De nieuwe Frontier Magazine ligt in de schappen, en dat willen we u natuurlijk laten weten. Komt omdat wij Frontier een goeie organisatie vinden, en The Hegg een toffe peer die doorheen de jaren al veel lansen voor de grenswetenschappelijke wereld heeft gebroken. Geen geslijm, gewoon waarheid. Daarom ook dat wij een samenwerkingsverbandje met Frontier hebben opgezet, waardoor we u o.a. als eerste kunnen laten weten wat er precies in het tweemaandelijks tijdschrift wordt verteld. Hoewel, als eerste... Deze keer zijn we er iets later bij omdat we de handen vol hadden met een hoop andere dingen. Kan ook gebeuren. Mea maxima culpa, en gooi de glazen nog eens vol. De nieuwe Frontier Magazine ligt dus al in de schappen, maar voor diegenen die nog wat overtuigd moeten worden, of niet, is er deze bespreking...

Gesundheit

Naar goeie gewoonte komen er in de nieuwe editie diverse grenswetenschappelijke onderwerpen langs. Het zou geen Frontier heten moest het niet zo zijn. Er wordt bijvoorbeeld stilgestaan bij de vraag of Iboga een wonderplant is. Iboga is één van de 7.000 medicinale planten uit Afrika. Het kwam naar onze wereld toen het toevallig werd ontdekt door de heroïne-junkie Howard Lotsof. Hij kwam er achter dat hij met de plant kon afkicken zonder last te hebben van ontwenningsverschijnselen. Beetje hallucineren, dat wel. En dan nog de andere positieve dingen die men aan de plant toedicht: vruchtbaarheidsbevorderend, ontspannend en geschikt als anti-depressivum. Ook voor aandoeningen als fybromyalgie en een andere trits ongewenstheden zou het een verlichtend middel zijn. Geen idee of het allemaal klopt, en daarom zijn wij vooral geïnteresseerd in de bevindingen van GW'ers die deze plant in welke vorm dan ook hebben genuttigd.

Steven Greer, bekend van het Disclosure Project dat pleit voor bekendmaken van de waarheid rondom het UFO-fenomeen, en contact met aliens via channelen, heeft ook een plaatsje in Frontier Magazine. Dat komt omdat Frontier recentelijk de klassieker 'Hidden Truth, Forbidden Knowledge' van Steven Greer heeft laten vertalen naar het Nederlands. In ons taaltje gaat het boek (vooralsnog alleen in digitale vorm) over de toonbank met de titel 'Verborgen waarheid en verborgen kennis'. Omdat het boek (natuurlijk) wordt uitgegeven door Frontier Publishing, publiceerden ze in het magazine een volledig hoofdstuk uit Greer's werk. Het concentreert zich rondom de ontwikkelingen met vrije energie. Als we 't mogen geloven dan leven we in spannender tijden dan dat we zelfs maar kunnen geloven...

We lezen verder in Frontier Magazine en komen nog een anti-ESM column van Steven de Bruijn tegen, en een érg uitvoerig (boven onze pet) artikel van Benjamin Adamah. We zijn al tegen het ESM, en zoekend naar onze pet slaan we Benjamins artikel over de Vamaracha-Archieven (deel 7b, ondertitel: Holodemiurgia II; God in de spiegel van Lilith) over, om terecht te komen bij nog een Indianenmedicijn.
Het gaat over Quassia Amara. Het schijnt in vrijwel de hele Amazone al eeuwenlang gebruikt te worden. Om meteen duidelijk te maken wat voor spul het betreft, sommen we even een deeltje van de lijst met eigenschappen op: goed voor de hormoonbalans, potentieverhogend, virus- en parasietendodend, ontstekingremmend, insecten-, larven- en luizendodend, kanker- en leukemiebestrijdend, wormenverdrijvend, tumorenvoorkomend, pijnstillend, bloedzuiverend, spijsverteringsbevorderend, koortsremmend, en ga zo maar door. Het schijnt érg bitter en vies te smaken, maar om kerngezond te zijn, of te denken dat u dat bent, is één en ander nodig. Het product is afkomstig van greenmanpowerplants.com. De man achter dat groene bedrijf is Wouter Bijdendijk, die ook bekend staat als de Amsterdamse magiër en illusionist Ramana.


Wouter Bijdendijk als Ramana voor het Witte Huis in Amerika

Doe de Chia Chia Chia

We blijven in het sfeertje, want het volgende artikel is ook een gezondheidsproduct. Dit keer gaat het om Chia zaden. Die komen van de Chiaplant, en die is dan weer familie van de ons meer bekende muntplant. De naam is afkomstig van Chian, wat olieachtig betekent. Het product zou een aanvulling zijn voor het normale dieet, omdat dat te weinig Omega 3 zou bevatten, aldus het artikel. Daarnaast bevatten Chia zaden ook magnesium, calcium, ijzer, foliumzuur, vezels en meer. Nog zoiets: als je Chia met water laat weken, dan krijg je een gel die de bewoners van Midden-Amerika gebruikten om wonden te helen. Het zou vergelijkbaar zijn met onze Aloë vera gel.

Nederland al 72 jaar zonder wettige regering

Eén van de opvallende artikelen uit de nieuwe editie van Frontier Magazine werd geschreven door Peter Heikens, van herstelderepubliek.wordpress.com. Hij meent dat Nederland al 72 jaar zonder wettige regering zit. Dat zou komen omdat de Nederlandse regering in 1940 vluchtte naar Engeland. Volgens de wet zoals die toen gold betekende zoiets dat ze grondwettelijk gezien afstand namen van het landsbestuur. Grondswetartikel 21. Zo kreeg Duitsland Nederland eigenlijk cadeau en werd er een Duitse Rijkscommissaris aangesteld. Aangezien koningin Wilhelmina het volk opriep om zoveel mogelijk de Duitsers van dienst te zijn, om onnodig bloedvergieten te voorkomen, gaf ze hiermee het land en diens inwoners aan de bezetters. De grondwettelijke regel die alle regeringen daarna onwettig maakt luidt, dit alles volgens het artikel, als volgt: "In geen geval kan de zetel der Regering buiten het Rijk worden verplaatst". In geen geval, dat is in geen geval, dus meent auteur Peter Heikens dat het land daarom sinds 13 mei 1940 zonder wettelijke regering zit. Komt er ook nog bij: toen de (onwettige) koningin in 1945 weer plaats nam op haar troon kreeg het volk daar geen zeggenschap over. In zijn artikel diept Heikens dit onderwerp verder uit, waarbij hij juridisch gezien vermoedelijk een stevige zaak in handen heeft. Of hij ontvankelijk zal worden verklaard, dat is dan weer een ander paar mouwen.

Quantum Healing Technique

Het heeft met gezondheid te maken, maar eigenlijk is het volgende onderwerp in de nieuwe Frontier Magazine zo grenswetenschappelijk als maar kan. Met als kop 'doodgaan is een ziekte' wordt de samenhang tussen de 7,8 Hz band rond de Aarde, de epifyse en verschillende chemische verbindingen uitgediept. Een moet-je-toch-even-lezertje. 
Het schetste eventjes onze verbazing maar ook het volgende artikel was gerelateerd aan gezondheid. Misschien omdat we zelf een beetje ongezond leven, en dat eigenlijk nog niet eens een probleem vinden, dat het opvalt. De neiging tot doorbladeren was even aanwezig, maar toch besloten we het interview met Dolores Cannon te lezen. De dame heeft 40 jaar geleden een 'Quantum Healing Technique' bedacht, en gaat sindsdien door het leven als pionier. Het betreft een vorm van hypnose en regressie waarbij er onder andere op basis van vorige levens gekeken wordt hoe het huidige leven te helen. Het schijnt resultaten af te werpen. Naar eigen zeggen heeft Dolores Cannon meerdere opmerkelijke gevallen in haar portfolio. Ze genas meermaals kanker, ze zorgde ervoor dat tumoren werden opgelost, ze corrigeerde hartkleppen en loste andere hartproblemen op. Ook aders opschonen vormt geen probleem, en ze heeft dé oplossing die ervoor zorgt dat suikerpatiënten geen insuline meer hoeven te gebruiken. Volgens Dolores kan alles genezen worden, als men maar besluit om het los te laten. Zij is ook de enige die les mag geven in haar methode. Niemand anders. Duizenden hebben al cursus van haar gehad, maar niemand mag de kennis delen. Alleen zij. Errug spiritueel, toch? Misschien ook iets om los te laten, maar wij geven u nog een videootje van deze discutabele tante mee:


Waar witte rook is, is vuur

Meer met de benen op aarde staat auteur Willem Witteveen. In zijn uitvoerig artikel 'De Gulden Frequentie van Gizeh' (ook onderdeel van een reeks) ontleedt hij het welbekende piramideplateau in Egypte. Het geheel valt moeilijk samen te vatten, dus daar beginnen we dan ook niet aan. 
Waar we ook niet aan beginnen is een bespreking van een boekbespreking. Toch willen we even meegeven dat de recensie van het boek Vaticaan BV, geschreven door Gianluigi Nuzzi, een aanrader is. Het hele boek is eigenlijk een aanrader, maar je moet ergens beginnen. Het geeft alleszins duidelijk aan dat de Kerkfabriek niet vies is van wat fraude en politiek getouwtrek buiten de ethische grenzen.

Gezond met Germaanse Geneeskunde

Het thema blijft gezondheid. Ook bijzonder interessant is het interview met Germaanse Geneeskunde-voorlichter Casper Rutten. Hoewel de term 'Germaanse Geneeskunde' doet vermoeden dat het om een oude methode gaat, is het iets betrekkelijk nieuws. Het werd pas in 1981 door de Duitse dokter Ryke Geerd Hamer geïntroduceerd. Door onderzoek te doen naar zijn patiënten, en door meer dan 60.000 mensen te interviewen, kwam hij er achter dat iedereen ooit een grote psychische shock had gekregen vóórdat ze ziek waren. Angst was daarin een belangrijke factor. Volgens Hamer zat er een verband tussen de psychische staat van zijn patiënt en de kanker. Hij meende dat kanker en andere ziektes geen eenzijdige vernietiging is, maar eerder een speciaal biologisch programma om te helpen overleven. Deze moderne visie kostte hem zijn beroepstitel, maar het leidde tot een tak van de geneeskunde die geleidelijk aan toch kon wortelen. Hoewel veel van zijn collega's de theorieën verwerpen, praktiseren anderen in het geheim de Germaanse Geneeskunde. Volgens Hamer ook nog eens met goed resultaat. 
In het artikel wordt uitvoerig ingegaan op het gedachtegoed van dr. Ryke Geerd Hamer. Wij houden het momenteel even bij zijn vijf biologische natuurwetten die ook in het magazine te vinden zijn:

De eerste biologische wet, de IJzeren Wet van Kanker, stelt dat elke ziekte veroorzaakt wordt door een shock (biologisch conflict) die de betreffende persoon geïsoleerd en onverwachts aanvalt. De ziekte uit zich op psychisch, hersen- en orgaanniveau doordat er een noodprogramma optreedt. Het denken wordt dwangmatig, een orgaan verandert en alles stuurt aan op een oplossing voor het biologisch conflict. De inhoud van het conflict correspondeert met een uniek deel van de hersenen waar er als het ware een relais doorbrandt. Dat is te verifiëren met een CT-scan.

De tweede biologische natuurwet is de wet van de twee fasen. Na een shock schakelt het lichaam automatisch over naar continu-stress ofwel de koude fase. Lost het conflict op dan treedt de tweede fase in, de genezingsfase ofwel warme fase. Interessant is dat de meeste 'ziekteverschijnselen' pas optreden in de tweede fase.

De derde natuurwet maakt duidelijk waarom er twee verschillende vormen van celtoename zijn: initiële celtoename, weefselvermeerdering als in een tumor, die wordt aangestuurd door de oude hersenen; celtoename in de genezingsfase is de reparatie van de eerste vorm en is geen tumor maar cel-wederbouw in de grote hersenen.

De vierde biologische natuurwet stelt dat de werking van schimmels, tbc, bacteriën (en virussen, als ze bestaan) uitsluitend in de genezingsfase werken en de genezing ondersteunen.

De vijfde en laatste wet is het belangrijkste. Elke ziekte is onderdeel van een door de evolutionaire ontwikkeling verklaarbaar Zinvol Biologische Speciaalprogramma van de natuur. Elke ziekte heeft een biologische zin.

Reken u Reich

Er staat veel meer in de nieuwste Frontier Magazine, maar wij houden het momenteel bij nog één te bespreken artikel. Erg interessant is namelijk het werk van Paul G.J. Ganzevles, die een bespreking houdt over het werk van Wilhelm Reich. De focus ligt op de Orgon-energie die Reich ontdekte. Als leerling van Sigmund Freud ontdekte Reich dat de biologische kern van de mens in wezen positief gericht is. U kunt zich afvragen wat men bedoelt met de biologische kern van de mens, en daarvoor verwijzen we graag naar het onderzoek dat Wilhelm Reich op eencelligen deed. Zoals u weet hebben deze 'diertjes' geen zenuwstelsel. Toch kennen ze een vorm van leren en ontwikkelen.
Onder normale omstandigheden zullen eencelligen zich bijvoorbeeld vlotjes bewegen in een vloeistof. Als men echter een bepaalde prikkeling aanbrengt, dan zal de cel zich samentrekken. Hoe vaker men de prikkeling aanbrengt, hoe langer het zal duren vooraleer de cel besluit om weer naar zijn normale staat van zijn om te schakelen. Alsof de eencellige leerde om te gaan met diens bedreigende omgeving. Daardoor wist Reich dat het reactievermogen ten aanzien van prikkels niet beperkt blijft tot wezens met spieren en een zenuwstelsel. Volgens hem moest het een eigenschap zijn van ieder plasma. Wilhelm Reich bleef verder onderzoek doen en concentreerde zich rond de vraag wat de specifieke levenseigenschappen van plasma waren. De resultaten daarvan, of toch enkele, staan vermeld in het fascinerende artikel. Samengevat: de nieuwe Frontier Magazine? Kopen!
NewDayNL: Herman Hegge zal wel meelezen. In medialand is zo'n uitgebreide en heerlijke recensie van een medium over een ander tamelijk bijzonder. Aan de andere kant, het is 2012. De tijd is ernaar om als special interest-media elkaar op te zoeken.

Ff (deels) wat anders - Frontier Magazine = papier. Vinden jullie ook niet dat een artikel op papier 'echter' is dan hetzelfde verhaal maar dan online?

Of ligt het aan mijn leeftijd? (46 - bijna ZUCHT)

Wat dat laatste (zonder haakjes) betreft: het lijkt er niet op. Afg jaren ben ik o.a. in de weer geweest als bladregelaar/redacteur. Ook jonge ondernemers bijv beschouwden een papieren interview als serieuzer. Ik vroeg daar ook naar. Het enige wat ze online écht serieus vonden was een videointerview (en dan op YT/embedded).

RR
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op 01-07-2012 16:20:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo:
NewDayNL:
Herman Hegge zal wel meelezen. In medialand is zo'n uitgebreide en heerlijke recensie van een medium over een ander tamelijk bijzonder. Aan de andere kant, het is 2012. De tijd is ernaar om als special interest-media elkaar op te zoeken.

Ff (deels) wat anders - Frontier Magazine = papier. Vinden jullie ook niet dat een artikel op papier 'echter' is dan hetzelfde verhaal maar dan online?

Of ligt het aan mijn leeftijd? (46 - bijna ZUCHT)

Wat dat laatste (zonder haakjes) betreft: het lijkt er niet op. Afg jaren ben ik o.a. in de weer geweest als bladregelaar/redacteur. Ook jonge ondernemers bijv beschouwden een papieren interview als serieuzer. Ik vroeg daar ook naar. Het enige wat ze online écht serieus vonden was een videointerview (en dan op YT/embedded).

RR

Ja, papier is echter.
Daarbij zijn - bizar genoeg - ook het lettertype en de papiersoort nog van groot belang, daarmee kun je een verhaal maken en breken.
En qua video scoort TED hoog bij mij, mede door de NL-ondertitels.
You don't know what you've got until it's gone...
Op 01-07-2012 16:46:04 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
NewDayNL:

Of ligt het aan mijn leeftijd? (46 - bijna ZUCHT)

Ik heb op mijn bijna 36e hetzelfde. Ik heb de nieuwe Frontier zowel digitaal als op papier, en ik merk dat ik toch neigde naar de papieren versie. Hoewel de digitale ook gebruikt werd op momenten dat de papieren niet in de buurt was. Het een vult het andere aan, maar papier draagt nog mijn voorkeur. Qua leesgemak is de digitale een stuk makkelijker en je kan er veel meer mee, dus ik snap zelf ook niet waarom papier mijn voorkeur draagt. Misschien simpelweg gewenning?

Ander voorbeeld: ik kocht een tijdje de digitale versie van het Vlaamse weekblad Humo. Dat in plaats van de papieren versie die ik anders wekelijks kocht. Ik merkte dat ik minder ging lezen erin. Het gevoel 'dat lees ik later wel' bleek daarin eerder op te komen dan bij de papieren versie. En later werd nooit, want in de digitale wereld is er altijd wel iets nieuws te lezen. Misschien herken je dat?
United as one. Divided by zero.
Op 02-07-2012 1:11:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL:
3.14po:
NewDayNL:

Of ligt het aan mijn leeftijd? (46 - bijna ZUCHT)

/knip

Ander voorbeeld: ik kocht een tijdje de digitale versie van het Vlaamse weekblad Humo. Dat in plaats van de papieren versie die ik anders wekelijks kocht. Ik merkte dat ik minder ging lezen erin. Het gevoel 'dat lees ik later wel' bleek daarin eerder op te komen dan bij de papieren versie. En later werd nooit, want in de digitale wereld is er altijd wel iets nieuws te lezen. Misschien herken je dat?

Ja, nu ik erover denk eigenlijk wel.

Digitaal nieuws is koppensnellen, is interessante tekstonderdelen met je cursor selecteren terwijl je - veelal diagonaal - het geselecteerde leest. Digitaal nieuws is ook doorklikken, kijken waar de bron zit, etc etc.

Papieren nieuws is: rustig ff ergens zitten (vaak met de deur op slot ), voor de tent met een biertje erbij in het zonnetje, in bed lezen maar niet te hard de pagina's omslaan anders wordt ze wakker en ze moet al zo vroeg op, etc etc.

Maar heer 3.14po, ge zijt tien jaar jonger dan ik. Wel significant (broekie ), maar niet significant genoeg voor de vraag. Want ook jij, zelfs jij, moet je nog de pre-internettijden herinneren.

Ik ken één GW'er die gezien zijn leeftijd eigenlijk niet beter (of slechter) weet dan dan internet er is:
http://www.grenswetenschap.nl/4/profiel/?i=636

VOSJE, ben je in de zaal? En zo ja: wat vind je van papieren magazines ten opzichte van dezelfde maar dan digitale versies?

Groet,

RR
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op 02-07-2012 10:22:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
NewDayNL:

Maar heer 3.14po, ge zijt tien jaar jonger dan ik. Wel significant (broekie ), maar niet significant genoeg voor de vraag. Want ook jij, zelfs jij, moet je nog de pre-internettijden herinneren.

Dit broekie herinnert zich nog de pre-internet tijden, ja. Vooral de pre-internet wachttijden.
Ik ben benieuwd wat dat zal geven met mijn dochtertje. Nog geen twee jaar oud en dat bedient een iPad bijna alsof ze't uitgevonden heeft. Ik had pas iets dat op een computer leek toen ik 14 a 15 was. En dat was stukken primitiever dat hetgeen je tegenwoordig in iedere telefoon vindt. Ben erg benieuwd naar de maatschappijverschillen door dit soort techniek en kennisbeschikbaarheid.
United as one. Divided by zero.
Op 02-07-2012 12:41:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2015Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden