmonopolie en daarbij zelf elke wet of fatsoensnorm overtreed ik ben daardoor dus soms te vlug geneigd de kant van de slachtoffers/machtelozen/underdog te kiezen. Bij jou zie ik een tegengestelde beweging. Het lijkt erop dat jij er meestal vanuit gaat dat de staat en haar sterke arm tegoedertrouw is waardoor ik het idee heb dat jij soms te vlug de kant van de gevestigde orde kiest. De waarheid zal wel weer in het midden liggen. Uit het artikel hierboven blijkt echter dat de negatieve houding van de politie te Roeselare een stuk positiever werd toen bleek dat Pipo een Vlaming ipv een Hollander was. Ook ben ik in Vlaanderen vaak genoeg gewaarschuwd door Vlamingen om als Hollander extra voorzichtig te zijn wanneer ik in aanraking mocht komen met de sterke arm van de wet of een groep beschonken Vlamingen mijn tongval zou herkennen. Denk niet dat dat alles toevallig is.
Op 23-08-2012 13:39:39 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates: Er zit wel iets in die diagnose van jouw natuurlijk. Ik heb namelijk ervaring "van de andere kant", ik ben 25 jaar ambtenaar geweest, en ik heb meegemaakt dat collega's van mij die gewoon hun werk deden ernstig bedreigd zijn. Zelfs hun vrouwen en kinderen werden bedreigd, en ik heb zelf een keer meegemaakt dat een collega met een jachtgeweer overhoop is geschoten Zelf ben ik onlangs nog uitgemaakt voor "NSBer" (terwijl ik niet meer werk) door een type die de hele buurt terroriseert en zich niets aan trekt van wettelijke bepalingen, en erger nog, de rechten van de buren.
Dus mijn invalshoek is inderdaad (met reden) vaak anders. Dat neemt niet weg dat ik vaak zie dat mensen oordelen zonder de feiten te kennen, ook daarvan heb ik de nodige voorbeelden gezien. Vandaar dat ik hierboven ook aanstipte dat ik vooraleer ik een oordeel geef, de uitspraak van de rechter zou willen zien. Alleen de conclusie van een rechter zegt namelijk hoegenaamd niets, je moet weten hoe hij tot die conclusie is gekomen. Mijn referentiekader is dus inderdaad een heel andere.
(bericht gewijzigd op 23/8/2012 14:28)
Op 23-08-2012 14:27:01 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo: Ja is wel goed om te proberen alle kanten van een verhaal te kennen voor er een oordeel wordt geveld. Ik heb dus gezien hoe toevallig passerende kinderen in elkaar geknuppeld werden door de ME, ik heb de politiehond-bijtwonden van daklozen schoongemaakt, vrienden van mij hebben politiepistolen op hun hoofd gehad tijdens geweldloze acties van burgerlijke ongehoorzaamheid, ik heb met eigen ogen gezien hoe politiehonden werden losgelaten op minderjarige asielzoekers, heb een nichtje van mij die ME-diensten draait vol gloed horen vertellen hoe fijn het is de angst op de ogen te zien van mensen die ze in elkaar beukt tijdens het werk, heb gezien hoe bij vreedzame demonstraties de politie te paard charges uitvoert op een menigte die geen kant op kan etcetera etcetera. Denk dat wij allebei dus geconditioneerd zijn door onrechtvaardigheden. Een conclusie van een rechter zegt inderdaad niet veel, maar in het geval van politiegeweld moet er wel behoorlijk wat bewijslast tegen de politie ingediend worden wil een rechter de kant van het slachtoffer kiezen. De meeste rechters zijn echt wel geneigd het officiele verhaal voorrang te verlenen. De politie wordt niet alleen ingezet om burgers tegen criminelen te beschermen, maar ook om de belangen van de staat wanneer die tegengesteld zijn aan die van de burgers te verdedigen. Zonder de fanatieke inzet van de Amsterdamse politie zouden er flink wat minder Joden zijn afgevoerd naar Westerbork. Het fundamentele vooroordeel wat ik dus heb tegen zowel leger als politie is dat ze (over het algemeen) bevelen van hogerhand uitvoeren zonder daarbij zelf stil te staan bij de morele implicaties. Ik denk dat wij het eigenlijk per individueel geval vaker met elkaar eens zullen zijn dan bij de algemeenheden. Net zoals ik jouw asociale buurman niet zal verdedigen neem ik aan dat jij de misstanden die er aan de andere kant ook zijn niet goed zal praten.
Op 23-08-2012 15:06:28 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates: "Het fundamentele vooroordeel wat ik dus heb tegen zowel leger als politie is dat ze (over het algemeen) bevelen van hogerhand uitvoeren zonder daarbij zelf stil te staan bij de morele implicaties."
Je zegt terecht dat het een vooroordeel is. Ik ben zelf ook zeven jaar militair geweest en het is een standaardinstructie dat je bevelen nooit hoeft op te volgen die tegen je geweten ingaan. Maar hufters heb je overal in alle beroepen.
En dat een rechter bij voorbaat een kant kiest is pertinent niet waar. Dat oordeel moet je me gunnen, want ik heb heel wat ervaring met procederen (dat is namelijk mijn vak geweest) en ik weet hoe de rechterlijke macht functioneert.
Maar ook daar gaan dingen niet altijd zoals ze zouden moeten gaan. Daarmee is echter niet gezegd dat de meeste rechters fout zijn. Integendeel het is een kleine minderheid. Maar wat er in deze maatschappij op dat niveau fout gaat wordt altijd uitvergroot, de dingen die goed gaan nooit. En voor dingen die fout gaan zijn er weer beroepsmogelijkheden die voluit benut kunnen worden.
En misstanden zal ik nooit en te nimmer goed praten, sterker, ik zal ze altijd bestrijden als dat in mijn mogelijkheden ligt.
Op 23-08-2012 15:44:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Socrates:
"Het fundamentele vooroordeel wat ik dus heb tegen zowel leger als politie is dat ze (over het algemeen) bevelen van hogerhand uitvoeren zonder daarbij zelf stil te staan bij de morele implicaties."
Je zegt terecht dat het een vooroordeel is. Ik ben zelf ook zeven jaar militair geweest en het is een standaardinstructie dat je bevelen nooit hoeft op te volgen die tegen je geweten ingaan. Maar hufters heb je overal in alle beroepen.
En dat een rechter bij voorbaat een kant kiest is pertinent niet waar. Dat oordeel moet je me gunnen, want ik heb heel wat ervaring met procederen (dat is namelijk mijn vak geweest) en ik weet hoe de rechterlijke macht functioneert.
Maar ook daar gaan dingen niet altijd zoals ze zouden moeten gaan. Daarmee is echter niet gezegd dat de meeste rechters fout zijn. Integendeel het is een kleine minderheid. Maar wat er in deze maatschappij op dat niveau fout gaat wordt altijd uitvergroot, de dingen die goed gaan nooit. En voor dingen die fout gaan zijn er weer beroepsmogelijkheden die voluit benut kunnen worden.
En misstanden zal ik nooit en te nimmer goed praten, sterker, ik zal ze altijd bestrijden als dat in mijn mogelijkheden ligt.

Gelukkig maar dat het blijkbaar allemaal meevalt. Al klapperen mijn oren nog na van de 'geestelijk verzorger' in het leger die vertelde erop te hameren dat zijn clienten hun individualiteit op moesten offeren voor het groepsproces. Op mijn vraag hoe hij deze houding kon verantwoorden met het beroep geestelijk verzorger antwoordde hij letterlijk: "Bevel is bevel en wanneer iemand daar niet mee om kan gaan stuur ik hem gewoon door naar de psychiater." Tja....
Op 23-08-2012 15:56:37 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates: Die man is dus gewoon achterlijk, nog nooit zoiets meegemaakt. Overigens niemand die ik ken die nog in het leger zit. Ik durf er wel iets op te verwedden dat die man echt niet meer in actieve dienst is.
Ik ben in dienst geweest van1971 tot 1978, ik denk dat jouw ervaringen van later zijn. En in mijn tijd waren ze al zover dat "befehl ist befehl" niet werd getolereerd.
Natuurlijk moet je je aan bepaalde regels houden en bevelen van meerderen in veel situaties opvolgen. Het leven van je maten kan daar in oorlogstijd van afhangen namelijk. Maar je hersens uitschakelen was echt niet de bedoeling.
Op 23-08-2012 16:15:44 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Socrates:
Die man is dus gewoon achterlijk, nog nooit zoiets meegemaakt. Overigens niemand die ik ken die nog in het leger zit. Ik durf er wel iets op te verwedden dat die man echt niet meer in actieve dienst is.
Ik ben in dienst geweest van1971 tot 1978, ik denk dat jouw ervaringen van later zijn. En in mijn tijd waren ze al zover dat "befehl ist befehl" niet werd getolereerd.
Natuurlijk moet je je aan bepaalde regels houden en bevelen van meerderen in veel situaties opvolgen. Het leven van je maten kan daar in oorlogstijd van afhangen namelijk. Maar je hersens uitschakelen was echt niet de bedoeling.

Deze man bekleed nu de functie van geestelijk verzorger en is begin 30. Misschien dat het leger sinds de afschaffing van de dienstplicht nogal veranderd is. Schrok ook wel van zijn gebruik van dat beruchte zinnetje. Ook omdat hij het echt bracht als zijn levensmotto en als de instelling die hij verwacht van zijn collega's. Maar okay, blij dat wij als puntje bij het paaltje komt wel door een deur kunnen. Beter dan elkaar steeds maar verkeerd begrijpen.
Op 23-08-2012 16:31:26 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Update: onlangs mails gestuurd naar de hoofdonderzoeker. Onderzoek is nog steeds bezig. Lag even stop door zijn vakantie, zo vermoed ik. Ze doen geen uitspraak wanneer het is afgerond. Die vraag wordt telkens genegeerd. Blijkbaar valt er érg veel te researchen... Mijn geduld raakt een beetje op. Voelt alsof ik aan't lijntje word gehouden. Eind volgende week ga ik een stapje hoger, als ik dan nog geen datum weet, en niet weet wat er met de schade moet gebeuren. 't Is tenslotte geen robot naar Mars sturen. Kan sneller. Moet sneller.
United as one. Divided by zero.
Op 23-08-2012 21:09:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Thx.
Ik kan geen foto's erbij vinden. Toch geen waar ik iets mee kan. Politie-agenten staan niet zo vaak op de kiek.
United as one. Divided by zero.
Op 16-11-2012 18:52:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gas: even het filmpje kijken, na 6 seconden komt hij in beeld.
Op 16-11-2012 18:59:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Gas:
even het filmpje kijken, na 6 seconden komt hij in beeld.

Ah, niet gekeken. Nu wel. 't Is em niet. Alleen de haarstijl komt in de buurt.
United as one. Divided by zero.
Op 16-11-2012 19:02:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2014Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden