Het lijkt in eerste instantie een intieme privé-zaak waar de buitenwereld niet veel mee te maken heeft. Net als de vorm van je schaamhaar of het soort seksspeeltjes dat je in het nachtkastje hebt liggen. Maar het is meer dan dat.

Iemand die het gevoel heeft zijn (of haar!) seksuele voorkeur te moeten verstoppen voor de omgeving loopt met een geheim rond, dat normaal functioneren en geluk kan belemmeren. Niet voor niets dat zoveel homojongeren die nog in de kast zitten zelfmoord overwegen

GW neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en zal dit onderwerp zo nu en dan bespreken. Omdat het ons misschien allemaal wel een beetje aangaat. En het minder geaccepteerd is dan we dachten.

Voetballers

Ongetwijfeld zijn er lezers die zich afvragen of dit onderwerp wel iets is voor GW. Enigszins verstopt op de nieuwe site vindt u onze definitie van wat er onder grenswetenschap verstaan wordt. Om een lang verhaal even kort te maken, u leest daar dit:

Grenswetenschap is zo’n term die precies aangeeft waar het om gaat. Grenswetenschap is daarmee feitelijk het stukje niemandsland tussen de geaccepteerde en vertrouwde norm enerzijds en anderzijds datgene dat soms ver daarbuiten valt. Grenswetenschap is in staat een brug te slaan tussen diverse schijnbaar onverzoenlijke wereldbeelden.

En aan die laatste zin moesten we denken toen we naar FC Gay keken. Een aflevering van BNN over homoseksualiteit in de voetbalwereld. Of het goeddeels ontbreken daarvan, om precies te zijn. En dat terwijl pakweg 5 tot 10% van de mensen homo/bi-seksuele gevoelens/ervaringen/wensen heeft. (Überhaupt iets om moeilijk te meten.)

Hier een fragment uit dit programma:


Het programma dat gepresenteerd werd door de scherpe Sophie Hilbrand en de onverschrokken Tim Hofman, werd uitgezonden op de avond van de Gay Pride in Amsterdam. Een mooi moment voor een programma dat maatschappelijke invloed zou kunnen gaan hebben, vanwege het taboe doorbrekende karakter zoals eerder op tv vertoond is. Hulde voor de makers, het grenswetenschappelijke vindt een plek in de mainstream.

Toch is dit geen nieuw onderwerp. Emancipatie binnen de van oudsher blanke mannenwereld van het voetbal is al een tijdje aan de gang, dit vinden we terug in het vrouwenvoetbal en diverse komaf van de spelers. Vandaar dat er al wel wat voorbeelden te vinden zijn van gay-tolerantie, ook al zijn het er nog maar weinig. Zo bestaat er in de U.K. sinds 1989 een Gay Football Supporters Network. Ook in Nederland komen oud-voetballers soms voor hun geaardheid uit, maar statistisch gezien minder vaak dan verwacht zou mogen worden. Het bekendste voorbeeld in eigen land is ongetwijfeld de (inmiddels overleden) scheidsrechter John Blankenstein, voorvechter op dit gebied.

John%20Blankenstein

Nu wordt het er ook niet makkelijker op wanneer Frank de Boer zegt dat homo's zijn ondervertegenwoordigd in het voetbal, omdat ze "wat minder a-sportief zijn, euh, meestal *mompel* motoriek". Of voetbalcommentatoren als Rene van der Gijp homo's bij de Pride "mafketels" noemt en er lacherig over praat. Het zal ongetwijfeld grappig en niet negatief bedoeld zijn en zij-die-de-binnenkant-van-de-kastdeur-bestuderen zullen ongetwijfeld wat minder lange tenen moeten hebben, maar het doet toch zeer. Het draagt in ieder geval niet bij aan een sfeer van tolerantie en openheid waarin je makkelijk over je gevoelens voor leden van het eigen geslacht kunt praten.


En dan hebben we het alleen nog over homo's. Biseksuelen komen nog minder vaak voor hun voorkeur uit op hun sportvereniging, 78% van de bi-mannen houdt daarover zijn mond, tegenover 15% van de ho-mannen. Deze en andere zinnige feiten over homoseksualiteit en sport zijn hier na te lezen.

De KNVB kan eigenlijk in deze tijd niet achterblijven en is bezig met een programma waarbij het makkelijker moet worden om open te zijn over homo- en biseksualiteit binnen het voetbal. Vermoedelijk worden daarbij ook de denigrerende spreekkoren aangepakt, zoals ook eerder gebeurde bij racistische uitlatingen vanaf de tribune. Dit programma wordt op 11 oktober 2012 gelanceerd, niet geheel toevallig op de Coming Out Day. Bondsvoorzitter Michael van Praag windt er in ieder geval geen doekjes om:

Trainers en voetballers van clubs binnen het betaalde voetbal die zich kwetsend over homo's uitlaten moeten zich schamen en wat mij betreft worden ze door hun clubleiding op het matje geroepen

Niet alleen in het voetbal vinden we sporters met diverse voorkeuren. Amsterdam wil (net als in 1998) proberen de GayGames van 2018 in huis te halen. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden gaat het hier niet alleen om homoseksuele sporters, iedereen die mee wil doen is welkom, er zijn geen beperkingen. Niet te verwarren trouwens met de EuroGames van 2011 in Rotterdam. Goede signalen uit de sportwereld dus, feitelijk zijn we in deze tijd getuige van een volgende emancipatiegolf. Zelfs sommige media besteden er aandacht aan.

Voetballers

In het kader van maatschappelijke verantwoordelijkheid en nazorg nog even dit:
Mocht een van onze (jonge) lezers worstelen met zijn of haar geheim gehouden geaardheid; praat erover met iemand die je vertrouwt. In veel gevallen lucht dat op, er lang mee wachten maakt het er vaak niet beter op. Ouders doen er verstandig aan om een klimaat te scheppen waarbij hun kinderen over dit onderwerp kunnen praten en kinderen op voorhand weten dat ouders ze zullen accepteren en van ze blijven houden. Op internet zijn genoeg sites te vinden met advies rond dit onderwerp, zowel voor ouders als kind. Je bent namelijk niet de enige, maar wel uniek. Wees jezelf en geniet ervan.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.
NewDayNL: Wederom een lekker verhaal.

Met 'n/deze g/Glimlach pak ik maar eens de handschoen op

De holebi-emancipatie zit in een dip (?)
Hand in hand lopen door een winkelstraat door twee mensen van eigen kunne, leverde midjaren 90 minder opmerkingen op dan vandaag de dag.

Of is het zo dat mensen, geheel in lijn met de verhufteringevolutie ingezet door en op internet, ook IRL sneller, openlijker en meer durven zeggen?

Het zoeken naar identiteit van vooral jongens uit de Maghreb - thuis strakke regels van pa en Koran, op straat het verdorven Nederland - wordt ook nogal eens als reden opgevoerd. Maar is dat wel zo?

Grenzen van kasten (en vv)
Dat GW aandacht besteedt aan holebi's lijkt me daarom goed. Er zijn sociaal-maatschappelijke grenzen tussen in en uit de kast, tussen op- of neergaande holebi-emancipatie en tussen de MSM-berichtgeving over 'botenpotenparade' versus 'diversiteitsviering'. Grenzen die kennelijk onderhevig zijn aan de heersende tijdgeest.

Zou het wat zijn om - uiteraard anoniem voor een lage instapdrempel - de seksuele diversiteit onder de GW-bevolking te verkennen met een polletje?

En/of een blogreeks aan te maken - Kastvrij of Kastijden? bijv - waarin gastauteurs en reageerders hun ervaringsverhalen kunnen zetten?

Lachen?
Zelf hoop ik daarbij dat (vooral zelf)spot rond het holebi-thema niet wordt geschuwd.Of neem een plaatje als ditversus deez'Zou je, en bij welke, een bekende internetmeme plaatsen als je in een quasi-lollige bui bent?RR
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op 14-08-2012 11:24:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach:
NewDayNL:

Zou het wat zijn om - uiteraard anoniem voor een lage instapdrempel - de seksuele diversiteit onder de GW-bevolking te verkennen met een polletje?

En/of een blogreeks aan te maken - Kastvrij of Kastijden? bijv - waarin gastauteurs en reageerders hun ervaringsverhalen kunnen zetten?
RR

Bedankt voor je compliment en je meedenken.

Bij deze een oproep aan onze lezers die ooit uit de kast zijn gekomen (of gaan komen) om hun ervaring via een PM te delen. Deze kan ik dan anoniem in een vervolgblog verwerken. Vertrouwelijkheid gegarandeerd.
(klik op het plaatje van Guy Smiley, daar verschijnt een envelopje. Zo verstuur je me een bericht dat enkel door mij te lezen is).
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 14-08-2012 12:33:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Hoewel de inhoud niet voor mij van toepassing is vind ik het wel een goed geschreven stuk.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 14-08-2012 13:13:33 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: tja, sporten. Een man mag toch ook niet bij het vrouwen team douche waarom een homo dan wel bij andere mannen?

Als ik een vrouwe kleedkamer inloop en lekker ga douche, kom ik er niet heel vandaan denk ik
Op 14-08-2012 13:19:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
wdawn:
tja, sporten. Een man mag toch ook niet bij het vrouwen team douche waarom een homo dan wel bij andere mannen?

Omdat homo-mannen, anders dan het vooroordeel wil, echt niet elke naakte man die ze zien meteen (willen) bespringen. Grapjes als 'niet bukken' slaan dan ook nergens op en tonen alleen maar aan hoe groot de homofobie is.
Als een hetero man gaat zwemmen tussen de mannen/vrouwen/kinderen is er niks aan de hand, maar owee als er een homo onder de douche staat...
Zo kleinzielig zijn we dus nog met z'n allen.
Is it electrickery?
Op 14-08-2012 13:26:21 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn:
Emie :
wdawn:
tja, sporten. Een man mag toch ook niet bij het vrouwen team douche waarom een homo dan wel bij andere mannen?

Omdat homo-mannen, anders dan het vooroordeel wil, echt niet elke naakte man die ze zien meteen (willen) bespringen. Grapjes als 'niet bukken' slaan dan ook nergens op en tonen alleen maar aan hoe groot de homofobie is.
Als een hetero man gaat zwemmen tussen de mannen/vrouwen/kinderen is er niks aan de hand, maar owee als er een homo onder de douche staat...
Zo kleinzielig zijn we dus nog met z'n allen.


ik wil ook niet alle vrouwen bespringen, mag ik nu wel naar de vrouwen kleedkamer?
ik ben voor gelijke behandeling en dat willen homo's ook, ik zie een homo nu als een vrouw die op mannen valt.

Vrouwen vinden het ook ongemakkelijk als een man naar ze kijkt wanneer ze aan het douche zijn, hetzelfde geld voor een man die naar een man kijkt.

niks homofobe aan, maar gewoon logisch.
Op 14-08-2012 13:32:18 | Kudos: -2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach:
Emie :
wdawn:
tja, sporten. Een man mag toch ook niet bij het vrouwen team douche waarom een homo dan wel bij andere mannen?

Omdat homo-mannen, anders dan het vooroordeel wil, echt niet elke naakte man die ze zien meteen (willen) bespringen. Grapjes als 'niet bukken' slaan dan ook nergens op en tonen alleen maar aan hoe groot de homofobie is.
Als een hetero man gaat zwemmen tussen de mannen/vrouwen/kinderen is er niks aan de hand, maar owee als er een homo onder de douche staat...
Zo kleinzielig zijn we dus nog met z'n allen.

De spijker op zijn kop!
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 14-08-2012 13:33:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach:
wdawn:
Emie :
wdawn:
tja, sporten. Een man mag toch ook niet bij het vrouwen team douche waarom een homo dan wel bij andere mannen?

Omdat homo-mannen, anders dan het vooroordeel wil, echt niet elke naakte man die ze zien meteen (willen) bespringen. Grapjes als 'niet bukken' slaan dan ook nergens op en tonen alleen maar aan hoe groot de homofobie is.
Als een hetero man gaat zwemmen tussen de mannen/vrouwen/kinderen is er niks aan de hand, maar owee als er een homo onder de douche staat...
Zo kleinzielig zijn we dus nog met z'n allen.


ik wil ook niet alle vrouwen bespringen, mag ik nu wel naar de vrouwen kleedkamer?
ik ben voor gelijke behandeling en dat willen homo's ook, ik zie een homo nu als een vrouw die op mannen valt.

Vrouwen vinden het ook ongemakkelijk als een man naar ze kijkt wanneer ze aan het douche zijn, hetzelfde geld voor een man die naar een man kijkt.

niks homofobe aan, maar gewoon logisch.

Het alternatief is dat er voor iedere groep een aparte doucheruimte en kleedkamer is. Is dat wenselijk?
En wat dan met biseksuelen?
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 14-08-2012 13:35:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
wdawn:

ik wil ook niet alle vrouwen bespringen, mag ik nu wel naar de vrouwen kleedkamer?
ik ben voor gelijke behandeling en dat willen homo's ook, ik zie een homo nu als een vrouw die op mannen valt.

Vrouwen vinden het ook ongemakkelijk als een man naar ze kijkt wanneer ze aan het douche zijn, hetzelfde geld voor een man die naar een man kijkt.

niks homofobe aan, maar gewoon logisch.

Er is een ongeschreven regel bij gezamenlijk douchen: niet staren of gluren. Douchen is niet in eerste instantie een seksuele handeling.
En een homo is geen vrouw die op mannen valt, hè... (Hoe verzin je 't?)
Is it electrickery?
Op 14-08-2012 13:38:46 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn:
Emie :
wdawn:

ik wil ook niet alle vrouwen bespringen, mag ik nu wel naar de vrouwen kleedkamer?
ik ben voor gelijke behandeling en dat willen homo's ook, ik zie een homo nu als een vrouw die op mannen valt.

Vrouwen vinden het ook ongemakkelijk als een man naar ze kijkt wanneer ze aan het douche zijn, hetzelfde geld voor een man die naar een man kijkt.

niks homofobe aan, maar gewoon logisch.

Er is een ongeschreven regel bij gezamenlijk douchen: niet staren of gluren. Douchen is niet in eerste instantie een seksuele handeling.
En een homo is geen vrouw die op mannen valt, hè... (Hoe verzin je 't?)


Achja, ik weet niet of je het doorhebt maar jullie zijn nu bezig om van een homo iets raars te maken, door hem anders te behandelen.

Je valt op vrouwen of je valt op mannen, niets meer niets minder.

mensen die op vrouwen vallen douche niet bij vrouwen, en andersom.
(bericht gewijzigd op 14/8/2012 13:48)
Op 14-08-2012 13:48:38 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
wdawn:
mensen die op vrouwen vallen douche niet bij vrouwen, en andersom.

Dan pleit je er dus impliciet voor dat homo mannen bij hetero vrouwen gaan douchen. En als die vrouwen nou op mannen vallen?
Edit: overigens, vroeger na het zwemmen gingen wij altijd naar de gezamenlijke kleedkamer. Mannen, vrouwen en kinderen bij elkaar. Iedereen gewoon een beetje discreet, niks aan de hand.
Is it electrickery?
Op 14-08-2012 13:51:54 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: Die vrouwen zien vaak een homo als een vriendin en vinden het niet erg dat hij met ze mee douched, juist omdat hij niet staard naar een vrouw
Op 14-08-2012 13:55:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
wdawn:
Die vrouwen zien vaak een homo als een vriendin en vinden het niet erg dat hij met ze mee douched, juist omdat hij niet staard naar een vrouw

Mijn hemel wat een grove en generaliserende belediging! Een homo man kan nooit een vriendin zijn, hij is een man. En niet alle homo's zijn van het nichterige handtasjes- en gilletjessoort.
Daarnaast bevestig je nogmaals je eigen homofobie: je denkt dat homo mannen in de douche naar de andere mannen staan te kijken met seksuele bedoelingen...
Is it electrickery?
Op 14-08-2012 14:05:11 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL: - ff tussendoor

Wel een mooie discussie trouwens, het haalt veel naar boven. Speelt dit bij jullie, dan zal dit bij anderen ook gelden.

Ik hoop dat jullie dit vol blijven houden zonder je persoonlijk geraakt te voelen.

RR
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op 14-08-2012 14:12:54 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: nee hoor, net zo min dat ik dat doe bij andere vrouwen als ik met ze zou moeten douche.

Jij behandeld homo's als een andere ras, ik niet.

ik zie ze inderdaad als een vrouw, want die vallen ook op mannen. En de meeste hebben inderdaad ook vrouwelijk trekjes.

Dat jij mij als homofobe ziet, dat is fijn.

Het enige wat ik doe is kijken waar ze het beste bij passen, en dat is naar mijn mening bij de vrouwen, gewoon om het feit dat dat de minste weerstand geeft.
Dat jij de reden hiervan niet wilt in zien, is jouw blindheid.

Op 14-08-2012 14:16:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn:
NewDayNL:
- ff tussendoor

Wel een mooie discussie trouwens, het haalt veel naar boven. Speelt dit bij jullie, dan zal dit bij anderen ook gelden.

Ik hoop dat jullie dit vol blijven houden zonder je persoonlijk geraakt te voelen.

RR


te laat
Op 14-08-2012 14:18:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
wdawn:
Jij behandeld homo's als een andere ras, ik niet.

Hmm, lees je eigen reacties nog eens... "Ik zie ze als een vrouw" schrijf je letterlijk en dan beticht je mij van blindheid.

Is it electrickery?
Op 14-08-2012 14:19:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: ik heb al uitgelegt waarom ik ze als een vrouw zie, en nogmaals dat jij dat niet snapt, is jouw blindheid. Jij wilt dat ze speciaal behandeld worden, ik niet.
(bericht gewijzigd op 14/8/2012 14:22)
Op 14-08-2012 14:22:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
wdawn:
ik heb al uitgelegt waarom ik ze als een vrouw zie, en nogmaals dat jij dat niet snapt, is jouw blindheid. Jij wilt dat ze speciaal behandeld worden, ik niet.

Nee, dat wil ik helemaal niet. Als je had opgelet, had je dat geweten. Zie mijn reactie onder het Roze Zaterdagtopic maar eens.
Ik ben wel actief bezig met de emancipatie van holebi's, omdat dat helaas helaas nog steeds nodig is. Zolang homo's als vrouwen worden beschouwd (om welke reden dan ook), is er iets niet in orde.
Is it electrickery?
Op 14-08-2012 14:25:23 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: En dat alleen maar omdat sommige mannen bang zijn dat andere mannen in hun "kont naar stront gaan zitten boren" moeten ze apart van andere mannen douchen?
No shit, Sherlock
Op 14-08-2012 14:29:37 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Pieter:
En dat alleen maar omdat sommige mannen bang zijn dat andere mannen in hun "kont naar stront gaan zitten boren" moeten ze apart van andere mannen douchen?

Fijn...
Maar je hebt een punt. Eigenlijk zouden de homofoben gewoon apart moeten douchen, dan is dat ook weer opgelost.
Is it electrickery?
Op 14-08-2012 14:33:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Emie :
Pieter:
En dat alleen maar omdat sommige mannen bang zijn dat andere mannen in hun "kont naar stront gaan zitten boren" moeten ze apart van andere mannen douchen?

Fijn...
Maar je hebt een punt. Eigenlijk zouden de homofoben gewoon apart moeten douchen, dan is dat ook weer opgelost.

Dat zijn niet mijn woorden
No shit, Sherlock
Op 14-08-2012 14:34:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Pieter:
Emie :
Pieter:
En dat alleen maar omdat sommige mannen bang zijn dat andere mannen in hun "kont naar stront gaan zitten boren" moeten ze apart van andere mannen douchen?

Fijn...
Maar je hebt een punt. Eigenlijk zouden de homofoben gewoon apart moeten douchen, dan is dat ook weer opgelost.

Dat zijn niet mijn woorden

Nee, vandaar die aanhalingstekens zeker?
Is it electrickery?
Op 14-08-2012 14:35:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Emie :
Pieter:
Emie :
Pieter:
En dat alleen maar omdat sommige mannen bang zijn dat andere mannen in hun "kont naar stront gaan zitten boren" moeten ze apart van andere mannen douchen?

Fijn...
Maar je hebt een punt. Eigenlijk zouden de homofoben gewoon apart moeten douchen, dan is dat ook weer opgelost.

Dat zijn niet mijn woorden

Nee, vandaar die aanhalingstekens zeker?

Hoe raad je het zo!
No shit, Sherlock
Op 14-08-2012 14:36:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: De reden is niet de "angst" voor homo's, de reden is hetzelfde als dat een vrouw niet wilt dat je de vrouwen douches in gaat als man.

Op 14-08-2012 14:39:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Ik wil ook niet dat vrouwen in de mannenkleedkamer komen met hun kleine zoon, met de opmerking dat haar zoon toch een man is.
No shit, Sherlock
Op 14-08-2012 14:44:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Bij de meeste sport- en zwembaden kun je je in zo'n hokje omkleden. En veel mensen die ik ken hebben een hekel aan gezamenlijk douchen, die douchen thuis.
Bij de sportfysio waar ik kwam, waren aparte douches. Wel met een glazen deur, dat dan weer wel.
Is it electrickery?
Op 14-08-2012 14:47:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
wdawn:
De reden is niet de "angst" voor homo's, de reden is hetzelfde als dat een vrouw niet wilt dat je de vrouwen douches in gaat als man.


Maar homomannen zijn toch mannen? Die moeten toch in de mannenkleedkamer? (Tenminste zo is het nu nog steeds geregeld.)
Is it electrickery?
Op 14-08-2012 14:49:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL:
Emie :
wdawn:
Die vrouwen zien vaak een homo als een vriendin en vinden het niet erg dat hij met ze mee douched, juist omdat hij niet staard naar een vrouw

Mijn hemel wat een grove en generaliserende belediging! Een homo man kan nooit een vriendin zijn, hij is een man. En niet alle homo's zijn van het nichterige handtasjes- en gilletjessoort.
Daarnaast bevestig je nogmaals je eigen homofobie: je denkt dat homo mannen in de douche naar de andere mannen staan te kijken met seksuele bedoelingen...

Een biseksueel (m/v) kan in dit (soort van) kernpunt van jullie discussie uitsluitsel geven.

"Schat je medemannen/-vrouwen onder de douche van de sportschool in als een mogelijke love- & lustpartner?"

Maar ja... dan moet je hier uit de kast.

RR

EDIT "-vrouwen" vergeten
(bericht gewijzigd op 14/8/2012 15:9)
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op 14-08-2012 15:08:13 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: Het maakt mij ook niks uit of ik met een homo douche, ik zoek een oplossing dat de minste weerstand geeft bij iedereen. en naar mijn mening is dat als ze gaan douche bij de vrouwen. ik denk dat er minder vrouwen zijn die het vervelend vinden dat een homo bij ze douched als mannen.

Op 14-08-2012 15:11:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
NewDayNL:
Emie :
wdawn:
Die vrouwen zien vaak een homo als een vriendin en vinden het niet erg dat hij met ze mee douched, juist omdat hij niet staard naar een vrouw

Mijn hemel wat een grove en generaliserende belediging! Een homo man kan nooit een vriendin zijn, hij is een man. En niet alle homo's zijn van het nichterige handtasjes- en gilletjessoort.
Daarnaast bevestig je nogmaals je eigen homofobie: je denkt dat homo mannen in de douche naar de andere mannen staan te kijken met seksuele bedoelingen...

Een biseksueel (m/v) kan in dit (soort van) kernpunt van jullie discussie uitsluitsel geven.

"Schat je medemannen/-vrouwen onder de douche van de sportschool in als een mogelijke love- & lustpartner?"

Maar ja... dan moet je hier uit de kast.

RR

EDIT "-vrouwen" vergeten

Ik ben biseksueel en als ik sta te douchen, dan sta ik te douchen. Niet elk medewezen is een lustobject.
Is it electrickery?
Op 14-08-2012 15:12:56 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
wdawn:
Het maakt mij ook niks uit of ik met een homo douche, ik zoek een oplossing dat de minste weerstand geeft bij iedereen. en naar mijn mening is dat als ze gaan douche bij de vrouwen. ik denk dat er minder vrouwen zijn die het vervelend vinden dat een homo bij ze douched als mannen.


Dat weet ik nog zo net niet. Het zou kunnen. Maar dan moet je wel uit de kast. Of erin blijven, en bij de mannen blijven douchen... Dan is er ook geen weerstand, maar zit jij wel in de kast.
Edit: en waar moet een biseksueel douchen?
Is it electrickery?
Op 14-08-2012 15:15:25 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach:
Emie :
wdawn:
Het maakt mij ook niks uit of ik met een homo douche, ik zoek een oplossing dat de minste weerstand geeft bij iedereen. en naar mijn mening is dat als ze gaan douche bij de vrouwen. ik denk dat er minder vrouwen zijn die het vervelend vinden dat een homo bij ze douched als mannen.


Dat weet ik nog zo net niet. Het zou kunnen. Maar dan moet je wel uit de kast. Of erin blijven, en bij de mannen blijven douchen... Dan is er ook geen weerstand, maar zit jij wel in de kast.
Edit: en waar moet een biseksueel douchen?

Precies wat ik zei, maar daar kreeg ik ook al geen reactie op.
http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=9039#319942
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 14-08-2012 15:23:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL:
Emie :
NewDayNL:
Emie :
wdawn:
Die vrouwen zien vaak een homo als een vriendin en vinden het niet erg dat hij met ze mee douched, juist omdat hij niet staard naar een vrouw

Mijn hemel wat een grove en generaliserende belediging! Een homo man kan nooit een vriendin zijn, hij is een man. En niet alle homo's zijn van het nichterige handtasjes- en gilletjessoort.
Daarnaast bevestig je nogmaals je eigen homofobie: je denkt dat homo mannen in de douche naar de andere mannen staan te kijken met seksuele bedoelingen...

Een biseksueel (m/v) kan in dit (soort van) kernpunt van jullie discussie uitsluitsel geven.

"Schat je medemannen/-vrouwen onder de douche van de sportschool in als een mogelijke love- & lustpartner?"

Maar ja... dan moet je hier uit de kast.

RR

EDIT "-vrouwen" vergeten

Ik ben biseksueel en als ik sta te douchen, dan sta ik te douchen. Niet elk medewezen is een lustobject.Libido en behoefte aan aandacht zijn geaardheid- en geslachtsonafhankelijk denk ik. Dus ook: gekeurd wordt er altijd, in welke afd dan ook.

Edoch, inmiddels zijn we al wel zo ver uit het animale rijk gekropen, om niet meteen achter onze respectievelijke geslachtsorganen aan te (hoeven) lopen, den'k.

Hup, de hokjes in!
Vandaar dat ik denk: mannen bij de mannen, vrouwen bij de vrouwen en transgenders in de kleedkamers van hun doelgeslacht.

RR

NB - thuisdouchen kan natuurlijk ook (ik niet, heb ook voor de zeep betaald )
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op 14-08-2012 15:26:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Eigenlijk is gemengd douchen/omkleden het meest natuurlijk.

Als mannen het vervelend vinden dat er een homo-man meedoucht, zeggen die mannen feitelijk dat elke homo een verkrachter is. Want waarom zou je het vervelend vinden, behalve dan dat je bang bent dat hij 'jou pakt'? Of op z'n minst opgewonden van je raakt? (En wat is daar dan precies erg aan?)

Is it electrickery?
Op 14-08-2012 15:29:24 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn:
Emie :
wdawn:
Het maakt mij ook niks uit of ik met een homo douche, ik zoek een oplossing dat de minste weerstand geeft bij iedereen. en naar mijn mening is dat als ze gaan douche bij de vrouwen. ik denk dat er minder vrouwen zijn die het vervelend vinden dat een homo bij ze douched als mannen.


Dat weet ik nog zo net niet. Het zou kunnen. Maar dan moet je wel uit de kast. Of erin blijven, en bij de mannen blijven douchen... Dan is er ook geen weerstand, maar zit jij wel in de kast.
Edit: en waar moet een biseksueel douchen?


Dat is een goede, dat weet ik niet. Maar iets zegt me dat de reactie op BI mensen minder heftig is als op homo's, mensen zien dat als een persoon die aan het experimenteren is.
Op 14-08-2012 15:29:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dicit:
Biseksualiteit bestond / bestaat niet
Dat heeft een historische reden. Aan het begin van de 20ste eeuw zagen de meeste mensen (ook wetenschappers) homoseksualiteit eigenlijk als een ziekte. En een ziekte heb je, of die heb je niet. Heb je dus één homoseksuele ervaring, dan ben je volgens die gedachtegang homo. Ook al was je daarvoor en daarna strikt heteroseksueel: biseksualiteit bestond niet.

In de gedachten van veel mensen zijn we dus nog aan begin van de 20ste eeuw. Schiet niet op zo.
Edit: quote is uit http://www.kennislink.nl/publicaties/ieder-brein-is-bi/
(bericht gewijzigd op 14/8/2012 15:34)
Nooit te oud om nog meer te leren.
Op 14-08-2012 15:32:58 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
wdawn:
Emie :
wdawn:
Het maakt mij ook niks uit of ik met een homo douche, ik zoek een oplossing dat de minste weerstand geeft bij iedereen. en naar mijn mening is dat als ze gaan douche bij de vrouwen. ik denk dat er minder vrouwen zijn die het vervelend vinden dat een homo bij ze douched als mannen.


Dat weet ik nog zo net niet. Het zou kunnen. Maar dan moet je wel uit de kast. Of erin blijven, en bij de mannen blijven douchen... Dan is er ook geen weerstand, maar zit jij wel in de kast.
Edit: en waar moet een biseksueel douchen?


Dat is een goede, dat weet ik niet. Maar iets zegt me dat de reactie op BI mensen minder heftig is als op homo's, mensen zien dat als een persoon die aan het experimenteren is.

Dat zien die mensen dan mooi verkeerd.
Maar eigenlijk zit ik nog met de vraag: waarom vinden mannen het eigenlijk vervelend als er een homo-man meedoucht?
Is it electrickery?
Op 14-08-2012 15:33:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL:
wdawn:
Emie :
wdawn:
Het maakt mij ook niks uit of ik met een homo douche, ik zoek een oplossing dat de minste weerstand geeft bij iedereen. en naar mijn mening is dat als ze gaan douche bij de vrouwen. ik denk dat er minder vrouwen zijn die het vervelend vinden dat een homo bij ze douched als mannen.


Dat weet ik nog zo net niet. Het zou kunnen. Maar dan moet je wel uit de kast. Of erin blijven, en bij de mannen blijven douchen... Dan is er ook geen weerstand, maar zit jij wel in de kast.
Edit: en waar moet een biseksueel douchen?


Dat is een goede, dat weet ik niet. Maar iets zegt me dat de reactie op BI mensen minder heftig is als op homo's, mensen zien dat als een persoon die aan het experimenteren is.

ehh...

... een persoon die aan het experimenteren is wel ziet met en voor welke andere persoon liefde & lust toeslaat.

RR
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op 14-08-2012 15:34:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL:
Emie :
wdawn:
Emie :
wdawn:
Het maakt mij ook niks uit of ik met een homo douche, ik zoek een oplossing dat de minste weerstand geeft bij iedereen. en naar mijn mening is dat als ze gaan douche bij de vrouwen. ik denk dat er minder vrouwen zijn die het vervelend vinden dat een homo bij ze douched als mannen.


Dat weet ik nog zo net niet. Het zou kunnen. Maar dan moet je wel uit de kast. Of erin blijven, en bij de mannen blijven douchen... Dan is er ook geen weerstand, maar zit jij wel in de kast.
Edit: en waar moet een biseksueel douchen?


Dat is een goede, dat weet ik niet. Maar iets zegt me dat de reactie op BI mensen minder heftig is als op homo's, mensen zien dat als een persoon die aan het experimenteren is.

Dat zien die mensen dan mooi verkeerd.
Maar eigenlijk zit ik nog met de vraag: waarom vinden mannen het eigenlijk vervelend als er een homo-man meedoucht?

Om als lustobject te worden gezien zal wel. Veel (wannabe) heteromannen weten zich ook geen raad als drie vrouwen vanuit een auto naar ze fluiten.

RR

EDIT wanNabe
(bericht gewijzigd op 14/8/2012 15:40)
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op 14-08-2012 15:39:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Zijn er hier hetero mannen die het vervelend vinden als een homo man meedoucht en zo ja, kun je mij vertellen waarom je dat vervelend vindt?

Zo, de deur staat open.
Is it electrickery?
Op 14-08-2012 15:46:04 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL:
Emie :
(...)
Zo, de deur staat open.


Over hokjes, deuren en kasten -

modelletjuh homo sapiens bisexualii

RR
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op 14-08-2012 15:52:06 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Met die foto suggereer je dat een bisueel standaard geïnteresseerd is in styling enzo. Is niet.
Edit: eigenlijk suggereer je het met het onderschrift.
Is it electrickery?
Op 14-08-2012 15:55:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL:
Emie :
Met die foto suggereer je dat een bisueel standaard geïnteresseerd is in styling enzo. Is niet.
Edit: eigenlijk suggereer je het met het onderschrift.

Tweemaal LOL

Tja... style, haute culture en exquis dineren zijn nou net niet mijn dingen.

En verder is het denk ik goed als vertegenwoordiger van mijn nickname om mijn mond te houden.

RR

EDIT warm he, trouwens? Pfff...
(bericht gewijzigd op 14/8/2012 16:3)
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op 14-08-2012 16:02:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
NewDayNL:


EDIT warm he, trouwens? Pfff...


Opvliegertje?
Op 14-08-2012 16:14:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Tetzmol:
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 14-08-2012 16:27:21 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Tetzmol:
Emie :
Zijn er hier hetero mannen die het vervelend vinden als een homo man meedoucht en zo ja, kun je mij vertellen waarom je dat vervelend vindt?

Zo, de deur staat open.

Waar kan je aan zien dan dat het een homo is?
Ik ga af en toe eens naar een gemengde sauna. Daar loopt iedereen, dik/dun, homo/hetero/lesbo in zijn/haar blote mik. Ik zie dus niet echt een probleem als ik eerlijk moet zijn. Je ziet aan iemand naakt onder de douche toch ook niet of het een politieagent(e), rechter of vuilnisman/vrouw is?
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 14-08-2012 16:35:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach:
Tetzmol:
Emie :
Zijn er hier hetero mannen die het vervelend vinden als een homo man meedoucht en zo ja, kun je mij vertellen waarom je dat vervelend vindt?

Zo, de deur staat open.

Waar kan je aan zien dan dat het een homo is?
Ik ga af en toe eens naar een gemengde sauna. Daar loopt iedereen, dik/dun, homo/hetero/lesbo in zijn/haar blote mik. Ik zie dus niet echt een probleem als ik eerlijk moet zijn. Je ziet aan iemand naakt onder de douche toch ook niet of het een politieagent(e), rechter of vuilnisman/vrouw is?

Ja, denk je?
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 14-08-2012 16:42:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
Meneer Glimlach:
Tetzmol:
Emie :
Zijn er hier hetero mannen die het vervelend vinden als een homo man meedoucht en zo ja, kun je mij vertellen waarom je dat vervelend vindt?

Zo, de deur staat open.

Waar kan je aan zien dan dat het een homo is?
Ik ga af en toe eens naar een gemengde sauna. Daar loopt iedereen, dik/dun, homo/hetero/lesbo in zijn/haar blote mik. Ik zie dus niet echt een probleem als ik eerlijk moet zijn. Je ziet aan iemand naakt onder de douche toch ook niet of het een politieagent(e), rechter of vuilnisman/vrouw is?

Ja, denk je?

Je kan het wel zien of het een belg is hoor. Die hebben een puntzak.
Op 14-08-2012 16:44:51 | Kudos: 4 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Tetzmol:
Socrates:
Meneer Glimlach:
Tetzmol:
Emie :
Zijn er hier hetero mannen die het vervelend vinden als een homo man meedoucht en zo ja, kun je mij vertellen waarom je dat vervelend vindt?

Zo, de deur staat open.

Waar kan je aan zien dan dat het een homo is?
Ik ga af en toe eens naar een gemengde sauna. Daar loopt iedereen, dik/dun, homo/hetero/lesbo in zijn/haar blote mik. Ik zie dus niet echt een probleem als ik eerlijk moet zijn. Je ziet aan iemand naakt onder de douche toch ook niet of het een politieagent(e), rechter of vuilnisman/vrouw is?

Ja, denk je?

Je kan het wel zien of het een belg is hoor. Die hebben een puntzak.

En de vrouwen hebben vierkante tepels zodat de kindekes alvast aan de frieten kunnen wennen.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 14-08-2012 16:48:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
Tetzmol:
Socrates:
Meneer Glimlach:
Tetzmol:
Emie :
Zijn er hier hetero mannen die het vervelend vinden als een homo man meedoucht en zo ja, kun je mij vertellen waarom je dat vervelend vindt?

Zo, de deur staat open.

Waar kan je aan zien dan dat het een homo is?
Ik ga af en toe eens naar een gemengde sauna. Daar loopt iedereen, dik/dun, homo/hetero/lesbo in zijn/haar blote mik. Ik zie dus niet echt een probleem als ik eerlijk moet zijn. Je ziet aan iemand naakt onder de douche toch ook niet of het een politieagent(e), rechter of vuilnisman/vrouw is?

Ja, denk je?

Je kan het wel zien of het een belg is hoor. Die hebben een puntzak.

En de vrouwen hebben vierkante tepels zodat de kindekes alvast aan de frieten kunnen wennen.

Op 14-08-2012 16:53:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach: Ik zie trouwens dat mijn dubieuze foto was weggevallen bij mijn reactie.

Jammer, maar deze afbeelding lijkt me bij nader inzien toepasselijker.

Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 14-08-2012 16:55:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Henricus Ridiculus: Ik sta versteld van de reacties in dit draadje, zowel positief als negatief. Ik heb fijne relaties gehad met zowel mannen als vrouwen, dus gemakshalve plak ik het onnodige stickertje 'bi' op mezelf.

Wdawn, ik denk dat je hele doucheverhaal een oplossing is voor een probleem dat toch vooral bij jou zit. In de kleedkamer van de sportschool zie ik inderdaad weleens naakte mannen. Let wel, zien is iets anders dan kijken. Dus ik zie iemand in zijn blootje, nou en? Bij mij hangen er dezelfde onderdelen aan. Dat heeft niks met seksuele fantasieën te maken en is ongeveer net zo spannend als het aantreffen van een pak halfvolle melk in het zuivelschap van de supermarkt.

Zie je het al voor je, een paar mannen in de vrouwenkleedkamer? Ja? Wij in onze roze slipjes luid giebelend een handdoekengevecht doen met de meisjes terwijl we onze nagels lakken en onze haren in een vlecht doen? Dan zit je er toch een beetje naast. Veel homoseksuelen zijn niet zo'n fan van het vrouwelijk lichaam (joh...) en vrouwen vinden het terecht niet prettig dat er onbekende mannen naast hun staan te douchen, hetero, bi of homo.

Wat mij het beste lijkt is om verschillende douches te maken voor hetero-, bi- en homomannen en -vrouwen, en dan nog onderverdeeld in besneden/onbesneden en cupmaat A-D/D+

Of we leren onderhand eens begrijpen dat niemand in de sportschooldouche stiekem op je staat te geilen, maar gewoon staat te douchen...
Op 14-08-2012 17:13:24 | Kudos: 4 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach:
Henricus Ridiculus:
Ik sta versteld van de reacties in dit draadje, zowel positief als negatief. Ik heb fijne relaties gehad met zowel mannen als vrouwen, dus gemakshalve plak ik het onnodige stickertje 'bi' op mezelf.

Wdawn, ik denk dat je hele doucheverhaal een oplossing is voor een probleem dat toch vooral bij jou zit. In de kleedkamer van de sportschool zie ik inderdaad weleens naakte mannen. Let wel, zien is iets anders dan kijken. Dus ik zie iemand in zijn blootje, nou en? Bij mij hangen er dezelfde onderdelen aan. Dat heeft niks met seksuele fantasieën te maken en is ongeveer net zo spannend als het aantreffen van een pak halfvolle melk in het zuivelschap van de supermarkt.

Zie je het al voor je, een paar mannen in de vrouwenkleedkamer? Ja? Wij in onze roze slipjes luid giebelend een handdoekengevecht doen met de meisjes terwijl we onze nagels lakken en onze haren in een vlecht doen? Dan zit je er toch een beetje naast. Veel homoseksuelen zijn niet zo'n fan van het vrouwelijk lichaam (joh...) en vrouwen vinden het terecht niet prettig dat er onbekende mannen naast hun staan te douchen, hetero, bi of homo.

Wat mij het beste lijkt is om verschillende douches te maken voor hetero-, bi- en homomannen en -vrouwen, en dan nog onderverdeeld in besneden/onbesneden en cupmaat A-D/D+

Of we leren onderhand eens begrijpen dat niemand in de sportschooldouche stiekem op je staat te geilen, maar gewoon staat te douchen...

Welkom op GW en bedankt voor je eerste reactie.
Nog een zinvolle ook!
(En dat zien we hier niet vaak, weinig lezers met 100% zinvolle reacties. )
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 14-08-2012 17:16:40 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
Meneer Glimlach:
Henricus Ridiculus:
Ik sta versteld van de reacties in dit draadje, zowel positief als negatief. Ik heb fijne relaties gehad met zowel mannen als vrouwen, dus gemakshalve plak ik het onnodige stickertje 'bi' op mezelf.

Wdawn, ik denk dat je hele doucheverhaal een oplossing is voor een probleem dat toch vooral bij jou zit. In de kleedkamer van de sportschool zie ik inderdaad weleens naakte mannen. Let wel, zien is iets anders dan kijken. Dus ik zie iemand in zijn blootje, nou en? Bij mij hangen er dezelfde onderdelen aan. Dat heeft niks met seksuele fantasieën te maken en is ongeveer net zo spannend als het aantreffen van een pak halfvolle melk in het zuivelschap van de supermarkt.

Zie je het al voor je, een paar mannen in de vrouwenkleedkamer? Ja? Wij in onze roze slipjes luid giebelend een handdoekengevecht doen met de meisjes terwijl we onze nagels lakken en onze haren in een vlecht doen? Dan zit je er toch een beetje naast. Veel homoseksuelen zijn niet zo'n fan van het vrouwelijk lichaam (joh...) en vrouwen vinden het terecht niet prettig dat er onbekende mannen naast hun staan te douchen, hetero, bi of homo.

Wat mij het beste lijkt is om verschillende douches te maken voor hetero-, bi- en homomannen en -vrouwen, en dan nog onderverdeeld in besneden/onbesneden en cupmaat A-D/D+

Of we leren onderhand eens begrijpen dat niemand in de sportschooldouche stiekem op je staat te geilen, maar gewoon staat te douchen...

Welkom op GW en bedankt voor je eerste reactie.
Nog een zinvolle ook!
(En dat zien we hier niet vaak, weinig lezers met 100% zinvolle reacties. )

Eens, en ook welkom.
Ik moet mijn definitie van van "Ridiculus" bij gaan stellen geloof ik.
Op 14-08-2012 17:24:05 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Tetzmol:
Meneer Glimlach:

Welkom op GW en bedankt voor je eerste reactie.
Nog een zinvolle ook!
(En dat zien we hier niet vaak, weinig lezers met 100% zinvolle reacties. )

Och, wie niet af en toe om het leven lacht wordt door het leven wel uitgelachen.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 14-08-2012 17:24:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad:
Henricus Ridiculus:
Of we leren onderhand eens begrijpen dat niemand in de sportschooldouche stiekem op je staat te geilen, maar gewoon staat te douchen...

Sorry Henricus of ik heb een hele rare jeugd gehad..maar ik heb wel het een en ander gezien en meegemaakt in sport-douches niet geschikt voor GW, ik denk dat er onder 'sportdouches' heel wat wordt afgesport
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 14-08-2012 17:25:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Henricus Ridiculus:
Sinbad:
...of ik heb een hele rare jeugd gehad...


Of een leuke, zo aan je bericht te zien
(bericht gewijzigd op 14/8/2012 17:30)
Op 14-08-2012 17:29:30 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
Sinbad:
Henricus Ridiculus:
Of we leren onderhand eens begrijpen dat niemand in de sportschooldouche stiekem op je staat te geilen, maar gewoon staat te douchen...

Sorry Henricus of ik heb een hele rare jeugd gehad..maar ik heb wel het een en ander gezien en meegemaakt in sport-douches niet geschikt voor GW, ik denk dat er onder 'sportdouches' heel wat wordt afgesport

En wat bedoel je dan met "sorry" in dit verband? Dat je hem ongelijk geeft?
Op 14-08-2012 17:29:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach:
Sinbad:
Henricus Ridiculus:
Of we leren onderhand eens begrijpen dat niemand in de sportschooldouche stiekem op je staat te geilen, maar gewoon staat te douchen...

Sorry Henricus of ik heb een hele rare jeugd gehad..maar ik heb wel het een en ander gezien en meegemaakt in sport-douches niet geschikt voor GW, ik denk dat er onder 'sportdouches' heel wat wordt afgesport

Je weet dat je ons daarmee alleen maar nieuwsgierig maakt, toch?
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 14-08-2012 17:33:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: Ja....ik vindt het helemaal niet erg of zo (erotische gevoelens los of ze ho-bi of he zijn) in sportdouches maar ze zijn er wel (veel zelfs).
het is zoiets als de Amerikaanse wapenlobby die zegt dat vrije vuurwapens niets te maken heeft met het aantal moorden.
Gooi een klas pubers/twintigers onder een douche en er gebeuren 'rare' dingen..daar ben je toch ook puber voor en als je dan zegt ''Of we leren onderhand eens begrijpen dat niemand in de sportschooldouche stiekem op je staat te geilen, maar gewoon staat te douchen...'' dan denk ik terug aan vroeger en dan moet ik (en waarschijnlijk meedere lezers) glimlachen toch ???? (het is niet negatief bedoelt maar het bestaan van sommige seksuele activiteiten heb ik ontdekt onder de sportdouche ''internet bestond nog niet'')
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 14-08-2012 17:34:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad:
Meneer Glimlach:

Je weet dat je ons daarmee alleen maar nieuwsgierig maakt, toch?

Nouw eentje dan toen ik 14 was zat er een jongen in de klas die beweerde dat hij zichzelf kon pijpen, dat geloofde niemand natuurlijk, na het sporten gaf hij in de douche effe een demonstratie, nadat de verbazing bij de jongens groot was even de meisjes erbij gehaald die ook onder de indruk waren, je begrijpt hij was een paar weken de man op school
(bericht gewijzigd op 14/8/2012 17:38)
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 14-08-2012 17:37:19 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach:
Sinbad:
Ja....ik vindt het helemaal niet erg of zo (erotische gevoelens los of ze ho-bi of he zijn) in sportdouches maar ze zijn er wel (veel zelfs).
het is zoiets als de Amerikaanse wapenlobby die zegt dat vrije vuurwapens niets te maken heeft met het aantal moorden.
Gooi een klas pubers/twintigers onder een douche en er gebeuren 'rare' dingen..daar ben je toch ook puber voor en als je dan zegt ''Of we leren onderhand eens begrijpen dat niemand in de sportschooldouche stiekem op je staat te geilen, maar gewoon staat te douchen...'' dan denk ik terug aan vroeger en dan moet ik (en waarschijnlijk meedere lezers) glimlachen toch ???? (het is niet negatief bedoelt maar het bestaan van sommige seksuele activiteiten heb ik ontdekt onder de sportdouche ''internet bestond nog niet'')

Ik moet de hele dag door glimlachen.

Maar maak ik terecht op uit je opmerking dat je vroeger hebt gezien dat er daadwerkelijk seksuele activiteiten onder de (sport)douche plaatsvonden? En dat dat gebeurde tussen veel jongens (die zichzelf vermoedelijk niet allen als homo of bi zouden bestempelen)?
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 14-08-2012 17:37:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad:
Meneer Glimlach:
En dat dat gebeurde tussen veel jongens (die zichzelf vermoedelijk niet allen als homo of bi zouden bestempelen)?

Nee tussen gefrunnik met mannen wel gehoord maar niet gezien.
Wel als 10 jarige lastig gevallen door een volwassen man in een zwembad douche maar dat had ik vakkundig opgelost (hij vroeg of ik eraan wilde trekken en dat heb ik gedaan..heeeeel hard)
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 14-08-2012 17:40:47 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : @Tetzmol: ik had erbij moeten zetten: waarvan je weet dat hij homo is.
Is it electrickery?
Op 14-08-2012 17:50:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Sinbad:
Meneer Glimlach:
En dat dat gebeurde tussen veel jongens (die zichzelf vermoedelijk niet allen als homo of bi zouden bestempelen)?

Nee tussen gefrunnik met mannen wel gehoord maar niet gezien.
Wel als 10 jarige lastig gevallen door een volwassen man in een zwembad douche maar dat had ik vakkundig opgelost (hij vroeg of ik eraan wilde trekken en dat heb ik gedaan..heeeeel hard)

Gelijk heb je! Maar daar gaat het hier toch eigenlijk niet om? Ik dacht dat we het over gewoon douchen hadden, al dan niet he/ho/bi bijelkaar. Ik zie nog steeds niet in waarom dat niet zou kunnen.
In het verkeer heb je ook idioten, moeten we daarom maar speciale wegen voor idioten aanleggen?
(Sorry voor de vergelijking, ik had last van bumperklevers vanmiddag. )
Is it electrickery?
Op 14-08-2012 18:07:20 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach: Er zijn overigens al reacties binnen op mijn verzoek een PM te sturen als je je coming out-verhaal (of andere verhalen over het holibi-thema) met me wilt delen. Ben van plan hier een artikeltje over te maken, maar zou graag meer verhalen / ervaringen hebben.

Privacy gewaarborgd! Verhalen worden anoniem verwerkt.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 14-08-2012 18:13:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: Ik heb er geen problemen mee Emie, ik douche met iedereen en met wederzijdse goedkeuring wat mij betreft iedereen zijn feesje , het ging me om de mededeling dat douche in een sportdouche soms echt wel meer is dan alleen onschuldig douche...nu lijkt het of ik de enigste ben die anders heeft meegemaakt maar jullie zijn allemaal toch pubers geweest? ...of komt het dat ik op een speciale school voor moeilijkopvoedbare zat (ofwel een maloot onder de maloten)
Voor pubers is samen douche toch de kat op het spek binden? (nogmaals niet erg hoor)
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 14-08-2012 18:15:48 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Sinbad:
Ik heb er geen problemen mee Emie, ik douche met iedereen en met wederzijdse goedkeuring wat mij betreft iedereen zijn feesje , het ging me om de mededeling dat douche in een sportdouche soms echt wel meer is dan alleen onschuldig douche...nu lijkt het of ik de enigste ben die anders heeft meegemaakt maar jullie zijn allemaal toch pubers geweest? ...of komt het dat ik op een speciale school voor moeilijkopvoedbare zat (ofwel een maloot onder de maloten)
Voor pubers is samen douche toch de kat op het spek binden? (nogmaals niet erg hoor)

Oh je bent echt niet de enige, hoor. Na schoolzwemles gebeurde er ook wel dat soort dingen. Hoe oud waren we toen? 10, 11, 12. En de oudste kende kunstjes. Hoort erbij.
Maar volwassenen heb ik er nog niet op kunnen betrappen. (Ook omdat ik de sportschool mijd als de pest natuurlijk...)
Is it electrickery?
Op 14-08-2012 18:18:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach:
Sinbad:
Ik heb er geen problemen mee Emie, ik douche met iedereen en met wederzijdse goedkeuring wat mij betreft iedereen zijn feesje , het ging me om de mededeling dat douche in een sportdouche soms echt wel meer is dan alleen onschuldig douche...nu lijkt het of ik de enigste ben die anders heeft meegemaakt maar jullie zijn allemaal toch pubers geweest? ...of komt het dat ik op een speciale school voor moeilijkopvoedbare zat (ofwel een maloot onder de maloten)
Voor pubers is samen douche toch de kat op het spek binden? (nogmaals niet erg hoor)

Ik heb dat soort dingen dan weer compleet gemist vroeger.
Ook jammer!
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 14-08-2012 18:29:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad:
Meneer Glimlach:

Ik heb dat soort dingen dan weer compleet gemist vroeger.
Ook jammer!

En dan toch de hele dag glimlachen...maar ik had het je wel gegund hoor meneer Glimlach
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 14-08-2012 18:34:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
A3aan v.d.B.: Benader een ander zoals je graag zélf benaderd wilt worden, dan doet "de kleur van de ballen", waar ik overigens geen enkele interesse in heb, er niet toe.
Denkt, aleer gij doende zijt, en doende, denkt dan nog. (Guido Gezelle)
Op 14-08-2012 18:55:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: Meneer Glimlach..
Ik heb begrepen dat je leraar bent, van welke leeftijd zijn je leerlingen?
Ben je al lang leraar en heb je het gevoel dat het moeilijker is dan vroeger om over homo-zijn te praten?
Heb je het gevoel dat er leerlingen zijn die problemen hebben met hun ''zijn''?
Heb je zelf vroeger problemen gehad met jezelf kunnen zijn?
Heb jij als leraar het gevoel dat je niet kunt zijn wie je bent?
Gewoon (des Sinbads) nieuwsgierig omdat je het artikel plaatste
Als het te persoonlijk is hoef je er niet op te reageren, maar omdat ik zelf nogal makkelijk ben hierin vraag ik soms ook 'lomp' gemakkelijk
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 14-08-2012 19:02:35 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gas:
Sinbad:
Ik heb er geen problemen mee Emie, ik douche met iedereen en met wederzijdse goedkeuring wat mij betreft iedereen zijn feesje , het ging me om de mededeling dat douche in een sportdouche soms echt wel meer is dan alleen onschuldig douche...nu lijkt het of ik de enigste ben die anders heeft meegemaakt maar jullie zijn allemaal toch pubers geweest? ...of komt het dat ik op een speciale school voor moeilijkopvoedbare zat (ofwel een maloot onder de maloten)
Voor pubers is samen douche toch de kat op het spek binden? (nogmaals niet erg hoor)


Misschien werkte het in de jaren 70, in meisjesdouches heel anders, maar deze gezelligheden heb ik ook nooit meegemaakt. In de meisjesdouche, zeker na het sporten op school, werd ik hooguit erg onzeker omdat mn klasgenootjes al lang een bh nodig hadden toen ik nog zeer platborstig rondliep.
Wel ooit in de sauna van boven tot onder bekeken, waarop ik in mn blote kont op die vent ben afgestapt en hem heb uitgelegd op welke plekken hij er nog wat af zou mogen kijken, ik vond mn dijen destijds iets te rond.
Zelf vind ik blote mensen in een sportdouche net zo seksueel aantrekkelijk als de eerder genoemde halfvolle melk in het koelvak van de supermarkt.

Mn geliefde en ik hebben al vaak samen naar mooie vrouwen gekeken en daar onze fantasietjes over gedeeld want ja, ik zie net zo graag een mooie vrouw als mijn man dat doet.
Maar onder een sportdouche heb ik nog nooit gedacht dat ik aan het flirten zou kunnen slaan, niet met mannen.
Overigens lijkt die bi-douche me wel wat, hebben we verder geen douches meer nodig; heel de meute door elkaar, van opa's tot baby's, en de erotiek verdwijnt al snel uit de lucht lijkt me.
Op 14-08-2012 19:17:51 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates: Net zoals in de wachtkamer van de dierenarts, zijn alle beestjes ook ineens stil en overweldigt door alle andere aanwezige dieren!
Zo werkt dat denk ik inderdaad ook met een gemengde douche.
Op 14-08-2012 19:20:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Tetzmol:
Het zit allemaal tussen de oren wat er tussen de benen gebeurt.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 14-08-2012 19:24:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gas:
Tetzmol:

Het zit allemaal tussen de oren wat er tussen de benen gebeurt.

Gelukkig wel, als het dan onder de navel slecht met je gaat heb je de lol in je kop tenminste nog.
Op 14-08-2012 19:26:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates: Vanavond in Avro's close-up:
"Rock Hudson was in de jaren vijftig en zestig een filmster met een uiterst mannelijk imago. Hij hield dan ook zorgvuldig verborgen dat hij op mannen viel.

Des te groter was de schok toen hij in 1985 bekend maakte aan aids te lijden. In die tijd heerste er een groot taboe op de ziekte, die bij het grote publiek veel angst opriep. Hudson was de eerste beroemdheid die in het openbaar uitkwam voor zijn ziekte.

Hoe anders ging hij om met zijn homoseksualiteit. Angstvallig hield hij die verborgen, bang als hij was voor imagoschade. Hij verscheen met vrouwen aan de arm op feestjes en trouwde zelfs enige tijd met de secretaresse van zijn manager. Hudson overleed in 1985.
"

Ned. 2, 23.45
Op 14-08-2012 20:28:19 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Tetzmol:
Socrates:
Vanavond in Avro's close-up:
"Rock Hudson was in de jaren vijftig en zestig een filmster met een uiterst mannelijk imago. Hij hield dan ook zorgvuldig verborgen dat hij op mannen viel.

Des te groter was de schok toen hij in 1985 bekend maakte aan aids te lijden. In die tijd heerste er een groot taboe op de ziekte, die bij het grote publiek veel angst opriep. Hudson was de eerste beroemdheid die in het openbaar uitkwam voor zijn ziekte.

Hoe anders ging hij om met zijn homoseksualiteit. Angstvallig hield hij die verborgen, bang als hij was voor imagoschade. Hij verscheen met vrouwen aan de arm op feestjes en trouwde zelfs enige tijd met de secretaresse van zijn manager. Hudson overleed in 1985.
"

Ned. 2, 23.45

Triest als je een 'fake' leven moet leiden voor de buitenwereld en altijd jezelf moet ontkennen.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 14-08-2012 20:43:43 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Aquamarijn: Ik ken het anders.
Toen ik jong was, had ik een lesbische tante. Dat was toen niet normaal. Maar mijn grootouders en ouders accepteerden het, voor mij was het normaal. Andere tantes trouwden met ooms, deze tante had vriendinnen.
Mijn tante beleefde ook veel plezier aan mij en mijn zus, ze had immers zelf geen kinderen.
Mijn vriendinnen vonden het ook normaal.
Ik vind het heel erg dat het lastig vallen van HoLeBi's nu wel meer lijkt te gebeuren dan in mijn jeugd.
Am I evil? Yes I am! Am I evil? I am man!
Op 14-08-2012 21:00:54 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Aquamarijn:
Ik ken het anders.
Toen ik jong was, had ik een lesbische tante. Dat was toen niet normaal. Maar mijn grootouders en ouders accepteerden het, voor mij was het normaal. Andere tantes trouwden met ooms, deze tante had vriendinnen.
Mijn tante beleefde ook veel plezier aan mij en mijn zus, ze had immers zelf geen kinderen.
Mijn vriendinnen vonden het ook normaal.
Ik vind het heel erg dat het lastig vallen van HoLeBi's nu wel meer lijkt te gebeuren dan in mijn jeugd.

Niet alleen het lastigvallen. Ook het 'normaal vinden' lijkt weg. Man man man, wat wordt er een punt van gemaakt. En dan moet je dus weer gaan emanciperen en dan word je dus gedwongen om er zélf een punt van te maken... Doodmoe van.
Is it electrickery?
Op 14-08-2012 21:05:25 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
Tetzmol:
Socrates:
Vanavond in Avro's close-up:
"Rock Hudson was in de jaren vijftig en zestig een filmster met een uiterst mannelijk imago. Hij hield dan ook zorgvuldig verborgen dat hij op mannen viel.

Des te groter was de schok toen hij in 1985 bekend maakte aan aids te lijden. In die tijd heerste er een groot taboe op de ziekte, die bij het grote publiek veel angst opriep. Hudson was de eerste beroemdheid die in het openbaar uitkwam voor zijn ziekte.

Hoe anders ging hij om met zijn homoseksualiteit. Angstvallig hield hij die verborgen, bang als hij was voor imagoschade. Hij verscheen met vrouwen aan de arm op feestjes en trouwde zelfs enige tijd met de secretaresse van zijn manager. Hudson overleed in 1985.
"

Ned. 2, 23.45

Triest als je een 'fake' leven moet leiden voor de buitenwereld en altijd jezelf moet ontkennen.

Dat was nou die "goeie ouwe tijd"! En op veel plaatsen in de wereld is het nog zo. En daar kan het je meer kosten dan alleen je carrière.
Op 14-08-2012 21:08:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Aquamarijn:
Emie :
Aquamarijn:
Ik ken het anders.
Toen ik jong was, had ik een lesbische tante. Dat was toen niet normaal. Maar mijn grootouders en ouders accepteerden het, voor mij was het normaal. Andere tantes trouwden met ooms, deze tante had vriendinnen.
Mijn tante beleefde ook veel plezier aan mij en mijn zus, ze had immers zelf geen kinderen.
Mijn vriendinnen vonden het ook normaal.
Ik vind het heel erg dat het lastig vallen van HoLeBi's nu wel meer lijkt te gebeuren dan in mijn jeugd.

Niet alleen het lastigvallen. Ook het 'normaal vinden' lijkt weg. Man man man, wat wordt er een punt van gemaakt. En dan moet je dus weer gaan emanciperen en dan word je dus gedwongen om er zélf een punt van te maken... Doodmoe van.

Ja. Doodmoe word je ervan. Helaas, je zal er altijd wel aan moeten werken. Net als ik en anderen, met onzichtbare pijn.
Am I evil? Yes I am! Am I evil? I am man!
Op 14-08-2012 21:11:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Aquamarijn: En over de kleedkamers: het lijkt me nuttig als mensen eens begrijpen dat bloot niet hetzelfde is als sex!
Am I evil? Yes I am! Am I evil? I am man!
Op 14-08-2012 21:13:17 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad:
Aquamarijn:
En over de kleedkamers: het lijkt me nuttig als mensen eens begrijpen dat bloot niet hetzelfde is als sex!

Je hebt de wens van de gedachte en de praktijk.
Voordat je sex hebt ben je eerst bloot, en als je iemand met kleren aan ziet is er meestal geen sex....dus de assosiatie bloot - sex lijkt me heel normaal wat niet wil zeggen dat als je iemand bloot ziet er ook sex is, maar standaard er is een verband aanwezig (vanuit je jeugd /tatoo / enz) er zijn er ook die zeggen : het lijkt me nuttig als mensen eens begrijpen dat sex niet hetzelfde is als liefde!, toch hebben ik en de meeste mensen sex uit liefde (maar soms ook uit pure lust, toch blijf ik sex over het algemeen zien in combinatie met liefde ook al heb ook ik mijn lustelijke uitspattingen)
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 14-08-2012 21:48:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Aquamarijn:
Sinbad:
Aquamarijn:
En over de kleedkamers: het lijkt me nuttig als mensen eens begrijpen dat bloot niet hetzelfde is als sex!

Je hebt de wens van de gedachte en de praktijk.
Voordat je sex hebt ben je eerst bloot, en als je iemand met kleren aan ziet is er meestal geen sex....dus de assosiatie bloot - sex lijkt me heel normaal wat niet wil zeggen dat als je iemand bloot ziet er ook sex is, maar standaard er is een verband aanwezig (vanuit je jeugd /tatoo / enz) er zijn er ook die zeggen : het lijkt me nuttig als mensen eens begrijpen dat sex niet hetzelfde is als liefde!, toch hebben ik en de meeste mensen sex uit liefde (maar soms ook uit pure lust, toch blijf ik sex over het algemeen zien in combinatie met liefde ook al heb ook ik mijn lustelijke uitspattingen)

En toch associeert de Islam verkleerde kleren met sex.
Maar standaard er is een verband aanwezig. Nee, ik heb dat verband niet.
Kortom, ik vind een blote vent gewoon een blote vent. En tenzij er liefde bij komt kijken, vind ik er niks aan.
Am I evil? Yes I am! Am I evil? I am man!
Op 14-08-2012 21:54:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Je kan trouwens prima seks hebben met je kleren (geheel of gedeeltelijk) nog aan, dus dat is het ook niet.
Is it electrickery?
Op 14-08-2012 21:57:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Aquamarijn:
Emie :
Je kan trouwens prima seks hebben met je kleren (geheel of gedeeltelijk) nog aan, dus dat is het ook niet.

Juist!
Am I evil? Yes I am! Am I evil? I am man!
Op 14-08-2012 22:00:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates: Ben trouwens wel blij dat Sinbad geen arts is. Want dan moet je de associatie bloot-sex toch echt niet hebben.
Op 14-08-2012 22:02:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Aquamarijn:
Aquamarijn:
Sinbad:
Aquamarijn:
En over de kleedkamers: het lijkt me nuttig als mensen eens begrijpen dat bloot niet hetzelfde is als sex!

Je hebt de wens van de gedachte en de praktijk.
Voordat je sex hebt ben je eerst bloot, en als je iemand met kleren aan ziet is er meestal geen sex....dus de assosiatie bloot - sex lijkt me heel normaal wat niet wil zeggen dat als je iemand bloot ziet er ook sex is, maar standaard er is een verband aanwezig (vanuit je jeugd /tatoo / enz) er zijn er ook die zeggen : het lijkt me nuttig als mensen eens begrijpen dat sex niet hetzelfde is als liefde!, toch hebben ik en de meeste mensen sex uit liefde (maar soms ook uit pure lust, toch blijf ik sex over het algemeen zien in combinatie met liefde ook al heb ook ik mijn lustelijke uitspattingen)

En toch associeert de Islam verkleerde kleren met sex.
Maar standaard er is een verband aanwezig. Nee, ik heb dat verband niet.
Kortom, ik vind een blote vent gewoon een blote vent. En tenzij er liefde bij komt kijken, vind ik er niks aan.

En ik vind het niet normaal als je bloot automatisch linkt aan sex.
Am I evil? Yes I am! Am I evil? I am man!
Op 14-08-2012 22:03:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Aquamarijn:
Socrates:
Ben trouwens wel blij dat Sinbad geen arts is. Want dan moet je de associatie bloot-sex toch echt niet hebben.

Oh echt! *Rilt*
Am I evil? Yes I am! Am I evil? I am man!
Op 14-08-2012 22:03:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: Kinders maken jullie je maar niet ongerust, reiki gaat met kleren aan en voor de rest ben en wil ik geen dokter (zijn), en als ik het zou zijn zou ik er niet geil van worden (doktertje spelen is niet mijn sexuele afwijking)
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 14-08-2012 22:23:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Sinbad:
Kinders maken jullie je maar niet ongerust, reiki gaat met kleren aan en voor de rest ben en wil ik geen dokter (zijn), en als ik het zou zijn zou ik er niet geil van worden (doktertje spelen is niet mijn sexuele afwijking)

Is dat een afwijking dan? Ik zou zeggen een voorkeur. Doktertje spelen is niet ongezond, zolang alle betrokkenen het leuk vinden is het alleen maar leuk, lijkt me.
Is it electrickery?
Op 14-08-2012 22:26:23 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Tetzmol:
Emie :
Sinbad:
Kinders maken jullie je maar niet ongerust, reiki gaat met kleren aan en voor de rest ben en wil ik geen dokter (zijn), en als ik het zou zijn zou ik er niet geil van worden (doktertje spelen is niet mijn sexuele afwijking)

Is dat een afwijking dan? Ik zou zeggen een voorkeur. Doktertje spelen is niet ongezond, zolang alle betrokkenen het leuk vinden is het alleen maar leuk, lijkt me.

Alle betrokkenen? Zit er een wachtkamer bij ook?
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 14-08-2012 22:34:24 | Kudos: 4 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gas: ik kan me zo voorstellen dat je, wanneer je als kind in een preutse omgeving opgroeit, zonder ooit enige blote kont van je ouders te zien als ze op de badkamer zijn, onder de douche staan, een handdoek pakken, omkleden... als daar allemaal vreselijk stiekem over gedaan wordt, dat je dan bloot snel aan seksualiteit linkt, het is maar wat je geleerd is.

Maar ik dacht eigenlijk dat dit idee na de jaren 60 wel verdwenen was.

Seks kan dan dikwijls in je blootje gedaan worden, het begint toch vaak met 2 aangeklede mensen die elkaar zeer begeerlijk vinden, op een bepaald moment.
Op 14-08-2012 22:46:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: [Jambers]Overdag is hij een verkoper in een herenmodezaak en zij een bejaardenverzorgster.
's Avonds is hij de geile vrachtwagenchauffeur en zij de gewillige secretaresse.[/Jambers]
No shit, Sherlock
Op 14-08-2012 22:56:07 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad:
Emie :
Doktertje spelen is niet ongezond, zolang alle betrokkenen het leuk vinden is het alleen maar leuk, lijkt me.

Ja als ze zo'n verplegsterpakje aan heeft kan grappig zijn, maar als er dan de klisma-pomp tevoorschijn komt is deze jongen pleite
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 14-08-2012 23:04:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Pieter:
(Jambers) Overdag is hij een verkoper in een herenmodezaak en zij een bejaardenverzorgster.
's Avonds is hij de geile vrachtwagenchauffeur en zij de gewillige secretaresse.(/Jambers)


edit: quotehaken...
Is it electrickery?
Op 14-08-2012 23:08:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Sinbad:
Emie :
Doktertje spelen is niet ongezond, zolang alle betrokkenen het leuk vinden is het alleen maar leuk, lijkt me.

Ja als ze zo'n verplegsterpakje aan heeft kan grappig zijn, maar als er dan de klisma-pomp tevoorschijn komt is deze jongen pleite

Dat is dus het moment dat niet alle betrokkenen het nog leuk vinden.
"Zolang alle betrokkenen het leuk vinden..." schreef ik.
Is it electrickery?
Op 14-08-2012 23:10:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gas: [quote=Pieter][Jambers]Overdag is hij een verkoper in een herenmodezaak en zij een bejaardenverzorgster.
's Avonds is hij de geile vrachtwagenchauffeur en zij de gewillige secretaresse.[/Jambers][/quote]
hebben al dan niet geile vrachtwagenchauffeurs tegenwoordig secretaresses?
Op 14-08-2012 23:11:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gas:
Sinbad:
Emie :
Doktertje spelen is niet ongezond, zolang alle betrokkenen het leuk vinden is het alleen maar leuk, lijkt me.

Ja als ze zo'n verplegsterpakje aan heeft kan grappig zijn, maar als er dan de klisma-pomp tevoorschijn komt is deze jongen pleite

Op 14-08-2012 23:12:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Tetzmol:
Sinbad:
Emie :
Doktertje spelen is niet ongezond, zolang alle betrokkenen het leuk vinden is het alleen maar leuk, lijkt me.

Ja als ze zo'n verplegsterpakje aan heeft kan grappig zijn, maar als er dan de klisma-pomp tevoorschijn komt is deze jongen pleite

En dan komt Patty Brard om de hoek kijken, en dan is deze jongen pleite.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 14-08-2012 23:23:24 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Gas:
Pieter:
(Jambers)Overdag is hij een verkoper in een herenmodezaak en zij een bejaardenverzorgster.
's Avonds is hij de geile vrachtwagenchauffeur en zij de gewillige secretaresse.(/Jambers)

hebben al dan niet geile vrachtwagenchauffeurs tegenwoordig secretaresses?

De gewillige secretaresse, niet zijn gewillige secretaresse
No shit, Sherlock
Op 14-08-2012 23:25:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:
Tetzmol:
Sinbad:
Emie :
Doktertje spelen is niet ongezond, zolang alle betrokkenen het leuk vinden is het alleen maar leuk, lijkt me.

Ja als ze zo'n verplegsterpakje aan heeft kan grappig zijn, maar als er dan de klisma-pomp tevoorschijn komt is deze jongen pleite

En dan komt Patty Brard om de hoek kijken, en dan is deze jongen pleite.


Dank je, heb je een broodje in mijn mik gestopt
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 14-08-2012 23:31:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Tetzmol:
Sinbad:
Emie :
Doktertje spelen is niet ongezond, zolang alle betrokkenen het leuk vinden is het alleen maar leuk, lijkt me.

Ja als ze zo'n verplegsterpakje aan heeft kan grappig zijn, maar als er dan de klisma-pomp tevoorschijn komt is deze jongen pleite

En dan komt Patty Brard om de hoek kijken, en dan is deze jongen pleite.

Hoezo? Is tog sgattig?

Is it electrickery?
Op 14-08-2012 23:53:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
A3aan v.d.B.:
Tetzmol:
Sinbad:
Emie :
Doktertje spelen is niet ongezond, zolang alle betrokkenen het leuk vinden is het alleen maar leuk, lijkt me.

Ja als ze zo'n verplegsterpakje aan heeft kan grappig zijn, maar als er dan de klisma-pomp tevoorschijn komt is deze jongen pleite

En dan komt Patty Brard om de hoek kijken, en dan is deze jongen pleite.


Gelijk heb je, ik zou óók niet op zo´n diva[n] willen ehhhhhhhh, la maar.
Denkt, aleer gij doende zijt, en doende, denkt dan nog. (Guido Gezelle)
Op 14-08-2012 23:59:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Weet je, ik had dus net een broodje kaas op en eigenlijk had ik nog meer trek.
Maar dan kom je op een blog als dit terecht en je bladert een beetje door de reacties heen en dan komen er weer van die onsmakelijke misselijk makende woorden zoals klisma's en Patty Brard voorbij en als je dan ook nog een foto van die griezel moet aanschouwen is de rest van mijn eetlust volledig verdwenen......., nou bedankt maar weer
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 15-08-2012 0:05:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Ik heb nog een stukje Hollandse blauwschimmelkaas liggen. Toastje?
Is it electrickery?
Op 15-08-2012 0:15:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
A3aan v.d.B.:
Chris de Boden:
Weet je, ik had dus net een broodje kaas op ....., nou bedankt maar weer


Het kan niet altijd meezitten, Chris. Als ik denk aan "Diva" heb ik om maar eens iemand te noemen, Ank v.d. Moer, Callas, Celine Dion in gedachten, is vrouw Bard nu niet direkt de eerste waar ik aan denk, maar ja, je kop is bekend dus ben je een diva.

Een ding wel, hoewel ik de kleur niet weet, ze heeft wél ballen.
Denkt, aleer gij doende zijt, en doende, denkt dan nog. (Guido Gezelle)
Op 15-08-2012 0:24:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:
Emie :
Ik heb nog een stukje Hollandse blauwschimmelkaas liggen. Toastje?

Neu, geen trek meer
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 15-08-2012 0:24:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Je kan overal een probleem van maken. We gingen jarenlang met koppels uit het jeugdhuis -nu soms nog- samen op vakantie. Ook 2 homokoppels. Als we gaan zwemmen, nemen we een groepskleedkamer: mannen, vrouwen, bi's homo's, kinderen. Echt voor niemand een probleem.
Voor wie er wel een probleem mee heeft: wat is het probleem???
(Zit allicht in je eigen hoofd.)
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 15-08-2012 0:29:22 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
hugo:
Je kan overal een probleem van maken. We gingen jarenlang met koppels uit het jeugdhuis -nu soms nog- samen op vakantie. Ook 2 homokoppels. Als we gaan zwemmen, nemen we een groepskleedkamer: mannen, vrouwen, bi's homo's, kinderen. Echt voor niemand een probleem.
Voor wie er wel een probleem mee heeft: wat is het probleem???
(Zit allicht in je eigen hoofd.)

Die vraag stelde ik hier dus al een paar maal. Ik geloof dat jouw antwoord raak is.
Is it electrickery?
Op 15-08-2012 0:42:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach:
Sinbad:
Meneer Glimlach..
Ik heb begrepen dat je leraar bent, van welke leeftijd zijn je leerlingen?
Ben je al lang leraar en heb je het gevoel dat het moeilijker is dan vroeger om over homo-zijn te praten?
Heb je het gevoel dat er leerlingen zijn die problemen hebben met hun ''zijn''?
Heb je zelf vroeger problemen gehad met jezelf kunnen zijn?
Heb jij als leraar het gevoel dat je niet kunt zijn wie je bent?
Gewoon (des Sinbads) nieuwsgierig omdat je het artikel plaatste
Als het te persoonlijk is hoef je er niet op te reageren, maar omdat ik zelf nogal makkelijk ben hierin vraag ik soms ook 'lomp' gemakkelijk

Ik ben zo'n 10 jaar docent op een middelbare school, mijn leerlingen zijn ergens tussen de 12 en 17 jaar. Op school loop ik niet bepaald te koop met mijn biseksualiteit, domweg omdat ik vind dat het er daar in die setting niet toe doet wat ik mogelijkerwijs in mijn slaapkamer doe.

Mede daardoor heb ik weinig ervaring met bijzondere reacties, al zijn er vast leerlingen die het weten. Sommigen ken ik immers ook vanuit mijn privéleven. Docenten hebben immers ook een leven naast school met buren en vrienden, wat de scheiding tussen werk en privé soms dun maakt. De enkele negatieve reacties die ik merk zijn nog vrij beschaafd en goed 'aan te pakken', al weet ik natuurlijk niet wat ik niet hoor.
Het scheelt dat ik over het algemeen met veel leerlingen een leuke band heb. Ik voel mezelf nooit aangevallen, al merk ik wel dat er over homoseksualiteit vaak lacherig gedaan wordt. Niet alleen door leerlingen overigens...

Heb al een paar keer meegemaakt dat een leerling me in vertrouwen nam en met mij over zijn gevoelens voor jongens kwam praten. Heel bijzonder, want soms ben je de enige die het weet en bij wie iemand zijn hart durft te luchten.

Of leerlingen het nu moeilijk hebben om zichzelf te zijn, durf ik niet te zeggen. Denk wel dat internet bijdraagt aan het vinden van gelijkgeaarden en zo zelfverzekerdheid vergroot. Vandaar de artikelen...
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 15-08-2012 2:21:58 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Mijn gezegde is; Wat maakt het uit wat of hoe iemand is, je word verliefd op een mens. Liefde is mooi.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 15-08-2012 9:22:10 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: Meneer Glimlach, mijn dank is groot en mijn nieuwsgierigheid bevredigd..nu kan ik je bijdrages beter in de/mijn context plaatsen
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 15-08-2012 9:52:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates: Tja Celtic, een waarheid als een koe. Maar helaas een te afgekloven waarheid die iedereen zal onderschrijven maar niemand toepast.
Meer een stoplap zeg maar.
De indoctrinatie is te groot om simpelweg met dit soort zinnen te verhelpen. We waren hier in Nederland op de goede weg, dat wil zeggen homo zijn was geen issue meer. Je kon het zijn, en niemand had het erover, net zoals de een van biefstuk houdt en de ander liever een bal gehakt heeft, een onbelangrijk verschil om je als mens op te beoordelen. Dat is helaas veranderd, en het spijt me enorm (er zullen wel weer mensen zijn die over me heen vallen) maar met de import van bepaalde culturen zijn we wat dat betreft terug in de tijd. Heel jammer.
Op 15-08-2012 9:55:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: De homohaat en allochtonen/autochtonen ik weet het niet, ik hoor natuurlijk ook mensen tekeer gaan tegen homo's, het naarste en aggresiefste wat ik heb gezien waren geen allochtonen hoor in deze (homohaat)
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 15-08-2012 10:00:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Ik hoef ook niet in de spiegel van de ander te kijken, maar wel in die van mijzelf.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 15-08-2012 10:03:04 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Henricus Ridiculus:
Meneer Glimlach:
Denk wel dat internet bijdraagt aan het vinden van gelijkgeaarden en zo zelfverzekerdheid vergroot. Vandaar de artikelen...

Nobel!

Socrates:
Dat is helaas veranderd, en het spijt me enorm (er zullen wel weer mensen zijn die over me heen vallen) maar met de import van bepaalde culturen zijn we wat dat betreft terug in de tijd.

Socrates, ik denk dat je deels gelijk hebt, en je hoeft echt geen waterstofperoxideblonde Limburger te zijn om zoiets te zeggen hoor. De nuance in je zinnen siert je, so don't you worry

Er is inderdaad een deel van onze importmedemensen dat vindt dat 'alle kankeflikkes dood moete', want dat staat ongeveer een beetje een soort van zeg maar tussen de regels in een oud boekje dat die mensen graag lezen. Tel daarbij een zeer gepolariseerd en eenzijdig man-vrouwbeeld op, voeg een snufje sociale achterstand toe en je hebt een goed recept voor haat tegenover alles wat niet hetero is. Ik ga nu expres niet zeggen dat niet alle [etnische minderheid naar keuze] zo zijn, jullie zijn hopelijk slim genoeg om dat zelf ook wel te kunnen bedenken.

Sinbad heeft echter ook gelijk, gezonde Hollandse knapen kunnen ook beheurlijk homofoob (bifoob? lesbofoob? potjespanisch?) uit de hoek komen. Waarom? Geen idee, deels onwetendheid (aparte-douches-volk) en deels onzekerheid denk ik. Ik bedoel, wat heb je als zelfverzekerde helemaal heterosuele kerel nou te vrezen van een menerenmeneer?
Op 15-08-2012 11:41:52 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: Wat ik denk (maar dat is een aanname gebaseert op eigen levenservaring) dat homohaat puur komt uit in de knoop liggen met gevoelens die de homohater zelf heeft van zichzelf.
Ik denk dat iedere (of in iedergeval de overgrote meerderheid) van de homohaters zelf homo is, zichzelf een viezerik vindt en dat uitleeft/ventileert op homo's die wel met zichzelf in het reine zijn.
Grappig is dat ik lang in een homo-studentenhuis als enigste hetro heb gewoont (een pracht-tijd overigens) de enkele vriend van mij die problemen had met de sexuele geaardheid van mijn mede-bewoners bleek later uiteindelijk zelf homo te zijn (die te lang in de kast heeft gezeten).
Waarom maak je je druk om iemands liefdesleven? (zolang er geen kleine kinderen bij betrokkken zijn) dan moet er bij het zien van de herenliefde toch aan een korstje in je ziel gekrabt worden? Anders wordt je toch niet boos om zoiets.
Ik denk dat als je homo-emantipatie wil, je je vooral moet concentreren met het uit de kast komen van deze gefrustreerde gasten, dan houd het homo-meppen vanzelf op (denk ik met mijn simpele geest )
De grootste vijand voor een Moslim is een gefrustreerde moslim (terroristische fundementalist), de grootste vijand voor een homo is een gefrustreerde niet-uitgesproken homo (een homo-basher).
Waarom zou je anders een homo in elkaar slaan?, dan moet je toch van binnen toch stiekem jaloers op hem zijn ofwel gefrustreerd zijn van jezelf?
Ik zou veel liever een homo zijn dan een homo-basher (die laatste zijn echt triest )
(bericht gewijzigd op 15/8/2012 12:6)
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 15-08-2012 12:05:01 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates: Man, man, man.
Zie ik net op Eén Vandaag dat "roze" bejaarden in de bejaardenhuizen worden gepest en getreiterd door hun medebewoners. Wat erg! En ik maar denken dat bejaarden op zijn minst volwassen zijn, niet dus, wat een tuig.
Op 15-08-2012 18:40:55 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad:
Socrates:
Man, man, man.
Zie ik net op Eén Vandaag dat "roze" bejaarden in de bejaardenhuizen worden gepest en getreiterd door hun medebewoners. Wat erg! En ik maar denken dat bejaarden op zijn minst volwassen zijn, niet dus, wat een tuig.

En Allochone of Autochtone mede-bejaarden?
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 15-08-2012 18:42:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
Sinbad:
Socrates:
Man, man, man.
Zie ik net op Eén Vandaag dat "roze" bejaarden in de bejaardenhuizen worden gepest en getreiterd door hun medebewoners. Wat erg! En ik maar denken dat bejaarden op zijn minst volwassen zijn, niet dus, wat een tuig.

En Allochone of Autochtone mede-bejaarden?

Doet dat er toe?
Ik heb alleen de gepesten gezien, niet de pesters.
Op 15-08-2012 18:50:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Tetzmol:
Socrates:
Man, man, man.
Zie ik net op Eén Vandaag dat "roze" bejaarden in de bejaardenhuizen worden gepest en getreiterd door hun medebewoners. Wat erg! En ik maar denken dat bejaarden op zijn minst volwassen zijn, niet dus, wat een tuig.

En dan zegt men nog dat als je ouder wordt je ook wijzer wordt.
Zo zie je maar, de meesten worden enkel maar ouder.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 15-08-2012 18:53:08 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad:
Socrates:

Doet dat er toe?
Ik heb alleen de gepesten gezien, niet de pesters.

Nee doet er niet toe gewoon nieuwsgierig, ik vindt het wel zielig, dat je zelfs als bejaarden onder de bejaarden nog nieteens jezelf kunt zijn.
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 15-08-2012 18:53:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates: Ja, mijn hart breekt een beetje als ik dat zie. Ze worden zelfs opzettelijk van achter aangereden met rollators, uitgescholden, en ze zitten altijd alleen aan tafel. Die bejaarden worden weer de kast ingejaagd.

Waar zijn die kleuterige sukkels nou mee bezig, ik krijg echt sla-neigingen als ik dat zie.
Inderdaad, ouder, maar wijzer? Neuh ...
Op 15-08-2012 19:00:19 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gas: tja, das de groep die in Jos Brink de ideale schoonzoon zag, alleen hadden ze niet echt door dat hij dan voor hun zoons zou komen.
Op 15-08-2012 19:05:41 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Tetzmol:
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 15-08-2012 21:10:29 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Tetzmol:


En in een ander topic gaat het over Grieks ...
No shit, Sherlock
Op 15-08-2012 21:16:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach:
Socrates:
Man, man, man.
Zie ik net op Eén Vandaag dat "roze" bejaarden in de bejaardenhuizen worden gepest en getreiterd door hun medebewoners. Wat erg! En ik maar denken dat bejaarden op zijn minst volwassen zijn, niet dus, wat een tuig.

Vanaf 15 minuten.
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1281396
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 15-08-2012 21:19:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
Meneer Glimlach:
Socrates:
Man, man, man.
Zie ik net op Eén Vandaag dat "roze" bejaarden in de bejaardenhuizen worden gepest en getreiterd door hun medebewoners. Wat erg! En ik maar denken dat bejaarden op zijn minst volwassen zijn, niet dus, wat een tuig.

Vanaf 15 minuten.
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1281396

Dank je Meneer Glimlach.
Ik heb het nog een keer bekeken, en ik snap het nog steeds niet.
Op 15-08-2012 21:35:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach:
Socrates:
Meneer Glimlach:
Socrates:
Man, man, man.
Zie ik net op Eén Vandaag dat "roze" bejaarden in de bejaardenhuizen worden gepest en getreiterd door hun medebewoners. Wat erg! En ik maar denken dat bejaarden op zijn minst volwassen zijn, niet dus, wat een tuig.

Vanaf 15 minuten.
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1281396

Dank je Meneer Glimlach.
Ik heb het nog een keer bekeken, en ik snap het nog steeds niet.

Ik snap ook niet dat je met droge ogen kunt zeggen dat homo's net vrouwen zijn óf dat mannen die "in elkaars stront roeren" niet voor de klas horen buiten het openbaar onderwijs. Ach ja...
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 15-08-2012 22:31:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
Meneer Glimlach:
Socrates:
Meneer Glimlach:
Socrates:
Man, man, man.
Zie ik net op Eén Vandaag dat "roze" bejaarden in de bejaardenhuizen worden gepest en getreiterd door hun medebewoners. Wat erg! En ik maar denken dat bejaarden op zijn minst volwassen zijn, niet dus, wat een tuig.

Vanaf 15 minuten.
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1281396

Dank je Meneer Glimlach.
Ik heb het nog een keer bekeken, en ik snap het nog steeds niet.

Ik snap ook niet dat je met droge ogen kunt zeggen dat homo's net vrouwen zijn óf dat mannen die "in elkaars stront roeren" niet voor de klas horen buiten het openbaar onderwijs. Ach ja...

Ik vindt het eigenlijk wel leuk te weten dat jij hoort bij de meest complete mensen die er zijn.
De meesten, ik ook dus, zijn beperkt in hun voorkeur, eigenlijk wel jammer.
Edit: ik bedoel dat als je verliefd wordt het geen bal uitmaakt of het een man of een vrouw is. Mooi is dat.
(bericht gewijzigd op 15/8/2012 22:35)
Op 15-08-2012 22:34:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach:
Socrates:
Meneer Glimlach:
Socrates:
Meneer Glimlach:
Socrates:
Man, man, man.
Zie ik net op Eén Vandaag dat "roze" bejaarden in de bejaardenhuizen worden gepest en getreiterd door hun medebewoners. Wat erg! En ik maar denken dat bejaarden op zijn minst volwassen zijn, niet dus, wat een tuig.

Vanaf 15 minuten.
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1281396

Dank je Meneer Glimlach.
Ik heb het nog een keer bekeken, en ik snap het nog steeds niet.

Ik snap ook niet dat je met droge ogen kunt zeggen dat homo's net vrouwen zijn óf dat mannen die "in elkaars stront roeren" niet voor de klas horen buiten het openbaar onderwijs. Ach ja...

Ik vindt het eigenlijk wel leuk te weten dat jij hoort bij de meest complete mensen die er zijn.
De meesten, ik ook dus, zijn beperkt in hun voorkeur, eigenlijk wel jammer.
Edit: ik bedoel dat als je verliefd wordt het geen bal uitmaakt of het een man of een vrouw is. Mooi is dat.

Ik vind biseksualiteit ook een heel stomme term. Alsof het (alleen) om seks draait. Ik val op mensen met wie ik een klik heb, en de vraag of die persoon een man of vrouw is komt voor mij op de tweede plaats.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 15-08-2012 22:36:59 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
Meneer Glimlach:
Socrates:
Meneer Glimlach:
Socrates:
Meneer Glimlach:
Socrates:
Man, man, man.
Zie ik net op Eén Vandaag dat "roze" bejaarden in de bejaardenhuizen worden gepest en getreiterd door hun medebewoners. Wat erg! En ik maar denken dat bejaarden op zijn minst volwassen zijn, niet dus, wat een tuig.

Vanaf 15 minuten.
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1281396

Dank je Meneer Glimlach.
Ik heb het nog een keer bekeken, en ik snap het nog steeds niet.

Ik snap ook niet dat je met droge ogen kunt zeggen dat homo's net vrouwen zijn óf dat mannen die "in elkaars stront roeren" niet voor de klas horen buiten het openbaar onderwijs. Ach ja...

Ik vindt het eigenlijk wel leuk te weten dat jij hoort bij de meest complete mensen die er zijn.
De meesten, ik ook dus, zijn beperkt in hun voorkeur, eigenlijk wel jammer.
Edit: ik bedoel dat als je verliefd wordt het geen bal uitmaakt of het een man of een vrouw is. Mooi is dat.

Ik vind biseksualiteit ook een heel stomme term. Alsof het (alleen) om seks draait. Ik val op mensen met wie ik een klik heb, en de vraag of die persoon een man of vrouw is komt voor mij op de tweede plaats.

Precies wat ik bedoel dus!
Op 15-08-2012 22:37:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic:
Meneer Glimlach:
Socrates:
Man, man, man.
Zie ik net op Eén Vandaag dat "roze" bejaarden in de bejaardenhuizen worden gepest en getreiterd door hun medebewoners. Wat erg! En ik maar denken dat bejaarden op zijn minst volwassen zijn, niet dus, wat een tuig.

Vanaf 15 minuten.
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1281396

Wat je vaak bij bejaarden ziet, is dat het oude (kinderachtig) gedrag vaak versterk terug komt. Als ze de leeftijd van rond de 80 jaar hebben bereikt, grijpen ze geregeld terug naar bekent gedrag. Veel van de dingen die ze vroeger ook niet durfde te zeggen, gevoelens die onderdrukt werden, komen ineens sterk naar boven. Mensen die heel gelovig waren, gaan vaak hevig vloeken en schelden. Het lijkt wel of ze nog even moeten uitbranden. Ze kunnen ook achterdochtig worden, kunnen roddelen als de beste en beginnen elk centje te tellen. Heb ook meegemaakt dat mensen die hun hele leven dominant waren en geen blad voor de mond namen, ineens heel lief zijn en vol begrip. Denk dat het niet altijd simpel ligt bij bejaarden mensen, dat het niet leuk is en heel erg vervelend , ja. Daarom moet mensen ook niet zomaar ergens plaatsten
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 16-08-2012 8:45:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Er lijken soms wat remmen weg te vallen, en daardoor lijken het soms weer pubers.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 16-08-2012 10:10:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Aquamarijn:
Sinbad:
Kinders maken jullie je maar niet ongerust, reiki gaat met kleren aan en voor de rest ben en wil ik geen dokter (zijn), en als ik het zou zijn zou ik er niet geil van worden (doktertje spelen is niet mijn sexuele afwijking)

Het gaat niet om kleren aan. Zoals hierboven ook gezegd: Je ziet een vrouw met kleren aan en dan wil je ze uittrekken.
En kinders? Ik kon je moeder zijn!
Am I evil? Yes I am! Am I evil? I am man!
Op 16-08-2012 17:26:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: Aquamarijn, ik heb er voor gezorgd dat jij wel een heel raar beeld hebt van mij
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 16-08-2012 17:32:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Aquamarijn:
Sinbad:
Aquamarijn, ik heb er voor gezorgd dat jij wel een heel raar beeld hebt van mij

Nee hoor. Ik denk alleen dat jij en velen met jou, sex niet los kunnen zien van bloot.
Ik had verkering met zo iemand. En uiteindelijk kon hij het ook los zien van elkaar.
Am I evil? Yes I am! Am I evil? I am man!
Op 16-08-2012 17:46:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
Sinbad:
Aquamarijn, ik heb er voor gezorgd dat jij wel een heel raar beeld hebt van mij

Niet alleen Aquamarijn hoor.
Op 16-08-2012 23:32:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach:
De enige manier dat homo's zich voort kunnen planten is door het molesteren van kinderen. Dat zei de Australische pastoor Peter Walker vandaag op een anti-homohuwelijk-bijeenkomst op de Nationale Huwelijksdag. "Het huwelijk moet gaan over voortplanting en niet over lust", zo zei hij. Dat meldt 9News.

Homoseksuele relaties zouden volgens de pastoor alleen leiden tot destructie en egocentrisme. "Ik ben ervan overtuigd dat homoseksuelen zichzelf voortplanten door kinderen te molesteren", zei Walker tegenover een 200-koppig publiek. Volgens de pastoor zou het huwelijk iets moeten zijn tussen man en vrouw, met als doel om kinderen te baren.

Wel voegde de zielenherder eraan toe dat zijn toespraak niet bedoeld was om homoseksuelen te beledigen, maar 'om familie te promoten'. "Door het homohuwelijk op scholen te promoten bestaat het gevaar dat gelijkheid van huwelijk wordt geïnfiltreerd in de samenleving."

http://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2012/08/homoseksuelen-molesteren-kinderen
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 17-08-2012 0:03:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Meneer Glimlach: Leuk dat ik naar aanleiding van dit artikel reacties krijg, zowel via PM als privé. Blijkbaar maakt dit meer los dan ik in eerste instantie dacht.

Zijn er nog GW-ers die hun coming-out verhaal of andere bijzondere ervaringen op dit gebied via PM willen delen, om ze later anoniem in een artikel voor GW te kunnen verwerken?

Misschien ouders of familie die de coming-out van hun kind hebben meegemaakt? Vanuit die hoek heb ik nog geen reactie binnen.

Je kunt me een PM sturen door links op het poppetje van meneer Glimlach te gaan hangen met je muis, dan verschijnt er een envelopje. Als je daarop klikt kan je me een persoonlijk bericht sturen, dat niet door anderen te lezen valt. Ik behandel elk verhaal vertrouwelijk.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 17-08-2012 19:41:40 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Aquamarijn: Ik heb verder niks te melden, maar veel succes Meneer Glimlach!
Am I evil? Yes I am! Am I evil? I am man!
Op 18-08-2012 20:44:03 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
Meneer Glimlach:
De enige manier dat homo's zich voort kunnen planten is door het molesteren van kinderen. Dat zei de Australische pastoor Peter Walker vandaag op een anti-homohuwelijk-bijeenkomst op de Nationale Huwelijksdag. "Het huwelijk moet gaan over voortplanting en niet over lust", zo zei hij. Dat meldt 9News.

Homoseksuele relaties zouden volgens de pastoor alleen leiden tot destructie en egocentrisme. "Ik ben ervan overtuigd dat homoseksuelen zichzelf voortplanten door kinderen te molesteren", zei Walker tegenover een 200-koppig publiek. Volgens de pastoor zou het huwelijk iets moeten zijn tussen man en vrouw, met als doel om kinderen te baren.

Wel voegde de zielenherder eraan toe dat zijn toespraak niet bedoeld was om homoseksuelen te beledigen, maar 'om familie te promoten'. "Door het homohuwelijk op scholen te promoten bestaat het gevaar dat gelijkheid van huwelijk wordt geïnfiltreerd in de samenleving."

http://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2012/08/homoseksuelen-molesteren-kinderen

Ik ben er langzamerhand bijna zeker van dat 'geloof'een geestesziekte is.
Op 18-08-2012 21:20:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Aquamarijn:
Socrates:
Meneer Glimlach:
De enige manier dat homo's zich voort kunnen planten is door het molesteren van kinderen. Dat zei de Australische pastoor Peter Walker vandaag op een anti-homohuwelijk-bijeenkomst op de Nationale Huwelijksdag. "Het huwelijk moet gaan over voortplanting en niet over lust", zo zei hij. Dat meldt 9News.

Homoseksuele relaties zouden volgens de pastoor alleen leiden tot destructie en egocentrisme. "Ik ben ervan overtuigd dat homoseksuelen zichzelf voortplanten door kinderen te molesteren", zei Walker tegenover een 200-koppig publiek. Volgens de pastoor zou het huwelijk iets moeten zijn tussen man en vrouw, met als doel om kinderen te baren.

Wel voegde de zielenherder eraan toe dat zijn toespraak niet bedoeld was om homoseksuelen te beledigen, maar 'om familie te promoten'. "Door het homohuwelijk op scholen te promoten bestaat het gevaar dat gelijkheid van huwelijk wordt geïnfiltreerd in de samenleving."

http://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2012/08/homoseksuelen-molesteren-kinderen

Ik ben er langzamerhand bijna zeker van dat 'geloof'een geestesziekte is.

Een geestesziekte of achterhaalde argumenten? Volgens mij beseft de kerk wel dat het huwelijk allang niet meer als doel heeft om kinderen te baren. De oplossing: maak een vijand.
Dezelfde methoden gaan op voor politiek, is dat ook een geestesziekte?
Am I evil? Yes I am! Am I evil? I am man!
Op 18-08-2012 21:26:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates: Het is een keiharde leugen, heeft niets met een 'argument' te maken. Een 'argument' veronderstelt logisch en zinnig denken.
De kleingeestigen geloven dit soort leugens om dat ze in hun jeugd opzettelijk geestelijk verminkt zijn.
Op 18-08-2012 21:29:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Aquamarijn:
Socrates:
Het is een keiharde leugen, heeft niets met een 'argument' te maken. Een 'argument' veronderstelt logisch en zinnig denken.
De kleingeestigen geloven dit soort leugens om dat ze in hun jeugd opzettelijk geestelijk verminkt zijn.

Ik vind het jammer dat je denkt dat mensen verminkt zijn, omdat ze in hun jeugd op een bepaalde manier opgevoed zijn. Dat ben ik ook. Sterker nog, ik ben in mijn jeugd verminkt door pesten. Daar heb ik meer last van gehad, dan van mijn opvoeding.
Op een bepaald moment heb ik mijn ouders gezegd dat ik niet meer bij hun kerk wilde horen. Later heb ik tegen mezelf gezegd dat ik geen slachtoffer meer wilde zijn.
Door allebei die beslissingen werd ik meer mezelf.
Ik geloof, op mijn eigen manier. Maar het kostte me de meeste moeite, omdat mijn ouders er misschien op aangekeken zouden worden, als ik me uitschreef. Mede door mijn zus, was dat niet zo.
En nog steeds, als ik in de kerk kom waar ik opgegroeid ben, ben ik er altijd gewoon welkom. Al zou ik een heel ander geloof aanhangen, dat maakt niet uit.

Am I evil? Yes I am! Am I evil? I am man!
Op 18-08-2012 21:45:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates: Jij bent op een gegeven moment zelfstandig gaan nadenken. Ik heb het over die mensen die dat nooit gaan doen, en kritiekloos kerkvaders napraten en zo anderen ernstig beschadigen.

En Aquamarijn vertel eens. Jij vind het jammer dat ik zo over gelovigen denkt. Wat vindt je van de verderfelijk leugens die gelovigen verspreiden over hun medemens, zoals in die link van Meneer Glimlach hierboven?
Daar hoor ik je niet over, en dat vind ik dan weer jammer.
Op 18-08-2012 21:58:13 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Aquamarijn:
Socrates:
Jij bent op een gegeven moment zelfstandig gaan nadenken. Ik heb het over die mensen die dat nooit gaan doen, en kritiekloos kerkvaders napraten en zo anderen ernstig beschadigen.

En Aquamarijn vertel eens. Jij vind het jammer dat ik zo over gelovigen denkt. Wat vindt je van de verderfelijk leugens die gelovigen verspreiden over hun medemens, zoals in die link van Meneer Glimlach hierboven?
Daar hoor ik je niet over, en dat vind ik dan weer jammer.

Ik werd emotioneel, omdat ik over dat verminken wilde vertellen.
Ik vind liegen altijd verkeerd. En ik dacht dat je dat wel wist van me. Ik vind liegen dus altijd verkeerd. Maar in de kerk waar ik ben opgegroeid, heb ik ook nooit zulke leugens meegemaakt.

Ben jij dan opgegroeid met een nare kerk? Of met geen kerk?
Am I evil? Yes I am! Am I evil? I am man!
Op 18-08-2012 22:10:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates: Ik ben zeer liberaal opgevoed, door een zeer intelligente moeder. Ze was altijd bezig met andere culturen en andere waarden om overal iets goeds in te zien. Ik had een kinderbijbel, ben naar catechisatie gegaan omdat de dominee zo'n schat van een man was en ik hem niet wilde teleurstellen.
Maar ik ben al in de eerste klas lagere school de eerste godsdienstles uitgetrapt omdat de juf ons probeerde wijs te maken dat god een poppetje van klei opblies en "floep, daar was Adam". Ik begon hard te lachen om die onzin en was dus niet meer welkom. Niet goedgelovig genoeg.
Ik ben nooit tot iets gedwongen en ik heb vrijwillig uit nieuwsgierigheid kerkdiensten van alle gezindten bijgewoond.
Dus ik was al op jonge leeftijd kritisch en dat kan helaas niet van de meeste gelovigen worden gezegd. Ik zeg ook nergens dat jij liegt, maar de types die dat over homo's zeggen liegen, en dat weet jij ook.
(bericht gewijzigd op 18/8/2012 22:20)
Op 18-08-2012 22:19:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Aquamarijn:
Socrates:
Ik ben zeer liberaal opgevoed, door een zeer intelligente moeder. Ze was altijd bezig met andere culturen en andere waarden om overal iets goeds in te zien. Ik had een kinderbijbel, ben naar catechisatie gegaan omdat de dominee zo'n schat van een man was en ik hem niet wilde teleurstellen.
Maar ik ben al in de eerste klas lagere school de eerste godsdienstles uitgetrapt omdat de juf ons probeerde wijs te maken dat god een poppetje van klei opblies en "floep, daar was Adam". Ik begon hard te lachen om die onzin en was dus niet meer welkom. Niet goedgelovig genoeg.
Ik ben nooit tot iets gedwongen en ik heb vrijwillig uit nieuwsgierigheid kerkdiensten van alle gezindten bijgewoond.
Dus ik was al op jonge leeftijd kritisch en dat kan helaas niet van de meeste gelovigen worden gezegd. Ik zeg ook nergens dat jij liegt, maar de types die dat over homo's zeggen liegen, en dat weet jij ook.

Nee, die zijn geindoctrineerd. Dat zeg je zelf toch?
En als ik het mag zeggen, om de verkeerde reden. In Sodom en Gomorra ging het niet om homo-sex, maar om verkrachting en de schending van de gastvrijheid.
Am I evil? Yes I am! Am I evil? I am man!
Op 18-08-2012 22:24:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Aquamarijn: En ja, heel veel mensen doen heel veel verkeerde dingen. Geestelijken, politici, noem maar op.
Het zal wel aan mij liggen, maar ik calculeer gewoon in dat macht corrumpeert. Dus ik stem met overtuiging een partij, tot ze in de regering dreigen te komen. Ik heb liever een stevige oppositie.
Am I evil? Yes I am! Am I evil? I am man!
Op 18-08-2012 22:33:01 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Deze GW'er is abonnee
Tetzmol:
Socrates:

Ik ben er langzamerhand bijna zeker van dat 'geloof'een geestesziekte is.

Nou dank je wel hoor.

gelukkig voel ik me niet aangesproken
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 19-08-2012 13:11:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
Tetzmol:
Socrates:

Ik ben er langzamerhand bijna zeker van dat 'geloof'een geestesziekte is.

Nou dank je wel hoor.

gelukkig voel ik me niet aangesproken

Je weet donders goed dat ik jou er niet mee bedoel, boef!
Op 19-08-2012 13:14:07 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gas: en prompt wordt het tot een aandoening gebombardeerd ...
Op 20-08-2012 15:55:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL:
Gas:
en prompt wordt het tot een aandoening gebombardeerd ...

Wie geen last heeft van z'n/haar aseksualiteit gaat er niet mee naar de dokter. Degene die het vervelend tot verschrikkelijk vindt, kan naar de dokter en daarmee is het een aandoening.

Niet alleen liefde is in the eyes of the beholder, maar ook seks, het gebrek eraan, pijn, verdriet, ongemak, ongeluk.

RR

EDIT woordje 'voor'verwijderd
(bericht gewijzigd op 20/8/2012 16:6)
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op 20-08-2012 16:04:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gas:
NewDayNL:
Gas:
en prompt wordt het tot een aandoening gebombardeerd ...

Wie geen last heeft van z'n/haar aseksualiteit gaat er niet mee naar de dokter. Degene die het vervelend tot verschrikkelijk vindt, kan naar de dokter en daarmee is het een aandoening.

Niet alleen liefde is in the eyes of the beholder, maar ook seks, het gebrek eraan, pijn, verdriet, ongemak, ongeluk.

RR

EDIT woordje 'voor'verwijderd


dan is de aseksualiteit niet de aandoening maar het ontbreken van de acceptatie van heel je zelf.
Net zoals kleine borsten geen aandoening zijn, ook niet voor de vrouwen die ze verschrikkelijk vinden, maar het niet accepteren van het feit dat je kleine borsten hebt.
Op 20-08-2012 16:13:27 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL:
Gas:
NewDayNL:
Gas:
en prompt wordt het tot een aandoening gebombardeerd ...

Wie geen last heeft van z'n/haar aseksualiteit gaat er niet mee naar de dokter. Degene die het vervelend tot verschrikkelijk vindt, kan naar de dokter en daarmee is het een aandoening.

Niet alleen liefde is in the eyes of the beholder, maar ook seks, het gebrek eraan, pijn, verdriet, ongemak, ongeluk.

RR

EDIT woordje 'voor'verwijderd


dan is de aseksualiteit niet de aandoening maar het ontbreken van de acceptatie van heel je zelf.
Net zoals kleine borsten geen aandoening zijn, ook niet voor de vrouwen die ze verschrikkelijk vinden, maar het niet accepteren van het feit dat je kleine borsten hebt.

Ja, hier hebben jij en ik geen discussie over. Ik kan het alleen maar met je eens zijn. Goeie.

RR
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op 20-08-2012 16:20:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2015Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden