Met al die regen of zon moet je wat. We duiken de bioscoop maar in. Helaas kan je niet bij elke film of in iedere bioscoop kiezen uit 2D of 3D projectie. Het levert vaak letterlijk hoofdpijn op en gezichtsproblemen. Vooral voor jonge kinderen en voor mensen die met neurologische problemen kampen, kan dat problemen opleveren. Dit uit eigen persoonlijke ervaring. De 3D die nu aan ons word gepresenteerd, staat in de "kinderschoenen". Maar toch worden er al allerlei 3D projectie producten verkocht.

De ontwikkeling van de techniek gaat vaak sneller dan de mens kan bijbenen, zowel mentaal als fysiek. Ik kan me heel goed voorstellen dat sommige ouderen onder ons er meer ongemak door ondervinden, dan het gemak dat nieuw verworven technologie ons zou moeten bieden. Er is geen tijd meer voor rustige aanpassing, je krijgt daarvoor niet eens de ruimte. Zodra je de winkel uit stapt met jouw nieuw verworven elektronica, is het alweer oud nieuws. Eén van mijn zoons zei eens: "Mam, de technologie gaat vooruit, maar de mens blijft eigenlijk staan."

Zijn wij als mens ethisch wel toe aan de verantwoordelijkheid die de nieuw verworven technologische ons brengt? Voor mijn gevoel is het of je een kind met lucifers laat spelen. De nieuwe technologie brengt ons namelijk ook steeds dichter bij de gevaren van Big Brother en andere duistere ongein.

De geschiedenis zit immers vol van onderdrukking en de toekomst staat in het teken van bemoeizucht. Maar goed, Big Brother daargelaten, menig technologie levert naast het beloofde gemak, een hoog frustratiegehalte op. Na het installeren van sommige koffie-apparaten, bent u zeker toe aan een aantal ouderwets sterke kopjes koffie. Verloren wijsheid?
Met de oprukkende techniek, lijkt het of ook oude wijsheden langzaam verloren gaan. Terwijl ik u niet meer mag vertellen waar goudsbloemen goed voor zijn, wordt de natuur synthetisch gekopieerd en rollen medicijnen uit de farmaceutische geldmachines. Met een muisklik of twee toetsaanslagen heeft de dokter in 17 seconden een recept uitgeschrevenprint. Al die miljoenen jaren waar we overgeleverd waren aan de wijsheid van de natuur, blijken achteraf bijna onze ondergang te zijn geweest. Dat mens en dier al die tijd heeft weten te overleven op de medicijnen uit de natuur, is een groot raadsel. De zoektochten naar medicijnen in het regenwoud hoeven niet meer, want alles wat werkt uit de natuur ligt immers tussen onze oren. Alles moet wetenschappelijk worden bewezen en gepatenteerd. Alles wordt geregisseerd door super ego's.

Dom geluk
Dat de oude Mensch de natuur gebruikte als apotheek en wist te overleven op "Gods" gegeven medicijnen, was slechts dom geluk. De neanderthaler viel zonder de bescherming van de farmaceutische industrie ten prooi aan de natuur en was overgeleverd aan de brainwash van moeder natuur. Hun kennis over planten en hun medicinale werking en voedingswaarde was slechts een illusie die zeer gevaarlijk moet zijn geweest. Dat is vast de reden dat ze zijn uitgestorven. Want in die tijd kon toch de complexiteit van het gevarieerde gebruik van planten door de neanderthalers van El Sidrón, niet veel goeds brengen. Zelfmedicatie is namelijk erg gevaarlijk. Het leverde ook geen extra inkomsten op. (Waar betaalde men in die tijd mee? Noten en grassen?)  

Ze waren in ieder geval wel 'bacteriebewust', goddank kookten ze sommige planten en dat zonder een inductie-oven. Helaas moesten ze het wel doen zonder Monsanto's genetisch gemanipuleerde groenten en vlees. De keus bestond slechts uit wat moeder natuur hen voorschotelde. Bah! Wat een rotnatuur! Het is een godswonder dat we nog op deze aardbol rondlopen.

De industrie die farma heet weet het veel beter dan moeder natuur. Moeder natuur heeft zich immers nooit kunnen bewijzen. Moeder natuur deed immers miljoenen jaren over haar nepmedicijnen en de farma bestaat... hoeveel jaar? Het is zo fijn dat de sceptici aan onze portemonnee denken en dat ons zuurverdiende geld verslonden wordt door de gratis natuur te verruilen voor de miljardenindustrie van de farmaceutische wereld. Dus blijf uit de buurt van bittere planten zoals duizendblad. Aten de neanderthalers ook. Vonden ze ook waarschijnlijk erg vies. Waarom ze die dingen nu aten? Erg gevaarlijk allemaal. Dat bewezen de 47.300 tot 50.600 jaar oude restanten van zeker 13 Neanderthalers. Ze hebben het niet overleefd. 

Nog een beter idee, misschien moeten ze de synthetische medicijnen ook maar vervangen door placebo’s, want ze schijnen nog beter te werken dan de echte synthetische stuff. Wat 3D betreft wacht ik wel op het holodeck. Startrek-fanaten weten wat ik bedoel. Natuur recreatie in een schijnwereld. Zou dat ook beter zijn dan de werkelijkheid of is alles al schijn? Qapla!! Of ben ik nu gek?

Disclaimer. Ik raad iedereen sterk aan om zonder de benodigde kennis niet te gaan knutselen aan enig technologische apparatuur. Sommige apparaten kunnen ernstige bijwerkingen veroorzaken en schade aan uw geestelijke en lichamelijke gezondheid toebrengen en zelfs dodelijk zijn. Hierbij wijs ik u ook op de gevaren van het lezen van dit artikel zonder enige kennis van sarcasme. Het kan leiden tot wederzijds onbegrip. Het lezen is geheel op eigen risico.


Op Zoek: Moet zo een disclaimer niet aan het begin van het artikel staan? Het is een beetje mosterd na de maaltijd. (terwijl je een toetje verwacht)
Nu heb ik het artikel gelezen en en zit ik vol onbegrip
Straks ga ik nog ergens aan sleutelen.....
Als je er niet doorheen zakt, dan kan je er rijden....
Op 31-07-2012 11:43:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dicit: Weten we dus wie Pino is.
Nooit te oud om nog meer te leren.
Op 31-07-2012 12:21:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Gelukkig zijn er nog wel kruidenboeken en websites, en kan je mits wat wandelen die rotzooi ook nog vinden.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 31-07-2012 13:25:41 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Dicit:
Weten we dus wie Pino is.

Dat Hive Queen linkt naar artikelen van Pino, wil niet zeggen dat ze dezelfde persoon zijn. (Zijn ze niet.)
Of begrijp ik je nou verkeerd?
Is it electrickery?
Op 31-07-2012 14:50:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dicit:
Emie :
Dicit:
Weten we dus wie Pino is.

Dat Hive Queen linkt naar artikelen van Pino, wil niet zeggen dat ze dezelfde persoon zijn. (Zijn ze niet.)
Of begrijp ik je nou verkeerd?

Dat dacht ik.
Nooit te oud om nog meer te leren.
Op 31-07-2012 14:52:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo: Mooi gesproken weer Hive Queen. Helemaal mee eens.

En inderdaad, techniek moet je niet aan techneuten overlaten maar aan de gebruikers. Serieus.
Net zoals politiek, iedereen weet wel hoe het niet moet, behalve politici, die doen meestal juist het verkeerde.
En farmaceuten zijn het allerergst, die leveren pillen waar gevraagd wordt om een geneeswijze.

Vermoedelijk zijn expertise en gezond verstand incompatible.
You don't know what you've got until it's gone...
Op 31-07-2012 16:29:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
Veteo:

Vermoedelijk zijn expertise en gezond verstand incompatible.


maw, soms is de beste benadering....een beetje afstand nemen....
ALLES IS WAAR
Op 31-07-2012 22:10:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ourobouros: mooi stuk !
niets is iets, niet?
Op 04-08-2012 0:33:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2015Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden