Hij ligt vanaf vandaag weer in de schappen: de nieuwe Frontier Magazine. En 't is er weer eentje met inhoud, dus wij blij. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: opvallend is het doorwrochte stuk over de gang van zaken in Europa, geschreven door wakkermaker Marcel Messing. Daarin maakt de man met samengestelde naam duidelijk hoe dubieus dat dictatoriaal politiek project eigenlijk is. Nu we het toch over dubieuze zaken hebben: we troffen er ook een eerbetoon aan popkoning Michael Jackson aan. Naast het bespelen van de loftrompet komt de theorie langs die zegt dat Jackson niet zomaar een overdosis nam. Hij zou als slachtoffer van een grotere samenzwering eigenlijk gewoon vermoord zijn. En dan is er nog de theorie dat Jackson nog zou leven. Waar of niet, qua eerbetoon werd er mooi werk geleverd.

De nieuwe Frontier Magazine is bij momenten zelfs hallucinant goed. Kwamen we achter na het lezen van het 5-pagina tellend artikel over wetenschappelijk onderzoek naar psychedelische middelen als mescaline, psilocybine en LSD. Dergelijke experimenten waren in Amerika lang verboden, maar sinds 2006 weet professor Roland Griffiths van de universiteit van Baltimore die beperkingen te omzeilen. Hoe hij dat deed, en wat hij allemaal ontdekte door te experimenteren op honderden mensen, valt in het tijdschrift te lezen. Wij houden het momenteel bij: goed spul!

We troffen ook een oude getrouwe in Frontier Magazine aan: Drunvalo Melchizedek. Door mensen die zijn dagenlange workshop doorliepen hebben wij ons laten vertellen dat Drunvalo er speciale gedachten op nahoudt. Zo onderwijst de man dat mindpower sterk genoeg is om een geamputeerde arm terug te laten groeien. Zoals de staart van een salamander, maar dan anders. Spieren, botten, weefsel, met de kracht van de geest zou het volgens de New Age-goeroe allemaal te genereren zijn. Ook mogelijk, aldus Drunvalo, is sneeuw doen smelten met de geest. En regen uit de lucht doen vallen. Er zijn ons geen gevallen bekend waarbij Melchizedek zijn claims onderbouwde door een demonstratie.
Akkoord, hij weet veel van Sacrale Geometrie en de patronen in de natuur. En hij weet veel van oude culturen, bijvoorbeeld die van de Inca's, want dat lezen we in het Frontier-artikel. Toch hebben we iedere keer als zijn naam langskomt een vervelend smaakje in de mond. Om maar te zwijgen van het zachtjes in onze oren weerklinken van de spreekwoordelijke alarmbellen...

Moeilijk kiezen, maar hét topstuk uit de nieuwe Frontier is een epistel van de hand van Maarten Oversier. Deze man is regressie- en reïncarnatietherapeut, en bespreekt de gevolgen van een Wereldoorlog, gezien vanuit zijn specialisme. Oorzaak versus gevolg, en dat meerdere generaties na elkaar. Hij beperkt zich niet alleen tot de Wereldoorlogen, maar doorloopt onze relatief korte geschiedenis om uit te leggen hoe sterk de continue beïnvloeding is. We zijn in grote mate ons verleden. We zijn in grote mate een strijdend en zoekend beestje. Dat analyseert Maarten, en hij biedt zelfs enkele ankers om op persoonlijk niveau uit bepaalde delen van de karmische cyclus te stappen. Met genoegen gelezen!

Er staat natuurlijk nog veel meer leerzaams in de nieuwe Frontier-editie. Auteur Wim Grommen bespreekt de huidige crisis en vraagt zich hardop af of het een wetmatigheid betreft? Wij wisten het antwoord reeds: een economie gebaseerd op een ruilmiddel (geld) dat tevens product is (want groeiend, want rente) kan alleen blijven functioneren als het nu en dan eens stevig op zijn gat valt. Een beurskrach is een elementair onderdeel van een economisch systeem als het onze. Wim Grommen gaat echter een stevige stap verder. Hij meent dat, kijkend naar de kenmerken van de fasen waarin maatschappelijke transformatieprocessen zich voltrekken, het heel goed zou kunnen dat we nu aan het eind van de zogenaamde derde industriële revolutie zitten.

Ook nog gelezen: hoe we Keltisch zeezout kunnen gebruiken om de gezondheid te verbeteren; een bewustzijnsverruimend artikel van onderzoeksjournalist Frans Vermeulen over de natuurlijke conditionering van de mens, en hoe dat te doorbreken; dan nog een gedetailleerd stuk over de 'Gulden Frequentie' van Gizeh, waarin Willem Witteveen alweer een sterk grenswetenschappelijk denken laat zien. Komt ook langs: Wouter Bijdendijk (ook gekend als GW's favoriete magiër Ramana) die uitlegt waarop Palm Stroop lekker en gezond is. En dan is er nog het artikel waar de cover aan te danken is. We zien een indianenvrouw, en dat refereert naar de komst van de 'Inheemse Grootmoeders'. In september zullen deze oude wijze vrouwen een bezoekje brengen aan Nederland, en Frontier laat u alvast weten wat ervan te verwachten valt. Wij hebben inmiddels laten weten wat u van de nieuwste Frontier kunt verwachten, dus zo is het cirkeltje weer rond...
Veteo: Dikke plus voor de titel.
You don't know what you've got until it's gone...
Op 27-07-2012 20:31:45 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Plakband: Typisch hoe persoonlijk dat toch werkt. - edit:
Het lijkt na 4 of 5 jaar wel of de inhoud voor mij steeds minder interessant wordt. Of er ook minder inhoudelijk interessants is, is een tweede. Wellicht ben ik voor een deel gewoon klaar met terugkerende thema's die me niet zo aanspreken.

(bericht gewijzigd op 30/7/2012 6:49)
ech?
Op 29-07-2012 18:41:24 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deva: Na 4 -5 jaar pas..?! Dan doen ze toch iets niet goed als ze de succesrate van mainstreammedia willen volgen..(en dat willen ze niet, maar stel)
Neem bijv. de telegraaf als ik die ongevraagd op straat onder mijn neus gedouwd krijg denk ik al, gadverdamme niet weer he? Zelfs mijn kat veelt 'm niet in zijn kattenbak, omdat ie het verschil gewoon niet meer ziet tussen de ondergekakte versie en de telegraaf van vandaag. Niet dat de andere dagbladen veel beters te melden hebben, laat staan iets nieuws, behalve de adverteerders dan..je vraagt je af waar ze die steeds vandaan halen. Om over het journaal maar niet te spreken, die hun dagelijkse bak ellende vanaf de reuters/ANP eenheidsgehaktmolen in beeld en geluid over je heen storten, wikkel er een krantje om, panorama erbij ..prive rubriekje met roddelgreppeldel vd Meijden en smullen maar.. later op de avond nog ff herkauwen met programma's als Pauw & Witteman, DWDD en nagorgelen met RTL Boulevard..waarbij ondanks de wisselende contacten eh koppen, je iedere keer (als je het zou kijken) denkt..he? dit is toch een herhaling, of ging het toen ook over Patricia Paay, oh nee, ze presenteerde het toen, de verwarring is begrijpelijk, het ging toen ook al helemaal nergens over namelijk...Is er dan nog iets dat wel blijft boeien onder de genadeloos herkauwende tand des tijds..Wie het weet mag het zeggen..Persoonlijk vond ik rond mijn 18e de playboy wel interessant..maar inmiddels na dik 22 jaar ben ik voor een deel gewoon klaar met terugkerende thema's als alweer een naaktreportage van Tatjana of, nee he..niet weer Patricia Paay!?..of uberhaubt alweer een naaktposerende BNer (stomvervelend Conclusie: De wereld draait zijn cyclus, zichzelf steeds herhalend schrijdt zij voort, maar zo gek veel lijkt er niet te veranderen, alleen jij, maar de rest van de wereld heeft dit niet door..inderdaad..typisch hoe persoonlijk dat toch werkt..
You can't solve a problem with the same way of thinking that created the problem in the 1st place.
Op 03-08-2012 5:50:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2015Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden